Web Analytics
More
    Reklāma

    iFixit: AirPods Pro austiņas nav iespējams salabot

    Jaunākie raksti

    Apple pirms pāris dienām izziņoja ilgi gaidītās AirPods Pro Bluetooth austiņas ar uzlabotu mikrofonu, dizainu un arī aktīvo apkārtējās vides trokšņu slāpēšanu. Protams, AirPods Pro austiņas ir arī jūtami dārgākas, to oficiālā cena ir 279 eiro.

    iFixit ņēmuši un izjaukuši jaunās AirPods Pro Bluetooth austiņas, lai noskaidrotu, vai tās ir iespējams salabot, ja austiņām kaut kas slikts notiek. Diemžēl AirPods Pro no iFixit saņēma nulle punktus, kas nozīmē, ka austiņām neko nav iespējams nomainīt. Šis gan nav nekāds pārsteigums, jo arī iepriekš AirPods austiņu modeļi saņēmuši to pašu novērtējumu.

    Reklāma

    iFixit uzsver, ka AirPods austiņas nav labojamas, ja ar tām kaut kas notiek – tām nav iespējams nomainīt akumulatoru vai korpusu, Apple pat tām nepiedāvā nevienu detaļu, kas būtu pieejama vietējiem servisiem. Pat silikona austiņu uzlikas ir nestandarta, tāpēc tās nāksies pirkt no Apple, kad uzlikas nolietosies vai pazudīs.

    Apple piedāvā akumulatoru nomaiņas servisu AirPods Pro austiņām, par vienu akumulatoru nāksies maksāt 49 dolārus (eiro cenu neatradu).

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Einis
    01.11.2019 09:03

    Eiro cenu neatradu :D :D :D :D :D Nu dā…. nevar pēc kursa izrēķināt?

    Un kā var pa…irst uzlikas? 10x vieglāk pazaudēt pašas autiņas…

    Kursors.lv
    01.11.2019 09:37
    Reply to  Einis

    Paņem un izrēķini, gudriniek.

    lulz
    04.11.2019 09:25
    Reply to  Einis

    Tie 49, būs tā pati austiņas nomaiņa. 80-90 vietējie eurō par vienu gabalu

    KKTK
    01.11.2019 09:21

    Riktīga EKO kompānija! Uzražot Ķīnā, atvest mājās un pie jebkura tehniska nieka – izmest.

    01.11.2019 09:37

    Nu cik esmu dzirdējis no cilvēkiem, kas strādā servisos ar apple produktiem, apple vienkāršāk ir iedot jaunu ierīci un bojāto pārstrādāt, tāpēc viņi bieži dod vietā jaunas ierīces, tas ir iekļauts produkta cenā, jo salabot tās ir grūti.

    Krotow
    01.11.2019 12:59
    Reply to  K. Johansons

    Atskaitot neveiksmīgu dažu mezglu konstrukciju dažiem modeļiem, kuri tāpēc vnk ātrāk salūzt – ne grūtāk kā jebkuru citu aparatūru ar SMD tipa komponentiem uz plates. Īstā problēma ir Apple attieksme pret savu iekārtu remontu, jo uzņēmuma politika ir vnk nomainīt nestrādājošo ierīci pret jaunu uz klienta rēķina. Tie, kuri tomēr cenšas Apple ierīces remontēt, saskaras ar neadekvātam problēmam – detaļu un mezglu nepieejamību (dažiem modeļiem tie reāli tiek meklēti elektronikas izgāztuvēs, īpaši SMC čipi ar firmwari, ko Apple sargā kā atompogas kodus), tieslietām utt.

    digitalk
    01.11.2019 15:14
    Reply to  Krotow

    tikai nevajag liet čugunu, neviena lielā kompānija neremontē rūpnīcā ražotās plates SMD līmenī, pat Sun savas 20K+ maksājošās sistēmplates. garantijas laikā tās tiek mainītas par brīvu, pēc tās par pilnu plates cenu. detaļu un mezglu pieejamība trešajām pusēm ir firmas izvēle, nosaukt to par neadekvātu problēmu ir neadekvāti.

