Web Analytics
More
    Reklāma

    Porsche atver jaudīgāko elektroauto uzlādes staciju Eiropā

    Jaunākie raksti

    Vācijas pilsētā Leipcigā Porsche atvēris līdz šim jaudīgāko elektroauto uzlādes staciju Eiropā, piedāvājot 12 lādētājus ar 350 kW jaudu, kā arī 4 ar 22 kW nesteidzīgajiem. Novietojums ir tieši blakus Porsche klientu centram, kas ļauj uzlādes laikā apskatīt auto ekspozīciju, iepazīties ar informāciju par kompāniju, kā arī izbraukt pa sacīkšu trasi.

    Šis ir viens no soļiem, ar ko Porsche vēlas iesaistīties elektroauto uzlādes tīkla izbūvē, jo pieaugot ar elektrību darbināmo auto skaitam, tieši enerģijas iegūšana tiem sāk kļūt par problēmu. Šīs stacijas 7 MW jauda tiek ražota pilnībā no atjaunojamajiem resursiem, un tā būs pieejama arī citu auto īpašniekiem, ne tikai Porsche, ja tie atbalsta CCS2 standarta uzlādes savienojumu.

    Līdz marta beigām visas uzlādes ir bez maksas, taču sākot no aprīļa tiks piemēroti atbilstošie tarifi. Visdrīzāk kompānija izmantos Ionity tīkla piedāvātos tarifus. Porsche inženieri ir radījuši līdz šim jaudīgāko uzlādes iespēju elektroauto – 270 kW, kurai nākas piekāpties pat Teslai (realitātē 200 kW), tiesa amerikāņu kompānijas uzlādes tīkla pieejamība ir nesalīdzināmi plašāka ar decembrī atvērto 500. ātrās uzlādes staciju Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma