Web Analytics
More
    Reklāma

    Globālā maksājumu platforma Stripe uzsāk darbību Latvijā

    Jaunākie raksti

    Globālā maksājumu platforma Stripe, kas ir viens no pasaulē visstraujāk augošajiem uzņēmumiem, šodien oficiāli uzsāk darbību Latvijā. Šī platforma ļauj dibināt, attīstīt un paplašināt interneta uzņēmumus globāli, kā arī saņemt maksājumus no jebkuras vietas visā pasaulē.

    Stripe apgroza miljardiem dolāru gadā un sadarbojas ar miljoniem uzņēmumu, tostarp jaunuzņēmumiem un lielajiem uzņēmumiem, piemēram, Google, Amazon, Uber un Shopify. Tādi vietējie uzņēmumi kā Datazenit, ATOM un ZoomCharts jau izmanto Stripe Latvijā un piedāvā savas preces un pakalpojumus klientiem visā pasaulē.

    Reklāma

    “Latvijā ir daudz talantīgu uzņēmējdarbības un tehnoloģiju speciālistu, un mēs ticam, ka vēl daudz vairāk Latvijas uzņēmumi varētu augt globāli,” sacīja Fēlikss Hubers (Felix Huber), Centrālās un Austrumeiropas, Tuvo Austrumu un Āfrikas reģiona vadītājs uzņēmumā Stripe. “Stripe mērķis ir nodrošināt Latvijas uzņēmumiem eksporta iespējas, lai visa pasaule varētu iepazīt jūsu radošumu un ambīcijas.”

    Ar pāris klikšķiem Stripe platformā Latvijas uzņēmumi varēs nodrošināt eksportu uz citām pasaules valstīm

    No šodienas Latvijas uzņēmumi var sākt pieņemt maksājumus no visas pasaules un vairāk nekā 130 valūtās vien 10 minūšu laikā. Pirmo reizi Stripe sniedz šiem uzņēmumiem piekļuvi Stripe globālo maksājumu un kases tīklam. Papildus maksājumu pieņemšanai, uzņēmumi var izmantot Stripe, lai nodrošinātu grāmatvedības uzskaiti, rēķinu sagatavošanu, maksājumu veikšanu trešajām personām un mobilo maksājumu optimizēšanu, un tas viss pieejams no viena centralizēta informācijas paneļa. Stripe lietotāji saņem piekļuvi arī mobilajiem maksājumiem, kā Apple Pay un Google Pay.

    Stripe palīdzēs Latvijas uzņēmumiem samazināt krāpniecību tiešsaistē

    Papildus izaicinājumiem, ko rada maksājumi vairākās valūtās, krāpniecība bieži ir būtiskākais šķērslis, ar ko uzņēmumi saskaras, veicot darījumus ar klientiem visā pasaulē. Stripe izmanto modernus un sarežģītus tehnoloģiju un mākslīgā intelekta rīkus, lai nodrošinātu nepārspējamu aizsardzību pret krāpniecību un aizstāvētu Latvijas uzņēmumus un klientus no krāpnieciskiem darījumiem.

    Stripe veicinās jaunu uzņēmējdarbības modeļu ienākšanu tirgū un palīdzēs tradicionālajiem modeļiem ātrāk ieviest inovācijas

    Tā kā arvien vairāk aktivitāšu pārceļas uz tiešsaistes vidi, interneta uzņēmumu apjoms tirgū pieaug, tostarp tiek radītas tirdzniecības platformas, pūļa finansēšanas uzņēmumi un abonēšanas uzņēmumi. Stripe piedāvā programmatūru izstrādātājiem un uzņēmējiem Latvijā rīkus, kas tiem nepieciešami, lai kļūtu par daļu no nākamajiem interneta gigantiem.

    “Stripe ir viegli un ātri uzstādāms, un tās API un dokumentācija ir labākā savā grupā. Mēs ieviesām Stripe un varējām sākt to izmantot pāris dienu laikā. Citu maksājumu apstrādes rīku ieviešana iepriekš mums prasīja vairākus mēnešus,” teic Lauris Dziļums, Datazenit dibinātājs. Datazenit ir uzņēmums, kas piedāvā produktus un pakalpojumus programmatūru izstrādātājiem un datubāžu administratoriem.

    “Stripe ir lielisks mūsu skrejriteņu koplietošanas programmatūras partneris, kas palīdz mums nodrošināt augstas konversiju likmes mūsu darījumu ekrānos. Mēs iepriekš testējām citus risinājumus, taču Stripe neapšaubāmi bija visvieglāk integrējams un saprotamākais risinājums,” stāsta ATOM vadītājs Arturs Burņins. Lietotājs lejupielādē ATOM lietotni un izmanto, lai apskatītu tuvākos pieejamos elektriskos skrejriteņus un to uzlādes līmeni. Katru rītu līdz pulksten 07:00 uzlādēti un sagatavoti aktīvai dienai, skrejriteņi tiek novietoti populārākajās vietās pilsētā un pieslēgti riteņu novietnēm. Izmantojot lietotni ATOM, pieslēgtais skrejritenis tiek atbloķēts. Brauciena beigās lietotājs novieto skrejriteni pie jebkuras riteņu novietnes pilsētā, bloķē to un norēķinās par braucienu, izmantojot lietotni.

    “Stripe mums ļoti daudz ko atvieglo. Stripe ļauj mums apstrādāt American Express maksājumus un nodrošināt atbilstību sarežģītajām Eiropas PVN prasībām, kā arī nosūtīt mūsu klientiem rēķinus ar tiešu saiti uz maksājumu, lai klienti varētu veikt maksājumu uzreiz, pat neatverot jaunu pārlūka cilni,” atklāj Jānis Volbergs, ZoomCharts vadītājs. ZoomCharts izstrādā savu programmatūru, kas ir licencēta izmantošanai klientiem visā pasaulē un piedāvā divus galvenos produktus: ZoomCharts SDK un ZoomCharts Advanced Visuals, kas paredzēti Power BI.

    Stripe cenu politika neparedz uzstādīšanas izmaksas, mēneša maksas vai kādas citas slēptas maksas. Maksājums jāveic sākot no 1,4% + 0,25 € par katru veiksmīgo kartes maksājumu Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DBLr
    10.09.2019 10:07

    Šis ir labi, viens no jēdzīgākajiem risinājumiem tirgū

    Reklāma