Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē beidzot pareizi uzbūvētas AirPods Pro austiņas

    Jaunākie raksti

    Kad Apple pirms nepilniem trīs gadiem prezentēja pirmās paaudzes AirPods bezvadu austiņas, neviens nevarēja iedomāties, ka to dizains kļūs tik viegli atpazīstams teju visos pasaules nostūros. Nav brīnums, ka visādi vairāk vai mazāk cienījami ķīniešu uzņēmumi kopē AirPods dizainu. Tāpat var pat diezgan pamatoti uzskatīt, ka Apple masām iepotēja ideju par to, ka austiņas var darboties pavisam bez vadiem. Tiesa, aizvācot no savām ierīcēm 3.5mm audio pieslēgvietu, Apple vistiešākajā veidā savus klientus mudināja (lai neteiktu piespieda) pirkt tieši bezvadu austiņas. Jo kurš gan ies krāmēties ar pārejām?

    Pavisam nesen, šī gada marta beigu pusē AirPods piedzīvoja savu otro paaudzi un ieguva bezvadu režīmā uzlādējamu uzglabāšanas kārbiņu, uzlabotu ātrdarbību, ilgāku baterijas darbības laiku un iespēju izsaukt Siri balss asistentu, nenospiežot nevienu pogu. Tātad, inkrementālas nevis būtiskas izmaiņas.

    Šodien Apple pa kluso ir izlaidis jaunās AirPods Pro austiņas, kas nāk klajā ar krietni radikālākām izmaiņām un savā ziņā ķer rokā konkurentus, kas šo dažu gadu laikā ir spējuši attīstīt jaunas un noderīgas funkcijas. Beidzot AirPods Pro piedāvā aktīvo trokšņu slāpēšanas funkciju, ko izmēģinājām nesen apskatītajās Sony WF-1000XM3 austiņās. Katrā AirPods Pro austiņā ir iebūvēti divi mikrofoni un austiņas “klausās” apkārtējās vides trokšņus ar mērķi noslāpēt visu lieko un atstāt tikai kristāldzirdas sarunas. Apple informē, ka austiņas piedāvā arī tā saucamo “Transparency” režīmu, kad, saspiežot austiņu apakšdaļu, varam uz brīdi atslēgt trokšņu slāpēšanu un dzirdēt apkārt notiekošo pilnībā.

    Tāpat būtiski mainīts arī austiņu dizains. Beidzot AirPods ir aprīkotas ar silikona uzgaļiem (pieejami trīs izmēri) un ir uzskatāmas par pilnvērtīgām in-ear tipa austiņām. Un tas, kā zināms, nepieciešams, lai varētu kvalitatīvi dzirdēt austiņu sniegumu, nevis apkārtējās vides skaņas.

    Apple saka, ka baterijas darbības spējas ir tādas pašas, kā “parastajām” AirPods austiņām – līdz 24 stundām ar izslēgtu trokšņu slāpēšanu un līdz četrām ar pusi stundām, ja izmantosim trokšņu slāpēšanas funkciju. Piecas minūtes ilga uzlāde pārnēsāšanas kārbiņā uzlādēs AirPods Pro stundu ilgai mūzikas atskaņošanai. Uzlādes kārbiņu varam uzlādēt vai nu ar Lightning vadu, vai bezvadu režīmā un tai ir mainīta forma.

    Jaunās AirPods Pro austiņas maksās 279 eiro un būs nopērkamas no 30. oktobra. “Parastās” Airpods austiņas maksās 229 eiro par modeli ar bezvadu uzlādējamo versiju vai 179 eiro par visparastāko ar vadu uzlādējamo kārbiņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    17 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Rancāns
    28.10.2019 22:24

    Malači Apple.. kādreiz austiņas deva līdzi, tagad tikai 279€ jāpiemaksā.

    Sanjuks
    29.10.2019 12:40

    Austiņas joprojām dod līdzi…

    Kāds
    28.10.2019 23:55

    Cik reizes esmu pircis austiņas par 150 vai vairāk naudiņām, vienmēr bijusi pamatīga vilšanās. Vai kāds austiņu eksperts varētu pastāstīt, vai tiešām šīs vai citas attaisno cenu? Gan jau ar visu R&D un mārketingu šīm pašizmaksa 10 eur. 🙈

    Jānis
    29.10.2019 08:21
    Reply to  Kāds

    Nu šo jau grūti pateikt it īpaši salīdzinot ar 1. vai 2. paaudzi. Jo 3. modelis ir kā diena un nakts iepriekšējai paaudzei, it īpaši skaņas ziņā visvienkāršākā fakta dēļ, ka iepriekšējie bija veidoti na plastmasas, kur austiņas neieliekot tik dziļi, ka pieskarās smadzenēm nemaz nevarēja dzirdēt basus, bet 3. modelis ir ar silikona galiem, kuri ideāli turās un nelaiž skaņu garām.

