Web Analytics
More
    Reklāma

    Igloohome Smart Keybox 3 viedā seifiņa apskats

    Jaunākie raksti

    Apskatu veidošanai esam saņēmušu vairākas Igloohome atslēgas – mums ir Smart Padlock piekaramā viedā atslēga, divu veidu viedās durvju atslēgas ar visiem rokturiem, kā arī šodienas varonis – Igloohome Smart Keybox 3, kas ir primāri ir neliels seifs, bet šai ierīcei noteikti var atrast 1000 un vienu pielietojumu.

    Atļaušos šoreiz laikam skriet nedaudz pa priekšu, jo vismaz man šķiet, ka Smart Keybox 3 ir interesanta ideja, bet izpildījums ne visos aspektos izdevies ideāls.

    Reklāma

    Pamata Smart Keybox 3 pielietojums ir Airbnb vai līdzīgas idejas mitekļa īstermiņa izīrētājiem – atliek vien seifiņā ielikt dzīvokļa atslēgu, un nosūtīt pieejas kodu īrniekam. Smart Keybox 3 varēsi uzkarināt uz durvju roktura, vismaz tā to paredzējis ražotājs. Atsevišķos gadījumos tiešām nebūs iespējams Smart Keybox 3 noņemt no roktura.

    Smart Keybox 3 ir gandrīz jebkādos laika apstākļos izmantojama piekaramās atslēgas formas seifiņš ar Bluetooth savienojumu. Kam man seifam būtu nepieciešams Bluetooth? Vismaz es to redzu kā iespēju iedot draugam, kolēģim vai strādniekiem vienas reizes pieejas kodu, lai atstātu atslēgu grābekļu šķūnītim vai īslaicīgi ārpus mājas novietotu kādu citu sīkumu. Atliek vien nosūtīt draugam, īrniekam vai meistaram vienreiz izmantojamu PIN kodu e-pastā, SMS vai kādā saziņas lietotnē.

    Igloohome Smart Keybox 3 izmērs ir tāds, lai būtu iespējams tajā ērti ievietot trīs atslēgas, bet vari, protams, tur turēt arī citas vērtīgas, neliela izmēra lietiņas – maksājumu karti, nedaudz skaidras naudas vai ko tamlīdzīgu. Te gan jāņem vērā, ka Smart Keybox 3 tomēr pamatā nav paredzēts vērtību uzglabāšanai, tā vietā Smart Keybox 3 vari ārpus mājokļa novietot dažas atslēgas vai kādus citus niekus. Te man nāk prātā iespēja bez tikšanās atstāt šķūņa atslēgu kaimiņam vai remontstrādniekiem. Mājās, ikdienā Smart Keybox 3 varētu izmantot, lai atturētu jauniešus no vēlmes pabraukāties ar auto, kamēr vecāki ir ceļojumā.

    Smart Keybox 3 komplektā ir iekļauti divu formu pakavi, ar tiem varēsi Smart Keybox 3 piestiprināt pie durvju roktura, kāpņutelpā pie margas vai radiatora, vai citviet. Tāpat Smart Keybox 3 līdzi tiek dots neliels skrūvgriezis, lai nomainītu baterijas. Testam saņemtajā Smart Keybox 3 jau bija iekšā ievietotas baterijas, bet noprotu, ka standarta komplektācijā tās nenāk. Tātad nāksies diebt uz tuvējo veikalu, lai iegādātos četrus AAA pirkstiņus (1.5 V).

    Smart Keybox 3 baterijas strādās aptuveni mēnesi vai nedaudz ilgāk, turklāt AAA akumulatorus (1.2 V) viedā atslēga neņems pretī. Ražotājs gan sola, ka bateriju darbības laiks ir aptuveni gads, bet tīmeklī lasāmas atsauksmes norāda vidēji uz pusotru mēnesi. Grūti novērtēt, jo Smart Keybox 3 pie mums tik ilgi nesabija. Ja gadījumā bateriju enerģija iztērēta, bet Smart Keybox 3 ir aizslēgtā stāvoklī, to varēsi atvērt, pievienojot USB Type-C uzlādes vadu no sienas štekera vai ārējās baterijas.

