Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung pārcēlis viedtālruņu ražošanu prom no Ķīnas

    Jaunākie raksti

    Ķīnas un ASV tirdzniecības karš licis daudziem uzņēmumiem pamest vai vismaz daļēji pārcelt ražošanu prom no Ķīnas. ASV uzliktiem ievedmuitas tarifi likuši GoPro pārnest ražošanu no Ķīnas uz Meksiku, kur gan tiek ražotas tikai ASV tirgum paredzētās ierīces.

    Google pārcēla Pixel ražošanu uz Vjetnamu, Apple arī nāksies drīzumā aiziet no Ķīnas ražotnēm, jo ievedmuitas tarifi padara Apple produkciju mazāk pievilcīgu ASV tirgū. Samsung tikko paziņojis, ka slēdzis pēdējo rūpnīcu Ķīnā, bet galvenais iemesls ir nevis ASV uzliktie tarifi, bet problēmas ar Samsung viedtālruņu pārdošanu Ķīnā.

    Reklāma

    Ķīnas tirgū dominē Huawei un Xiaomi, kas arī pēdējos gados atņēmuši Samsung būtisku tirgus daļu.

    Kopš 2015. gada Samsung pusi no saviem viedtālruņiem saražo Vjetnamā, kā arī nesen Samsung atvēra pasaulē lielāko viedtālruņu rūpnīcu Indijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    04.10.2019 11:44

    Izskatās, ka Rietumu civilizācija, dzenoties pēc lētāka darbaspēka, izaudzēja Austrumos sev spēcīgus konkurentus un tagad mēģina atkratīties.

    Krotow
    04.10.2019 13:54
    Reply to  Mārtiņš

    Arī bez lētāka darbaspēka Austrumāzijas tehnisko zināšanu līmeņa celšanās bija paredzama. Pasaule nav tik noslēgta, lai tas nenotiktu pat ja kāda valsts ir tik noslēgusies kā Ziemeļkoreja. Kāda Ķīna pavisam noteikti nav.

    Reklāma