    Krotow
    01.11.2019 19:26
    Reply to  digitalk

    Nebija runa par serveru u.c. 24/7 režīmā darbojošamies aparatūras sistēmplatēm. Apple gadījumā tie ir datori ko lieto Tauta (iepatikās man tas figņasvārds), kura savus megadārgos hipsterdzelžus nereti ņēmusi par pēdējām kapeikām uz 2 gadu nomaksu (cik tas ir lietderīgi un vai vispār vajag, protams ir cits jautājums). Un kad smukajam dzelzim gadu vēlāk iestājās kirdiks, jo gaišzilie jaunās pasaules kārtības sludinātāji rūpnīcā displeja kabeli iesprauduši kā pagadās, salokot pāris kontaktus spraudnī, piespieduši SMC čipu platei ar gumijas blīvi bez lodēšanas vai vēl kaut ko tamlīdzīgu (YouTube pameklē Luisa Rosmana ābolu remonta demonstrācijas – interesants skatāmais FTW), klientam 50-100 USD vērta remonta vietā piedāvā tikai mātesplates maiņu par 1300 USD. Vai tas ir godīgi? Man tā neliekas.

    Kursors.lv
    01.11.2019 22:49
    Reply to  Krotow

    Vēl viens Rosmana ticības sludinātājs?

    Janis
    04.11.2019 10:03

    Kādas vēl ticības? Elementārs 10 minūšu remonts, ko izraisījis ražotāja sliktais dizains, pie speca pa kapeikām vai “remonts maksās tikpat cik jauns macbooks” apple storē? Cilvēku slaukšanas nosodīšana nav ticība, tas ir common sense. Dažiem tas acīmredzami trūkst…
    Acīmredzami tev nav tā atgadījies, tāpēc novēlu tev nobeigties kādam superdārgam bleķim uzreiz pēc garantijas un saņemt “šo nevar salabot, pērc jaunu” atbildi smukā “premium” veikalā.

    digitalk
    02.11.2019 16:44
    Reply to  Krotow


    ja tev nepatīk cenu kontrasta piemērs, tad lūdzu piezemētāks — visas 2019. gada Top 5 laptopu kompānijas (Lenovo, HP, Dell, Acer, Apple) maina bojātās plates, nevis lodē kaktu kantora à la Rossmann līmenī. negodīgi? nepērc vai arī apdrošini uz 3-5 gadiem.

    Rosmana cīņa par tiesībām remontēt ir tikai apsveicama, bet viņa YT video gan ātri apnīk — enerģiska sludinātāja tips, tāpēc daudzi tic uz vārda, pat ja viedoklis ir subjektīvs vai pat maldinošs.

    Janis
    04.11.2019 10:08
    Reply to  digitalk

    @digitalk
    Viss vēl būtu daudz maz ok, ja vien tās problēmas nebūtu sistemātiskas, katrā paaudzē un pamatā slikti izstrādā dizaina sekas. Šajā brīdī jau ir skaidrs, ka tā ir apple nevēlēšanās ražot kārtīgu dzelzi, jo tik daudz brāķus no paaudze paaudzē salikt super high-end dzelžos ir jāpamanās. Un apple zina, ka aita tāpat pirks jaunu.

    Smukais
    01.11.2019 09:45

    Da kam vajadzīgi tie Apple – neiet internets, baterija tur 1,5 stundas un nu tagad pat nevar austiņas salabot!!!

    KKTK
    01.11.2019 10:20
    Reply to  Smukais

    Turinam – kabelis ekrānam saplīst no parastas ekrāna virināšanas. Klaviatūra pieput un nestrādā un atsaucama pat šī gada modeļiem. Ventilators nav savienots ar procesoru. Aipads atnāk ielocīts jauno fabrikas.

    Bien Venidos
    01.11.2019 11:34
    Reply to  KKTK

    Aipads atnāk ielocīts jauno fabrikas

    Это не баг, это фича :D
    Varbūt tā ir jābūt :D

    Reklāma