Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung atgādina veikt viedo TV skenēšanu pret vīrusiem. Vīrusi? Televizorā?

    Jaunākie raksti

    Samsung izdevies uz īsu mirkli kļūt ļoti godīgiem, atgādinot, ka viedās tehnoloģijas nav neko diži drošas. Šis īsais mirklis bija pāris stundas pagājušās nedēļas beigās, kad Samsung ASV atbalsta Twitter kontā tika izvietots atgādinājums veikt viedo televizoru pārskenēšanu pret vīrusiem ik pārnedēļas. Tika pievienota arī īsa video instrukcija.

    Pēcāk gan kāds attapās, ka tik vaļsirdīga atzīšanās viedo televizoru ievainojamībās nenāks par labu Samsung QLED sērijas un citu viedo televizoru pārdošanai. Izvietotais tvīts tika noņemts, bet tas jau nebūtu internets, ja kāds nebūtu tvītu saglabājis.

    Reklāma

    Ik pa laikam izskan brīdinājumi par tā dēvētā Lietu Interneta drošību – katrs ražotājs būvē desmitiem un simtiem ar tīmekli savienotu ierīču, bet par drošību un vīrusiem kaut kā pēdējos gados pieņemts klusēt. Iespējams, ka lielākais vaininieks šajā klusēšanā ir Microsoft ar savu iebūvēto (bet ne pilnīgi ideālo) vīrusu aizsardzību Windows 10 operētājsistēmā. Arī Android un iOS operētājsistēmas esot drošas, vismaz tā mums saka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    18.06.2019 12:34

    Skatos, ka televizors ir baigā ekstra par kuru jāmaksā – jāpērk kanālu un antivīrusa abonaments un neskatoties uz to, reklāmas ir gan raidītajā saturā, gan paša TV izvēlnēs.

    123
    18.06.2019 13:59
    Reply to  LAN

    Uzliec uz TV ad-block un reklaamas neredzi.. :)

    Krotow
    18.06.2019 16:53
    Reply to  123

    Jā, uzliec gan, ja TV nevari uzstādīt adblockeri un vispār nevienu ražotāja neparedzētu aplikāciju no malas.

    Krotow
    18.06.2019 16:50

    Antivīruss televizorā ir risinājums neesošai problēmai. Pie nosacījuma JA NESLĒDZ TELEVIZORU PIE INTERNETA. Citādi antivīrusu vajadzēs. Ja slēdz TV pie interneta, tad antivīruss ir tikai pagaidu risinājums Uz televizoriem attiecas tā pati morālās novecošanas dilemma kas raksturīga viedtelefoniem. Ražotāji ļoti negribīgi atjauno veco iekārtu programmatūru (vispirms jātaisa lietas jaunajiem modeļiem, jo laiks ir nauda utt…). Jaunāku antivīrusu ielādēt visticamāk neizdosies, jo TV ražotājiem kā likums ir savi noslēgtie aplikāciju veikali, kurus arī atjauno ar nokavēšanos un pie Google Play u.tml. klāt pieslēgties no šiem TV legāli nevar un arī nelegāli būs ļoti grūti. Nemaz nerunājot par kreiso aplikāciju iebarošanu (ir mēģināts). Tā ka slēdzoties pie interneta, beigās paliksi tikai ar vīrusu ;)

    Žēl ka jaunos ūbertelevizorus nevar nopirkt bez “vieduma”. Lielākajai daļai TV skatītāju saturs tāpat pienāk pa gaisu (virszemes TV) vai caur internetu un abos gadījumos pa vidu atrodas satura piegādātāja dekoders. “Viedumam” vismaz man veiksmīgi kalpo Android medijkastīte. Vēl papildus TV nekāds viedums nav nepieciešams. Galvenais lai attēls un skaņa ir līmenī.

    18.06.2019 23:46
    Reply to  Krotow

    Man uz tādas Android mēdijkastes nav Netflix, nākas lietot to uz viedā TV.

    Krotow
    19.06.2019 00:00
    Reply to  Eggy Mega

    Laikam no kastes atkarīgs. Manējā Netflix ir.

    Reklāma