    Smart Keybox 3 seifiņa izmēri ir visai grandiozi (114 x 166 x 53 mm), to būs grūti noturēt rokā dāmai ar smalkāku plaukstu, Smart Keybox 3 ir arī visai smags – ierīce sver vienu kilogramu. Ierīces (mantu glabātuves) iekšējie izmēri ir 108 x 87 x 27 mm. Smart Keybox 3 pat ticis pie IP66 mitruma un putekļu noturības, kā arī ierīce spēj darboties no -20 līdz pat +50 Celsija grādu temperatūrā.

    Smart Keybox 3 piestiprināšanas pie roktura pakavi ir tērpti gumijā, kā arī ierīces aizmugurē ir gumijota josla, lai Smart Keybox 3 neskrāpētu durvis.

    Lietotne

    Igloohome Smart Keybox 3 seifiņš izmantojams tikai kopā ar Android vai iOS lietotni. Smart Keybox 3 pirmreizējā iestatīšana ir visai vienkārša, bet jārēķinās, ka nāksies Igloohome sistēmā reģistrēt savu e-pastu un vārdu, kā arī nāksies piešķirt pieeju atrašanās vietai. Konkrētā Smart Keybox 3 seifiņa pievienošana norit ar QR koda ieskenēšanu – tātad ātri un gandrīz bez lietotāja iesaistīšanas.

    Smart Keybox 3 izmanto tikai Bluetooth Low Energy savienojumu ar viedtālruni, nekādi citi sakari ar mājas bezvadu maršrutētāju vai saziņa ar citām ierīcēm netiek piedāvāta. Tātad te ir runa par ierobežoti viedu seifiņu – mums tiek piedāvāta tikai saziņa ar lietotni viedtālrunī, bet Smart Keybox 3 aktīvi neziņos par tās atvēršanu vai uzlaušanu.

    Smart Keybox 3 seifiņa lietotne piedāvā iegūt sava veida informāciju par laikiem, kad atslēga tika atvērta un aizslēgta, bet šo informāciju var saņemt tikai tad, kad ar viedtālruni atrodies Smart Keybox 3 tuvumā.

    Smart Keybox 3 seifiņa lietotnei ikdienā ir divas pamata funkcijas – tā, protams, atļauj ar skārienu ekrānā atvērt vaļā atslēgu, kā arī sagatavot vienu reizi izmantojamus PIN kodus, lai tos būtu iespējams nosūtīt citiem cilvēkiem.

    Smart Keybox 3 seifiņam iespējams iestatīt Auto-Relock funkciju, kas atkal pēc noteikt laika sprīža aizslēgs atslēgu, ja tā netiks atvērta vaļā. Auto-Relock funkcija pēc noklusējuma ir aktīva – tev atliek tikai aizspiest Smart Keybox 3 seifiņu ciet, lai tā aizslēgtos. Ja Auto-Relock funkciju izslēgsi, tad nāksies atslēgu aizspiest ciet un pieturēt Lock pogu uz pašas atslēgas, lai tā aizslēgtos.

    Pieejas tiesības

    Pie ierīces atvēršanas vari tikt klāt ar reģistrētu viedtālruņa lietotni vai arī ar PIN kodu. Smart Keybox 3 seifiņam ir tā saucamais Permanent PIN, kas darbojas 24 stundas diennaktī. Permanent PIN kodu tu pats nevari izveidot, to ģenerēs lietotne, lai tas nebūtu pārāk vienkāršs.

    Papildus minētajām Smart Keybox 3 seifiņa atvēršanas iespējām ir arī iespēja ģenerēt divu veidu PIN kodus, kas izsniedzami citiem cilvēkiem. Duration PIN var noteikt PIN darbības laika sākumu un beigas. Šeit iestatāms gan pulksteņa laiks, gan datums. One-Time PIN ir vienu reizi izmantojams pieejas kods, atkārtoti tas nedarbosies. Abu veidu kodus lietotne piedāvās nosūtīt e-pastā vai SMS formā.