    Einis
    29.10.2019 12:30
    Reply to  Jānis

    Nu pag. Tad ko tu saki? Ka ultra jaunums ir silikona galiņi, kas maksā 100EUR?

    Par tādu naudu var 10 parastās bluetooth austiņas nopirkt.

    Un es tiešām nevaru saprast, kā viņas nepazūd…

    Čiekurs
    29.10.2019 13:23
    Reply to  Einis

    Par pirmo rindkopu- izlasi rakstu, tur viss ir rakstīts.
    Par otro rindkopu- palieto austiņas par 27€ un šīs, noteikti jutīsi atšķirību un pilnīgi noteikti uz pasaules atrodas liela daļa cilvēku, kas šādu atšķirību uzskata par svarīgu.
    Par trešo- tās pazūd tāpat kā viss cits, whats your point?

    Einis
    30.10.2019 14:48
    Reply to  Čiekurs

    Nu es ar austiņām ar vadu neesmu nevienu reizi pazaudējis viņas.

    Izkritušas gan ir ļoti bieži. Bet ar vadu, protams, nekur nepazūd.

    bubis
    29.10.2019 14:44
    Reply to  Kāds

    Pats lietoju Seinheiser MOMENTUM True Wireless, teicama skaņa un lietošanas ērtums. Mazs trūkumiņš ir battery life, bet nu tur laikam neviens baigi spīdošs šobrīd nav. Pirms tam notestēju visādus Sony, Jebra, Beats u.c, neviens skaņas ziņā nebija tik labs kā šie Senheiser.

    Kāds
    29.10.2019 19:49

    Man tieši ar Sennheiser divas reizes bijusi pamatīga vilšanās. Dārgā gala mega ausis pamazām izbira, izjuka. Ātri nolietojās materiāli. Nekvalitatīvi. Tāpēc arī vaicāju citu pieredzi, jo līdz šim dažādu it kā zināmu zīmolu dārgā gala produkcija pamatīgi pievīlusi.

    Sinch
    07.11.2019 09:39
    Reply to  Kāds

    Šīs tik tiešām ir ļoti labas. Esmu sajūsmā ☺️

    Mārtiņš
    29.10.2019 23:22

    Eh, un ko lai dara tie, kam dažādu iemeslu dēļ (alerģijas, pārāk spēcīga diskomforta sajūta utml.) nav pieņemami in-ear? Esam palikuši ārpus aprites. Jāgaida, kad beidzot skaņu raidīs tieši uz smadzenēm :)

    digitalk
    30.10.2019 05:45
    Reply to  Mārtiņš

    tak nelieto, es arī tādas negribu nēsāt un nekas. alternatīvu pietiek, kaut vai tie paši otrās paaudzes airpodi, ja vajag bezvadu Apple produkciju. pareizi uzbūvētas šīs jaunās ir priekš cilvēkiem, kam patīk staigāt ar tamponiem ausīs.

    Jānis
    30.10.2019 08:30
    Reply to  Mārtiņš

    Tik pat labi ko lai saka tie kuriem pirmie un otrie AirPodi (gandrīz 3 gadi pagājuši), teikt, ka viņiem spiež vai neturas ausīt, vai vispār nepatīk, ka puse skaņas aiziet garām?
    Tieši tā – jāmeklē alternatīvas.

    Jānis
    30.10.2019 11:04

    Esmu dzirdēji abus, vieni apmierināti otri sūdzas, ka neturas un ausis sāp (tai skaitā es), bet protams nevar zināt par tiem kas apmierināti vai negrib atzīt 150€ feilu vai tomēr ir viss labi.
    Bet tā vispārīgi komentārs bija domāts Mārtiņam, kurš sūdzas, ka 1 no 3 produktiem ir ar silikona galiem, bet es viņam atbildēju, ko darīt cilvēkiem tieši otrādi nepatīk plastmasa un nav citu alternatīvu no paša apple gandrīz 3 gadus, un beidzot parādījās.

    Reklāma