Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft tiek aicināts atdot Windows 7 operētājsistēmu faniem tālākai attīstībai

    Jaunākie raksti

    Nebūs nekāds noslēpums, ka Windows 7 jau sen tika nolemts nāvei, sasniedzot savu iznākšanas 10. gadadienu. Šobrīd Free Software Foundation aicina Microsoft nodot operētājsistēmas tālāku dzīvi tās fanu rokās. Faktiski tas nozīmē Windows 7 koda nodošanu publiskai izmantošanai, pielāgošanai un izplatīšanai bez atlīdzības.

    Skaidrs ir tas, ka Windows 7 netiks nodots faniem tādā izskatā, kā operētājsistēma darbojas šobrīd. Ja tiešām Microsoft grasās atdot Windows 7 tās faniem, no operētājsistēmas tiks izvāktas ārā visas Microsoft patentētās iespējas.

    Reklāma

    Atvērts Windows 7 kods kalpotu operētājsistēmas izpētei, uzlabošanai un jaunas dzīves piešķiršanai. Lietotājiem tas nozīmētu iespēju turpināt izmantot Windows 7, nevis pāriet uz Windows 10 tikai tāpēc, ka Microsoft ir apnicis (vairs nav finansiāli izdevīgi) uzturēt vecāku operētājsistēmu. Tiek uzsvērts, ka Microsoft šobrīd lietotāju respektēšanu un citas brīvības min tikai savos reklāmu materiālos, bet Windows 7 atbrīvošana būtu šo skaisto saukļu ieviešana dzīvē.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Muah
    28.01.2020 15:22

    Fantazētāji. Tas nekad nenotiks.

    Zigdevs
    28.01.2020 15:43
    Reply to  Muah

    Gluži manas domas.

    datacore
    28.01.2020 16:29

    “lietotāji” varētu respektēt Microsoft kā biznesu (nevis turēt par labdarības organizāciju) un sākt krāt naudu teiksim kickstarterī, citādi Microsoft netērēs resursus dienaszagļu iegribu apmierināšanai

    Krotow
    28.01.2020 18:11

    Uz šo gan viņi var necerēt. Lai vēl Apple paprasa lai padalās ar System 9 izejas kodu.

    Uldis M.
    28.01.2020 22:12

    Da labi… ko tur kustināt patsmit gadus vecu OS versiju. Tad jau labāk balsot lai Win10 home versija ir pieejama privātpersonām bez maksas.

    Mārtiņš
    28.01.2020 23:06

    Ja Microsoft izvāktu ārā visu patentēto, cik tad vispār paliktu koda, uz kura bāzes var attīstīt jaunu OS?

    Vispār jau Satya Nadella ir diezgan atvērts – to redzam sakarā ar GNU/Linux atbalstīšanu un arī .NET u.c. platformu un rīku publiskošanu, bet šaubos, vai spers tik lielu soli. Varbūt pēc gadiem 20, kad XP kļūs tikpat vēsturisks, kā MS-DOS, kura pirmkodu gan Microsoft ir padarījis publiski pieejamu ( ja kam vajag – https://github.com/microsoft/ms-dos ).

    digitalk
    29.01.2020 00:56
    Reply to  Mārtiņš

    nesmīdini manas čības — publiski pieejams, kad nevienam vairs nav noderīgs. vismaz godīgi uzrakstījuši for reference purposes. atvērtības nav, atbalsts citiem ir tīri merkantīls, ja var nopelnīt.
    ps. es nesaku, ka tas ir slikti. tikai nevajag slavēt, kur nepienākas.

    Adgh
    31.01.2020 21:57

    Tikai lietotājs, kas šo produktu pircis ir samaksājis par patentētajām iespējām. Tās nedrīkt aizvākt. Varētu būt maksas paka, bet tas vairs nav reāli.

    Reklāma