    Smart Keybox 3 seifiņš uzkrās informāciju par jebkāda veida darbībām ar atslēgu – tā krāj PIN ievades laikus, nepareizu PIN ievadi, un to skaitu. Smart Keybox 3 seifiņam var aktivizēt arī iespēju liegt jebkāda vieda pieeju ar PIN kodu, ja to vairākas reizes ievada nepareizi.

    Diemžēl Smart Keybox 3 seifiņš izmanto tikai Bluetooth, tātad mums iet secen iespēja saņemt ziņu, ja kāds nelūgts viesis ķimerējas ap Smart Keybox 3 seifiņu. Tāpat būtu bijis ērti, ja Smart Keybox 3 varētu atvērt attālināti, bet Wi-Fi vai cita savienojuma neesamība šo iespēju izslēdz saknē. Te papētīju, ka August Smart Lock Pro + Connect un pāris citas viedās atslēgas spēj piedāvāt ne tikai pastāvīgu savienojumu, bet pat Amazon Alexa, Google Home, Apple HomeKit platformas un pat IFTTT atbalstu. Te gan jānorāda, ka Smart Keybox 3 seifiņam nopietnus tiešus konkurentus atrast nespēju.

    Ar PIN kodu ģenerēšanu atradu tikai vienu niansi, kas man nepatika – Smart Keybox 3 seifiņš ģenerē diezgan garus (ne īsākus par 6 cipariem) PIN kodus, tātad ne vienmēr tos varēs ātri iegaumēt. Šāda problēma gan varētu rasties ļoti reti, jo Smart Keybox 3 seifiņa pamata ideja ir vienreizējas pieejas sniegšana. Protams, varēsi izveidot arī PIN kodu ar noteiktu izmantošanas termiņu, bet jāņem vērā, ka noteikti Airbnb īrnieki neieradīsies laikā un arī neatstāt mitekli noteiktajā stundā.

    Drošība

    Šeit nonākam pie diskutablākās apskata daļas – man Smart Keybox 3 seifiņš nešķita gana drošs. Tīmeklī atradu pāris atsauksmes, ka Smart Keybox 3 seifiņu izdevies atvērt ar plakano skrūvgriezi, jo tas pārstājis darboties, un citu atvēršana iespēju nebija. Nedomāju, ka Smart Keybox 3 būtu atverams ar galda naža galu, bet neko vairāk par pāris sitieniem ar āmuru vai nelielām skrūvspīlēm un resnāku skrūvgriezi, visticamāk, Smart Keybox 3 seifiņš neizturēs.

    Manuprāt, nejēdzīgi ir izveidota arī eņģes aizsardzība – mazs urbiens ar 3 mm vai 4 mm metāla urbīti un eņģe ir izņemama. Atļāvos nepamēģināt, bet pieļauju, ka ar veco, labo aķeni (akumulatora urbjmašīnu) eņģes atvēršanai būs nepieciešamas 20 sekundes. Es jau labprāt pamēģinātu, bet tad Kristaps man liks Smart Keybox 3 seifiņu nopirkt.

    Cik naudas aizietu no manas kabatas, ja tiešām Smart Keybox 3 seifiņu sabojātu? Oficiālā ieteicamā mazumtirdzniecības cena Smart Keybox 3 ir 169 eiro, bet realitātē tā būs tuvāk 200 eiro. Turklāt pie mums tīmekļa veikalos šobrīd pieejama tikai Smart Keybox 2 versija. Apskata tapšanas laikā Smart Keybox 3 seifiņa versija pie mums nebija iegādājama.

    Noprotams, ka IP66 mitruma izturība attiecas uz pašu Smart Keybox 3 seifiņu – tas nesabojāsies mitrumā. Diemžēl durtiņām nav nekādas blīvgumijas, kas aizsargātu Smart Keybox 3 ievietot saturu.

    Kopumā man gribētos sacīt, ka Smart Keybox 3 seifiņš ir interesanta ideja, bet varētu pieklibot drošība, kā arī ievietotās vērtības netiek pasargātas no mitruma. Vismaz man šķita, ka Smart Keybox 3 būs pārāk viegli atverams jebkuram, kuram ir kaut neliela interese par seifiņu vai tā saturu. Tādējādi es šādu ierīci neliktu uz ielas, kur tā ir pieejama ikvienam garām ejošam dīkdienim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma