Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Kosmosa aģentūra no Zemes orbītas mēģinās aizvākt gružus

    Jaunākie raksti

    Eiropas Kosmosa aģentūra apstiprinājusi pirmo misiju, kas mēģinās no Zemes orbītas aizvākt tur pamestos gružus. Šoreiz gan runa ir par vienu, toties visai lielu 100 kilogramu gruzi, ko orbītā ap Zemi Eiropas Kosmosa aģentūra pameta vēl 2013. gadā.

    Cilvēce ir ap Zemi palaidusi tik lielu satelītu skaitu, ka Zemes orbīta dažādos augstumos jau uzskatāma par visai piesārņotu. Kosmiskie mēsli ap Zemi riņķo ar ātrumu aptuveni 7800 kilometri stundā, turklāt tiek uzskatīts, ka orbītā ir aptuveni 120 miljoni neliela izmēra gružu, un vairāki desmiti tūkstoši lielāka izmēra cilvēces radītu mēslu.

    Reklāma

    Visi šie gruži var ietekmēt jau šobrīd palaistos un nākotnē plānotos satelītus. Tāpat tie var kaitēt Starptautiskajai kosmosa stacijai, kurā uzturas cilvēki.

    Eiropas Kosmosa aģentūra plāno tikai 2025. gada palaist kosmisko mēslu ķērāju, kam nāksies ar robota roku noķert aptuveni 100 kilogramus smago objektu, tad samazināt savu ātrumu, lai kosmosa zonde kopā ar atkrituma gabalu tuvotos Zemei un sadegtu atmosfērā.

    Avotsgizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ralfs
    10.12.2019 17:20

    Eiropas Kosmosa aģentūra apstiprinājusi pirmo misiju, kas mēģinās …par lielu naudu … mjā-smieklīgi.

    11.12.2019 13:03
    Reply to  Ralfs

    un kas tur smieklīgs? tavs intelekta trūkums?

    Reklāma