Web Analytics
More
    Reklāma

    Ričija Hotina aplikācija Closer ļauj iejusties dīdžeja ādā

    Jaunākie raksti

    Pasaulē atzītais tehno mūzikas dīdžejs Ričijs Hotins (Richie Hawtin) beidzot ir prezentējis savu vairākus gadus veidoto lietotni Closer, kura ļauj ieskatīties, kā tad īsti notiek mūzikas miksēšanas un radīšanas process īsta elektroniskās mūzikas koncerta laikā.

    Domāju, ka ikviens šī žanra mūzikas cienītājs ir aizdomājies par to, ko tad īsti dīdžejs dara ar visām spiežamajām un griežamajām pogām, kā arī kur ir tā maģija būt pie mūzikas pults un radīt īsto ritmu, kas spētu aizraut miljonus. Tad šeit palīgā var nākt lietotne Closer, kura ikvienam lietotājam spēs pavērt jaunu koncerta baudīšanas atmosfēru. Nerunājot tikai par elektroniskās mūzikas cienītājiem, bet gan kopumā par koncertu ierakstu nozari, jo Havtins ir vēlējies radīt pavisam jaunu pieredzi tieši klausītājam.

    Reklāma

    Mūsdienās koncertu ierakstiem jau tiek izmantota virtuālā realitāte un citi paņēmieni, kas arvien vairāk ļauj iejusties mūziķa ādā, taču Closer sniegs iespēju mainīt gan skata leņķus, gan noteiktos mūzikas celiņus, lai lietotājam būtu iespējams izsekot dīdžeja darbībām. Šāda iespēja paver jaunu pieredzi tieši no klausītāja un interesenta puses, jo tā ļaus saprast, kā tiek radīts kaut vai tikai viens mūzikas elements, ar ko lepojas pats radītājs.

    Aplikācija ir pieejama gan uz Android, gan uz iOS ierīcēm, tiesa šobrīd pēc aplikācijas novilkšanas nāksies papildus lejupielādēt arī pašu koncertšovu apmēram 4GB lielumā, lai spētu izmantot iepriekš aprakstītās iespējas. Nākotnes plānos peredzēta iespēja, ka aplikācija ļaus piedalīties dīdžeja dzīvajos koncertos, kuri tiks filmēti ar kamerām no dažādiem leņķiem, kā tas noticis jau šobrīd.

    Kāda ir jūsu pieredze ar šo aplikāciju?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Māris Circenis
    31.12.2019 14:05

    Mīnuss – aplikācija nav lietojama ar mobilo internetu… Obligāti prasa WiFi. Arī telefonā iestatījumus nomainot nekas nemainās….

    Reklāma