Web Analytics
More
    Reklāma

    Studentiem no Apple izdevies izkrāpt iPhone viedtālruņus miljona vērtībā

    Jaunākie raksti

    Divi studenti ASV Oregonas štatā izmantojuši Apple ierīču apmaiņas programmu, lai no uzņēmuma izkrāptu ierīces gandrīz miljona dolāru apmērā. 2017. gada sākumā abi viltnieki ieveduši ASV tūkstošiem viltotu iPhone no Ķīnas, tos pēcāk viņi sūtījuši un nesuši uz Apple servisu centriem apgalvojot, ka iPhone neslēdzas iekšā.

    Daudzos gadījumos Apple aizstājis viltotos iPhone ar jauniem, kas Apple radījis zaudējumus vismaz 895 800 dolāru apmērā. Pēcāk oriģinālos iPhone viedtālruņus studenti nogādājuši Ķīnā, kur tiem ir augsta cena pat ne pārāk legālos tirgos. Naudu par pārdotajiem iPhone saņēmusi māte vienam no studentiem, nauda pēcāk noguldīta studenta kontā.

    Krāpšanas shēma strādājusi, jo Apple Store darbinieki nevarēja pārliecināties par iPhone viedtālruņu izcelsmi un oriģinalitāti, jo viedtālruņi neslēdzās iekšā. No 3069 garantijas pieteikumiem Apple apstiprināja 1493, aizstājot viltojumus ar iPhone viedtālruņu oriģināliem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    08.04.2019 09:20

    Tā noteik, kad uzņēmuma politika ir pret remontu! Paši iegrābās.
    Žēl tik ka neuzrakstīja kā atklāja šo shēmu.

    Jānis Ļahs
    08.04.2019 10:41

    Pēc virsraksta šķiet, ka studenti strāda Apple. Korektāk būtu “Studentiem izdevies izkrāpt no Apple viedtālruņus miljona vērtībā”. Un “iPhone” vispār izmest, jo vai tad ir kādi citi Apple viedtālruni ņo bez iPhone? Tikai saku…

    deni2s
    08.04.2019 11:52
    Reply to  Jānis Ļahs

    Nav noslēpums, ka Apple īpašumā ir ne tikai iPhone, ir arī citu ražotāju viedtālruņi, kurus teorētiski varētu izkrāpt.

    Reklāma