Web Analytics
More
    Reklāma

    GBoard ekrāntastatūra spēs pabeigt uzsāktos teikumus

    Jaunākie raksti

    Google izveidotā GBoard ekrāntastatūra drīzumā sāks piedāvāt lietotāja vietā pabeigt iesāktos teikumus. Protams, te ir runa par standarta teikumiem, par dažu vārdu pievienošanu, nevis par sarežģītas idejas izteikšanu.

    GBoard ekrāntastatūras papildinājums būs ideāls sarakstes laikā, lai tu neizklausītos nelaipns vai steidzīgs, atbildot uz jautājumu tikai ar vienu vārdu. Līdzvērtīgas idejas iespējas jau šobrīd piedāvā Gmail – vari atbildēt ar jau iepriekš sagatavotām frāzēm.

    Reklāma

     

    Sākotnēji GBoard ekrāntastatūra piedāvās atbildes tikai angļu valodā, pēcāk klāt nāks citu lielo valodu atbalsts. Latviešu valodā diez vai tik drīz iegūsim šādas iespējas, bet vismaz Swiftkey tastatūra spēj atcerēties un ieteikt biežāk izmantotās frāzes. Lietotājam gan nākas šīs frāzes salasīt kopā pa atsevišķiem Swiftkey ekrāntastatūras piedāvātiem vārdiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artis
    21.10.2019 18:53

    Mani tracina, ka gboard nespēj normāli pabeigt vārdu. Baidos, ka ar teikumu pabeigšanu būs vēl bēdīgāk.

    Krotow
    21.10.2019 19:10

    Šķiet, ka tā būs vēl kāda “iespēja”, kas veselā saprāta saglabāšanai būs jāatslēdz uzreiz pēc telefona ieslēgšanas. Un kura radīs kaudzi problēmu zvanu tehniskajam atbalstam jautājumu “kāpēc šitais %$@!$ domā manā vietā!?!?” veidā.

    digitalk
    21.10.2019 21:22
    Reply to  Krotow

    a es atbalstu! ;) jau tagad pilns internets ar jokiem par reāliem autokorekcijas (ne)gadījumiem. ja neproti atslēgt, tad samierinies ar sekām un smīdini tautu.
    sanāk, ka Google rūpējas par cilvēku veselību — 5-10 sekundes smiešanās paildzinot dzīvi par 10 minūtēm.

    Krotow
    21.10.2019 22:11
    Reply to  digitalk

    Memelogiem tas protams būs nebeidzams barības avots. Taču tehniskā atbalsta dienestiem un vnk tiem, kuriem radu un paziņu starpā pavairāk netehnisku personu, ši sviests radīs pamatīgas galvas sāpes. Man jau tagad pietiek ar regulāriem T9 un viedierīču klaviatūru autokorekcijas aplaimoto zvaniem ar jautājumu “kā to $^%*@!” atslēgt.

    digitalk
    21.10.2019 22:30
    Reply to  Krotow

    ja maksas numurs nebūtu tik dārgs… es jau sen apakļam apsvēru iespēju ieviest. no otras puses, man tomēr labāk patīk cits biznesa modelis, kuru praktizēju — telefona konsultācijas par brīvu, fizisks darbs par naudu. apmēram, kā būtu jābūt ar mūzikas atskaņošanu — jāpelna ar uzstāšanos, nevis tukšu piesegšanos ar izlobēto © likumu.

    Reklāma