Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ļaus Android viedierīcēs izmantot pirkstu nospiedumu paroles vietā

    Jaunākie raksti

    Google visiem spēkiem cenšas darīt visu, lai cilvēkiem nenāktos ievadīt paroles. Gadu no gada paroļu izvēle ir par labu vienkāršām un ātri uzminamām parolēm, bet Google grasās šo netikumu nocirst saknē. Google uzsākusi atļaut pieteikšanos Google kontā ar pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Ideja nav jauna, jau šobrīd FIDO Alliance ļauj izmantot pirkstu nospiedumu kā vienu no pieteikšanās veidiem divu faktoru autentifikācijas laikā. Tomēr FIDO Alliance fokusējas uz klēpjdatoriem ar iebūvētu pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Reklāma

    Sākotnēji Google izlaidīs šo iespēju Pixel viedtālruņiem, bet pēcāk pie tās tiks visi Android viedtālruņu lietotāji, ja vien tiks izmantota Android 7.0 vai jaunāka versija. Protams, būs nepieciešams viedtālrunis ar pirkstu nospiedumu nolasītāju. Neliela neērtība varētu būt Google vēlme uzspiest Chrome pārlūku, kas arī ir obligāta prasība pirkstu nospieduma izmantošanai paroles vietā.

    Google uzsver, ka lietotāja autentifikācija būs lokāla (tā noritēs viedtālrunī), nekādi biometriskie dati netiks uz Google serveriem sūtīti.

    Dažiem lietotājiem jau esot šī iespēja aktīva:

    • atver Chrome lietotni Android viedierīcē
    • dodies uz https://passwords.google.com
    • izvēlies vietni, kurai vēlies rediģēt paroli
    • seko instrukcijām, lai pievienotu iespēju izmanto pirkstu nospiedumu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Guntis
    13.08.2019 11:51

    Biometrija paliks telefonā, bet visas paroles glabāsies pie Google :)

    Reklāma