Web Analytics
More
    Reklāma

    Oppo, OnePlus, Realme veidos paši savus viedtālruņu procesorus

    Jaunākie raksti

    Tiek runāts, ka Oppo, OnePlus un citu viedtālruņu zīmolu ražotājs BBK Electronics Corporation uzsācis domāt par pašu veidotu procesoru izstrādi saviem viedtālruņiem, lai nodrošinātos pret ASV untumiem. Huawei jau cieš no ASV uzliktajiem ierobežojumiem, bet vismaz Huawei paši veido procesorus (gan jāsaka, ka arī to veidošanu skāruši ierobežojumi).

    Oppo un OnePlus viedtālruņus ražo BBK Electronics Corporation; BBK Electronics pieder Vivo un Oppo zīmoli, bet tehniski OnePlus ir Oppo meitasuzņēmums. Vivo nesen radīja jaunu viedtālruņu apakšzīmolu iQOO.

    Reklāma

    Oppo jauno procesoru izstrādes programmu nodēvējuši par Mariana Plan. Marianas dziļvaga ir dziļākā zināmā okeāna vieta uz Zemes. Tās dziļums sasniedz pat 11 kilometru atzīmi.

    Pie Oppo, OnePlus un citu zīmolu procesoriem strādās bijušais Qualcomm tehniskais direktors. Tiek lēsts, ka procesoru izstrāde pirmajos trīs gados izmaksās aptuveni 7 miljardus dolāru. Oppo, OnePlus un Realme nāktos pāriet uz MediaTek procesoriem, ja šos uzņēmumus piemeklētu Huawei liktenis. Šāda pieeja noteikti nesekmētu viedtālruņu pārdošanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Girts Eldmanis
    20.02.2020 11:58

    no sērijas AMD vs Intel…
    nav ne vainas Mediatekiem.

    Oskars
    20.02.2020 13:04
    Reply to  Girts Eldmanis

    Nu, tad uz priekshu, turpini pirkt telefonus ar Mediatek. Vari paradit, kaut vienu kursh ar MediaTek chipsetu sanjem lielos atjauninajumus normali? Sony viens telefons bija ar MediaTek, bet vai tas sanjema lielo atjauninajumu?
    Otrkart tresho pushu bruvejumi ir gandriz nepieejami mediatek iericem. Pat ja tev ir iespeja pasham taisiit rom, tad saskarsies ka MediaTek nedod driverus, tas nozime, ka tavs projekts nogrims nemaz nesaacies.

    Reklāma