Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīniešu milzis Geely ar satelītu palīdzību uzlabos autonomo braukšanu

    Jaunākie raksti

    Ķīnā bāzētais uzņēmums Geely Holding Group, kurš pats ražo automašīnas un ir investējis naudu gan Daimler, gan Volvo, veidos 500 satelītu tīklu, kuri nodrošinās internetu, navigāciju un mākoņdatošanas pakalpojumus, lai tādējādi nodrošinātu autonomo braukšanu.

    Geely investējusi 326 miljonus USD projektā Geespace, kurš no 2018. gada jau veic pētījumus zemās orbītas satelītu izstrādei un palaišana, kas darbosies līdzīgi SpaceX Starlink satelītu tīklam. Līdz 2020. gada beigām paredzēts palaist pirmos divus satelītus, kas 2025. gadā ļautu kompānijas grupā esošajām automašīnām izmantot plašās iespējas.

    Reklāma

    Tie būs pirmie Ķīnas satelīti, kurus ražos privātā kompānija, sekojot SpaceX pēdās, jo šie būs pieejami arī komercializācijai. Tie būs spējīgi noteikt precīzu atrašanās vietu ar dažu centimetru precizitāti, tādējādi ļaujot veidot autonomo braukšanas sistēmu. Skaidrs ir viens, ka tuvākajos gados debesis strauji pildīsies ar visādiem objektiem, jo 11. martā plānots palaist nākamo 60 Starlink satelītu porciju.

    Geely 2019. gadā investēja 50 miljonus EUR lidojošo taksometru uzņēmumā VoloCity, tādējādi sniedzot iespēju izveidot reālus produktus un palaist šādu servisu. Pati kompānija pagājušajā gadā pārdevusi 2,18 miljonus auto vienību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    05.03.2020 10:44

    Man interesanti, kā raķetes vispār spēj izlidot cauri tiem satelītu labirintiem?

    digitalk
    06.03.2020 09:56
    Reply to  DMG

    1) ir satelītu un lielo atlūzu datubāze; 2) kosmoss ir ‘milzīgi milzīgs’, tur pat statistiski grūti uzskriet kaut kam virsū, ja nelido pa līdzīgām orbītām (un satelītiem tās atšķiras no nesējraķetēm).

    Reklāma