Web Analytics
More
    Reklāma

    Waymo ieiet Lielbritānijas tirgū ar pašbraucošu auto jaunuzņēmuma Latent Logic iegādi

    Jaunākie raksti

    Google mātesuzņēmums Alphabet ar pašbraucošu auto tehnoloģiju veidotāju Waymo grasās ienākt Eiropas (vai vismaz Lielbritānijas) tirgū. Waymo iegādājies Lielbritānijā bāzētu mākslīgā intelekta uzņēmumu Latent Logic, kas arī nodarbojas ar autonomu auto tehnoloģiju izveidi.

    Latent Logic apmāca pašbraucošus auto, radot simulācijas par cilvēka izvēli un darbībām ceļu satiksmē. Latent Logic tehnoloģijas izmantojamas, lai testētu pašbraucošus auto pirms tie dodas ielās.

    Reklāma

    Waymo ar Latent Logic palīdzību varētu mācīt pašbraucošiem auto kā rīkoties, kad uz ceļa negaidīti izskrien dzīvnieks vai cilvēks, jo reālos apstākļos šādas nianses mācīt pašbraucošiem auto var būt ļoti bīstami.

    Vienlaikus gan tiek uzskatīts, ka jebkādu apstākļu imitēšana var izrādīties neefektīva, tai var nebūt nekāda sakara ar reālos ceļu apstākļos veicamām darbībām un manevriem. Latent Logic autonomās tehnoloģijas apmāca, izmantojot cilvēka darbību imitāciju, tātad jau šajā mirklī var rasties būtiski pārpratumi, kas pēcāk nav izmantojami satiksmē. Vai pat vēl ļaunāk – mākslīgā intelekta apmācību rezultāts no imitācijas var būt pilnīgi aplams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma