Web Analytics
More
    Reklāma

    Android Q ir pabeigts, tuvākajās nedēļās gaidāma oficiālā gala versija

    Jaunākie raksti

    Google tikko izlaidusi pēdējo Android Q beta versiju, kas nozīmē tikai to, ka Android Q tuvāko nedēļu laikā tiks pie oficiāla nosaukuma un gala versijas. Sagaidāms, ka šogad Android Q pie lietotājiem nenonāks kopā ar Google Pixel 4 viedtālruņiem, tie aizkavēsies un būs pieejami tikai tuvāk ziemai. Vismaz tā vēsta baumas.

    Pie Android Q pirmie tiks Pixel 3 sērijas viedtālruņu lietotāji, tāpat Android Q ātri nonāks pie OnePlus pēdējo modeļu lietotājiem. Šajā sarakstā ir arī Essential Phone, Nokia 8.1, Sony Xperia XZ3, Xiaomi Mi 9 un vairāki citi aktuālie flagmaņi.

    Reklāma

    Android Q publiskā beta versija pieejama jau šobrīd, tā atnesusi vairākus jaunumus, kas daļēji varētu uzlabot mūsu dzīvi, bet ir arī pāris jaunumi, kas ikgadējiem Android lietotājiem varētu šķist neērti.

    Share

    Manuprāt, svarīgākā jaunā Android Q sadaļa ir Share jeb dalīšanās loga uzlabojumi. Share izskats būs ērtāks, saturs ielādēsies ātrāk, jo Android Q jau fonā visu laiku gatavos izdalāmo saturu.

    Live Caption

    Google programmatūra spēs pārvērst filmā vai seriālā runāto par subtitriem. Nebūs jāmeklē pēc maģiskās SRT datnes. Runas pārvēršana lasāmā saturā notiks reālā laikā. Šo visu paveiks mākslīgais intelekts bez interneta palīdzības, rīks aizņems ap 80 MB.

    Dark mode

    Android Q operētājsistēmā beidzot būs pieejama tumšā vizuālā tēma, lai nedaudz ietaupītu enerģiju ar OLED tipa ekrāniem, kā arī lai tumsā viedtālruņa ekrāns nesvilinātu acis ārā. Daudzi viedtālruņu ražotāji jau pārseguši Android Pie un vecākas Android versijas ar tumšas tēmas ādiņu.

    Privātuma kontrole

    Android Q iestatījumu sadaļā būs jauna iespēja pielāgot savus privātuma un atrašanās vietas iestatījumus. Šobrīd Android operētājsistēma ļauj pilnībā atļaut vai pilnībā liegt lietotnēm pieeju atrašanās vietai. Android Q papildinās iespēju klāstu ar iespēju, kas ļaus lietotnei tikt pie atrašanās vietas datiem tikai tad, kad lietotne būs atvērta un tiek lietota.

    5G

    Par 5G šobrīd dzirdam daudz, arī Android Q būs jau iebūvēts atbalsts 5G tehnoloģijām, lai Android viedtālruņu ražotājiem nenāktos pašiem izstrādāt programmatūru.

    Salokāmo viedtālruņu atbalsts

    Lai arī ar salokāmajiem ekrāniem ražotājiem neveicas ideāli, tomēr Android Q būs iekļauts to atbalsts. Ražotājiem vairs nenāksies iestāstīt Android Q viedtālruņiem, kurš ekrāna apgabals kurā mirklī izmatojams.

    Back tiek aizstāts ar žestu

    Nelielas neērtības būs ilggadējiem Android lietotājiem, jo jaunākā operētājsistēmas versija atteiksies no Back ekrāna pogas. Tās vietā nāks pirksta slidināšanas žests. Šāda iespēja jau bija Pie operētājsistēmas versijā, bet pārsvarā ražotāji izvēlējās palikt pie vecās trīs pogu sistēmas. Nez, vai Google turpmāk ļaus šādi variēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis Bukovskis
    08.08.2019 11:39

    Kāpēc nevar būt kā Windows? Tik tiešām vajag katru gadu jaunu OS?

    wils
    08.08.2019 12:45

    Mārketings dzen uz priekšu.. Naudiņu visi grib..

    Alvis
    08.08.2019 20:38

    Tev par Android sistēmas lietošanu ir jāmaksā? Nē? Lūdzu, saprati cik bezvērtīgs ir Tavs jautājums..

    Arne Jakobsons
    08.08.2019 23:12
    Reply to  Alvis

    Nav jāmaksā par Android. Bet ir jāmaksā par ierīci, kurā tas murgs atrodas… Un pēc neilga laika konkrētā aparāta un/vai os versijas atbalsts beidzas….

    Станлей Булс
    08.08.2019 23:50
    Reply to  Arne Jakobsons

    Te arī nepavisam korekti. Google atjaunina os, citi ražotāji paņem šo atjaunināto os un optimizē, pielāgo saviem produktiem, kas maksā naudu. Bet atkal, telefoni kļūst aizvien veiktspējīgāki, kas nozīmē, ka parādās jaunas iespējas, inovatīvi risinājumi un līdz ar to vecie telefoni vnk nespēj vairāk to nodrošināt dēļ tā, ka viņu veiktspēja ir pārāk maza. Bet jā, runājot par atjauninājumu atbalstu, bieži notiek tā, ka telefona modelis vairāk nesaņem jaunās versijas atjauninājumu, kaut arī viņš spētu panest jauno versiju un tas notiek dēļ tā, ka konkrēts modelis vairāk nepārdodas, pārdodas slikti. Attiecīgi naudas, uz ko varētu pielāgot jaunu versiju, nav. Vienīgais šobrīd itkā ražotāji raksta cik ilgi katram modelim tiks nodrošināti atjauninājumi. Bet tomēr, ja gribas ilgi saglabāt iespēju staigāt ar svaigāko versiju, tad ir arī tādi modeļi, kuri strādā pēc android one sistēmas, kas nozīmē, ka tu saņem atjauninājums pa tiešo vai gandrīz pa tiešo no google, kas nozīmē ka ražotājam nav jātērējas vairs.

    Jānis Bukovskis
    09.08.2019 07:42
    Reply to  Alvis

    Mnjaa

    Станлей Булс
    08.08.2019 23:01

    Android netaisa jaunu os katru gadu, precīzāk nevienā gadā viņi netaisīja jaunu os. To, ko tu redzi ir atjauninājumi. Vienīgā starpība starp windows un android ir tas, ka otrs ir vairāk populārs un zināms pasākums.

    Arne Jakobsons
    08.08.2019 23:06

    Kurš ir “otrs” Tavā izpratnē?
    Android? Un populārāks? …šaubos!

    Станлей Булс
    08.08.2019 23:25
    Reply to  Arne Jakobsons

    Otrs nosauktais. Jā, cilvēki vairāk seko android atjauninājumiem, ne kā windows. Nerunājot par citām os.

    Kams
    09.08.2019 02:25

    Windows ir katru gadu jauna OS. Tikai jau kādu laiku tai nosaukums ir sīkajā drukā. Tiešām domā, ka Windows 10 2017 un Windows 10 2019 ir viena un tā pati OS? 😀

    Qurious
    08.08.2019 21:21

    Vai būs atgriezusies iespēja ierakstīt telefonsarunu, kas tika nogriezta Pie versijā?

    Arne Jakobsons
    08.08.2019 23:16
    Reply to  Qurious

    Šis jautājums būtu jāsūta Briseles un/vai citu pārspīlēto izpratņu pārzinātājiem…

    11.08.2019 14:25
    Reply to  Qurious

    Es ar root (magisk) palīdzību lietoju šo funkciju uz pie versijas uz Oneplus 5

    Arne Jakobsons
    08.08.2019 23:03

    Štrunts ar Android un tā kārtējo piedēkli (pasauli iekaros “by default”)! Vietējais Lattelecom, atvainojiet, TeT, savam HelioTv sen solīto Windows versiju nespēj piedzemdēt! Vai kāds var palīdzēt? Būtu laba fīča nakts maiņu darbā!

    Kams
    09.08.2019 02:23

    Džīzas… Android 9 back nav žests. Tā ir poga, kas parādās pēc vajadzības.
    Jaunās Android versijas līdz šim visi Pixel saņēmuši reizē. Kāpēc šoreiz pirmie būs 3, pārējos atliekot?
    Pixel 4 aizkavēsies vai arī nonāks pārdošanā tajā pašā laikā, kā katru gadu?

    Reklāma