Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirātisko TV servisu gada apgrozījums sasniedz 1 miljardu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma birojs (EUIPO) publiskojis pētījumu par pirātisko IPTV televīzijas apjomu Eiropas savienībā, kas nelegālajiem servisiem ienes gandrīz 1 miljardu eiro lielu peļņu gadā.

    Šis ir pirmais šāda mēroga pētījums Eiropā, kurš atklājis pārsteidzošus faktus. Īpaši jau summas, kādas apgrozās šajā tirgū, un ka tas notiek ikdienā, taču neseko nekādi preventīvie pasākumi. Vislielākie pirātisko IPTV servisu izmantotāji ir zviedri un holandieši. Lielāko naudu biznesam ienes Anglija, Francija un Vācija, sastādot aptuveni 532 miljonus eiro. Šos pakalpojumus izmanto vidēji 3,1% iedzīvotāju, kas it kā nešķiet tik daudz, tomēr tie ir vairāk nekā 13 miljoni Eiropas iedzīvotāju. Pieejamie dati liecina, ka Latvijā šādus pirātiskos servisus izmanto vairāk nekā 2% cilvēku.

    Reklāma

    Vidēji viens lietotājs par servisu maksā 5 eiro mēnesī, cenām variējot pa valstīm un piedāvājumiem. Kaut arī citu interneta televīziju servisu maksas mūsdienās nav krietni augstākas, tomēr cilvēki ir iecienījuši ērto uzstādīšanu, kā arī iespēju skatīties to, kas interesē. Kā jau zināms, ka mūsu oficiālajiem digitālajiem televīzijas pakalpojumiem bieži vien ir ierobežojumi vai papildus maksa vien par noteikta kanāla pārraidi.

    Ja ir brīvs laiks, tad ir iespējams iepazīties ar EUIPO oficiālo pētījuma pārskatu PDF formātā. Cik nu vēl atceros, tad pašam bijusi saistība ar šādu servisu tepat Latvijā, kurš tika piedāvāts reizē ar interneta uzstādīšanu. Varu teikt, ka pirms pāris gadiem tas likās patīkami pārsteidzoši par mazu naudu tikt pie visiem labajiem kanāliem, kaut gan laikam ejot daudzi palika nepieejami, bet citi legālie servisi palikuši pieejamāki.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Yoohoo
    03.12.2019 16:20

    Fragments no raksta: “… tas likās tiešām kruti…”
    Vai tad vārdam “kruti” nav tulkojuma mūsu valodā?
    Vai tiešām latviešu valoda ir TIK nabadzīga, ka tajā nevar literāri pareizi izteikties?

    Black
    03.12.2019 16:34
    Reply to  Yoohoo

    Tieši par vienkāršību un saprotamu bazāru mēs te visi mīlam Skuteli, lasi rakstā pievienoto .pdf reportu, tas bez kļūdām, laikam.
    p.s. citāta sākumā pēdiņas jāliek apakšā :D :D :D

    Black
    03.12.2019 16:24

    Manuprāt, kā jau parasti, galvenais iemesls kāpēc ļaudis pāriet pie “pirātiem” ir nauda!!! Es runāju par to ka mums šobrīd ir “miljons” servisu kur rāda viskautko foršu (Netflix, HBO, Disney, Apple, Amazon …) Ja gribu skatīties filmu X jāpērk Netflix, ja gribu filmu Y jāpērk Apple … Plus vēl TV kā tāds (ar arhīvu protams) ja kāds paskaitītu cik tas mēnesī kopā izmaksātu sanāktu stabili virs 100eiro!? Ja tas Netflix tiešām piedāvātu visu jauno saturu, būtu cita lieta, ne tā kā šobrīd.

    Yohoho
    03.12.2019 16:26

    Kamēr legālie kanāli rūpēsies par nepieejamību ( Disney+) mūsu reģionā, vai par sadrumstalotību – dažas filmas Netflix, dažas Amazon, dažas Disney+ dažas vēl citos abonējamos servisos – , bet vietējie plēsīs 5-6 euro par vienu filmu vienai dienai – tikmēr pirātisms plauks….

    Nelabojams
    03.12.2019 16:58

    “…iespēju skatīties to, kas interesē.” – lūk, atslēgvārdi. Man nav grūti samaksāt tos 20 – 25 eur, bet es gribu redzēt to, kas mani interesē un negribu maksāt par pakā salikto lērumu krievu TV, filmu un mūzikas kanālu, kas mani galīgi neinteresē. Tai pakā paliek vien 2 – 3 kanāliem, kurus skatos…

    Krotow
    03.12.2019 17:10

    Diezgan reāli, ņemot vērā vēlmi “nepārmaksāt” par obligātajām kanālu pakām, kur +/- 95% no satura nu galīgi nesaista.

    Prusljix
    03.12.2019 17:48

    Domāju, ka šeit neiet runas par ekonomiju, bet gan par satura nepieejamību. Agrāk, kad vēl LV bija grūtības ar NBA, skatījos pie krieviem un ļoti 150kanālu paka izmaksāja 1eur/mēn. Man tas bija priekš piektdienas vakariem, jo ikdienā skatījos vietējos kanālus, bet zinu, ka paziņas pierobežā vēlāk to arī izmantoja kā Pilno Televīziju.

    Dekoders
    04.12.2019 08:14

    Pirātiskajai televīzijai ir normāli dekoderi, kas pavelk augstu izšķirtspēju salīdzinot ar helio dekoderu motorola, tas vispār nekam neder, jo ja pieslēdz klat pie vecā kineskopiskā televizora kas ražots 2003.gadā, tad atēls nav kvalitativs un melnais tonis ir zils. Brīnos kā jaunajiem helio dekoderiem var nebut scart pieslēgvietas.

    04.12.2019 08:29
    Reply to  Dekoders

    Oho, te jau runa pa helio, manuprāt tādi dekoderi ka arris vip 1113 ir vnk neizdevusies dekoderi kam pat nav scart savienojums (vsmz 1) bet runājot par izšķirtspēju tad pirātiskās uzvar gan pieslēgvietas gan izšķirtspēja,kma ir pieejami dažādi izšķirtspējas režīmi!!

    Pirats
    04.12.2019 12:33

    Vai šitie pētījuma rezultāti nespēj ”piespiest” legālos operatorus sākt domāt par reālu klientu servisu???
    Nu kāpēc pirāts var uztaisīt superīgu platformu, kurā pastāv kanālu izvēle, kurus es salieku grozā un uztaisu playlisti kāda man patīk : HD vai SD kvalitāte, žanri, valstis utt ( 1 kanāla cena mēnesī ir 0.02$, HD kvalitātes 0.04$)
    Ok, saprotu, cenas varētu būt citas utt, BET, kapēc nedod klientam iespēju izvēlēties??????????

    digitalk
    04.12.2019 18:20
    Reply to  Pirats

    atbilde slēpjas autortiesību turētāju mantkārībā.

    Normunds
    04.12.2019 19:20
    Reply to  Pirats

    Tad cenas būtu stipri citas :D

    Ivars
    05.12.2019 14:50

    Vai tad autortiesības kļūst mazākas, ja šo pašu kanālu iekļauj kaut kādā nejēdzīgā komplektā? :)
    Es esmu ar mieru maksāt 15eur par 5 kanāliem, kurus skatos, nevis 10 eur par 50 kanāliem, kurus neskatos :)

    digitalk
    05.12.2019 17:01
    Reply to  Ivars

    tieši tā arī ir. autortiesību turētāji “pako” savus kanālus, lai sponsorētu retāk skatītos.

    Reklāma