Web Analytics
More
    Reklāma

    “Food Union” radījusi interaktīvu platformu “Gudrais piensaimnieks”

    Jaunākie raksti

    Lai Latvijas piensaimniecības nozare attīstītos līdzi laikam, tai kļūstot ne vien efektīvākai, bet arī inovatīvākai un tehnoloģiski progresīvākai, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmumu grupa “Food Union” radījusi interaktīvu platformu “Gudrais piensaimnieks”. Tas ir pirmais šāda veida digitālā vidē veidots rīks Latvijas zemniekiem, ar kura palīdzību var ērti sekot līdzi un analizēt dažādus datus par pārstrādei pārdoto pienu, un tādējādi efektīvi plānot saimniecības resursus un darbību.

    Jaunās platformas galvenās funkcijas ir iespēja zemniekiem, kuri ilgtermiņa programmas ietvaros sadarbojas ar “Food Union”, par jebkuru sadarbības laika periodu vienkopus redzēt tādus parametrus kā pārdotā piena daudzumu un tā sastāvdaļu kvalitāti, tai skaitā piena tauku un olbaltumvielu daudzumu. Tāpat rīkā iespējams sekot līdzi arī finanšu rādītājiem – gan tam, cik lielu samaksu zemnieks ir kopumā saņēmis par pārdotā piena apjomu, gan savai vidējai piena cenai un kā tā korelējas ar vidējo tirgus cenu.

    Reklāma

    “Caurspīdīgums, izsekojamība un lojalitāte ir neatņemamas piensaimniecības nozares sastāvdaļas, tāpēc daloties ar datiem ērtā un uzskatāmā veidā, kas ir jaunās platformas pamatā, mēs kā organizācija kļūstam vēl atvērtāki, bet mūsu partneri – Latvijas labākie zemnieki – vēl zinošāki un progresīvāki. Tas ir būtisks ieguldījums mūsu savstarpējās attiecībās. Vienlaikus tas ir arī jauns piensaimniecības biznesa pārvaldības standarts, kas senās tradīcijās balstītu nozari paceļ mūsdienīgā līmenī, uzstādot jaunu latiņu ne vien Latvijas, bet arī kaimiņvalstu piena ražotājiem un pārstrādātājiem. Aicinu ikkatru jaunā rīka lietotāju būt aktīvam un sniegt mums atgriezenisko saiti par tā darbību un vēlamajiem uzlabojumiem, lai tā funkcionalitāte kļūtu vēl parocīgāka un noderīgāka,” uzsver Harijs Panke, “Food Union” grupas uzņēmums “Rīgas piena kombināts” padomes priekšsēdētāja vietnieks.

    “Gudrajā piensaimniekā” dati tiek atjaunoti ar regularitāti – divas reizi mēnesī jeb katru dekādi, tādējādi rīka lietotāji var sekot līdzī savu personīgo piena datu dinamikai svaigākajā griezumā, kā arī vizuāli ļoti uzskatāmu un interaktīvu grafiku veidā. Jaunais rīks ir izveidots uz Microsoft “Power BI” datu analizēšanas platformas bāzes, kas iOS un Android viedierīču lietotājiem ir pieejama bezmaksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    09.05.2019 09:28

    Šķiet, ka pilnīgi bezjādzīgs rīks, jo, cik saprotu, dati par piena kvalitāti pieejami lauksaimniecības datu centrā, kā arī saimniecībām parasti ir pieejami dati par izslaukumiem no slaukšanas robotiem vai “karuseļiem”. Varbūt vienīgi priekš salīdzināšanas.
    P.S.
    “Food Union” piemaksā papildus par augstu tauku saturu vai arī tas ir rādītājs “priekš kaķiem” un preses relīzēm?

    KKTK
    09.05.2019 12:28

    Taču Gudrais Pilsētnieks neko nepērk no šī uzņēmuma, jo visa peļņa iet pāri Austrumu robežai.

    Reklāma