Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA piedāvā iespēju bez maksas iegūt savu programmatūru

    Jaunākie raksti

    Lai nogādātu cilvēkus uz Mēness un veiktu kosmosa izpēti, nepietiek vien ar dzelžiem un raķetēm, lai paceltos debesīs, aiz tā visa stāv dažāda veida programmatūra un digitālie risinājumi. Šīs programmas sākot ar šo nedēļu ir pieejama ikvienam no mums, jo NASA ir izlaidusi savu ikgadējo katalogu ar “softiem”.

    Šie dažādie rīki tiek izmantoti, lai atbalstītu kosmosa misijas, taču radītajiem risinājumiem var būt krietni plašāks pielietojums sabiedrībā, kas kalpo par vienu no mērķiem, kāpēc NASA kā pirmā ASV federālā iestāde ir spērusi šādu soli pretim sabiedrībai. Tāpat tas kalpo kā zīmogs tam, ka nodokļu maksātāju nauda tiek izlietota lietderīgi un ar atdevi.

    Reklāma

    Šo programmatūru var lejupielādēt bez maksas, kā arī šajā gadā tieši uzlabota ērtāka un ātrāka iespēja iegūt šīs programmas. Jārēķinās gan, ka daļa no “softiem” būs pieejami vai nu tikai Amerikas iedzīvotājiem vai valstiskajām vajadzībām, taču ir iespējams piemeklēt ko katra gaumei.

    Šobrīd iespējams iegūt dažādas datu apstrādes, datu vizualizācijas, projektu vadības, izmaksu kontroļu, navigācijas, biznesa vadības u.c., taču atverot piedāvājumu varu teikt, ka šīs programmas ir pietiekami specifiskas saistībā ar kosmosa zinātni. Ļoti atbilstošs ir sauklis, kuru radījusi aģentūra – vedam NASA tehnoloģiju atpakaļ uz Zemi (angliski bringing NASA technology down to Earth).

    Šajā video redzams labs piemērs, kā 60. gados izskatījās Saturn V (tā kura nogādāja cilvēkus uz Mēness) raķetes dzelži, ar kuriem stūrēja pašu raķeti:

     

    AvotsNASA
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma