Web Analytics
More
    Reklāma

    6 iemesli, kāpēc TestDevLab ir labākā darba vieta programmatūras testētājam Latvijā

    Es strādāju uzņēmumā TestDevLab un šobrīd mēs meklējam jaunus kolēģus - programmatūras testētājus un izstrādātājus. Vēlos izmantot iespēju jums pastāstīt par šo uzņēmumu.

    Jaunākie raksti

    Tikai pirms nieka 10 gadiem pasaule ieraudzīja pirmos viedtālruņus bez kuriem šobrīd vairs nevaram iedomāties savu ikdienu. Tie mums palīdz gan strādāt, gan izklaidēties. Ar tehnoloģiju palīdzību varam jebkurā momentā sazināties ar cilvēkiem visā pasaulē un dažu klikšķu attālumā sākt veidot veiksmīgu starptautisku biznesu. Pāris tuvāko gadu laikā nākamās mobilās sakaru paaudzes (5G) tehnoloģiju ieviešana pasauli padarīs vēl vairāk savienotu – tīmeklim spēs pieslēgties ierīces, kas pat šobrīd ir vienkārši “dumjas” kastes. Tieši tāpēc IT joma sadarbībā ar citām disciplīnām virza uz priekšu mūsu attīstību un pieprasījums pēc IT speciālistiem tikai turpinās pieaugt.

    1. Moderns un globāli strādājošs uzņēmums no pirmās dienas

    Septiņus gadus nostrādājot Skype – tolaik “karstākajā” komunikāciju stārtapā pasaulē, Andrejs Frišfelds un Ervins Grīnfelds izlēma atgriezties Latvijā un radīt paši savu IT uzņēmumu TestDevLab. Jau no uzņēmuma dibināšanas brīža abiem bija skaidrs, ka TestDevLab rūpēsies par programmatūras kvalitāti strauji augošajā mobilo tehnoloģiju pasaulē.

    Reklāma

    TestDevLab vadītāji Andrejs Frišfelds un Ervins Grīnfelds

    Nepilnus astoņus gadus vēlāk ar >125 inženieru lielu komandu, kas strādā no Rīgas, Ventspils, Liepājas un Daugavpils birojiem, TestDevLab ir kļuvis par vienu no lielākajiem IT uzņēmumiem Latvijā un specializējas uz programmatūras kvalitātes nodrošināšanas pakalpojumu sniegšanu, kā arī testēšanas produktu izstrādi. Skaidrs ir arī uzņēmuma mērķa klients – ikviens uzņēmums, kam ir ko zaudēt.

    TestDevLab ir apbalvots kā veiksmīgi eksportējošs IT uzņēmums un uzņēmuma inženieri ik dienas strādā gan ar jaunuzņēmumiem, gan pasaulē ļoti labi zināmiem uzņēmumiem kā Microsoft, Orange, Telefonica, Airbnb, Ubiquiti Networks, Smart-ID un Skype.

    Produktus, ko testē TestDevLab inženieri ik dienas visā pasaulē lieto vairāk nekā 1.5 miljardi cilvēku. Tādējādi ikdienā inženieriem ir jāspēj domāt globāli, izprast modernas tehnoloģijas un rūpēties par kvalitāti produktiem, ko lieto miljoniem cilvēku.

    2. Plašas specializēšanās iespējas testēšanas jomā

    IT joma nesastāv tikai no programmētājiem, jo modernu IT risinājumu radīšanā iesaistās dažādu specializāciju programmētāji, testētāji, dizaineri, projektu vadītāji, sistēmanalītiķi utt.

    Konkrēti testēšanas jomā parasti karjeru sāk ar manuālo testēšanu, taču pieaugot pieredzes bagāžai un programmēšanas iemaņām, inženieri savu darbu sāk automatizēt un rezultātā spēj paveikt vairāk un kvalitatīvāk. Pēc tam klāt nāk arī projektu un komandu vadīšanas pieredze un ar šādu zināšanu bagāžu var paveikt lielas lietas.

    Šādi izskatās automatizētā testēšana

    Ikdienas darbā TestDevLab inženieri saskaras ar daudz un dažādām tehnoloģijām, testēšanas ietvariem un var specializēties uz mobilo lietotņu testēšanu, serveru risinājumu (backend) testēšanu vai tīmekļa risinājumu testēšanu. Tāpat atsevišķa stāsta vērtas ir drošības un lietojamības dizaina (UX) testēšanas jomas. Kā redzi, testēšanas joma ir plaša un ļoti tehniska – atliek vien izvēlēties novirzienu, kas interesē visvairāk.

    Iepazīsties – robots Tapsteris. Tas neļauj atslābt jaunajiem manuālajiem testētājiem :)

    3. Darbs pie inovatīvu un unikālu testēšanas produktu izstrādes

    TestDevLab neaprobežojas tikai ar manuālās un automatizētās testēšanas pakalpojumu sniegšanu un vairākus gadus aktīvi strādā pie savu testēšanas produktu izstrādes.

    Mobilo lietotņu baterijas lietojuma testēšanas risinājums

    Interesantas ir īpašas laboratorijas, kurās tiek veikta mobilo lietotņu baterijas un datu lietojuma analīze, kā arī audio un video kvalitātes testēšana. Tie ir ļoti specifiski un unikāli risinājumi bez kuriem nav iespējams izveidot kvalitatīvu saziņas risinājumu.

    Starp TestDevLab izveidotajiem testēšanas produktiem ir tādi risinājumi kā mobilo lietotņu testēšanas serviss Test48, API testu automatizācijas risinājums Apimation un tīmekļa risinājumu veiktspējas un slodzes testu veikšanas rīks Loadero. Ar tā palīdzību vari pārliecināties par to, ka tavs risinājums neapstāsies lielāka apmeklētāju pieplūduma gadījumā. Tā kā visus šos produktus izstrādā TestDevLab, tad uzņēmums meklē arī mobile un web izstrādātājus, kas vēlas strādāt pie esošo un jaunu testēšanas produktu radīšanas.

    Video kvalitātes testēšanas risinājums

    4. Darba iespējas pieredzējušiem testētājiem un tiem, kas vēlas uzsākt karjeru IT jomā

    Uzņēmuma pakalpojumus un produktos klienti saskata augstu pievienoto vērtību, tāpēc TestDevLab vārds savā jomā ir labi zināms globālā mērogā. Citiem vārdiem sakot, TestDevLab inženieri ir pieprasīti un labprāt priecāsies par jauniem kolēģiem ar kuriem gāzt kalnus.

    Ja esi students, kas šobrīd ir IT prakses meklējumos vai testētājs un programmētājs ar pieredzi, apskati aktuālās TestDevLab vakances un piesaki savu kandidatūru.

    Ar šādiem kolēģiem būs iespēja sastrādāties :)

    Mazs padoms: Ja vēlies uzsākt darbu programmatūras testēšanas jomā, izskati aktuālos ISTQB Foundation sertifikācijas līmeņa materiālus. Tas palīdzēs saprast šīs sfēras pamatelementus un būs noderīgi kārtojot eksāmenu. TestDevLab strādā sertificēti inženieri, kas mīl savu darbu un nemitīgi papildina savas zināšanas. Pieredzējis automatizētās testēšanas inženieris vistiešākajā mērā ir ļoti konkrēti nospecializējies programmētājs un viņa zināšanas ir pieprasītas visā pasaulē.

    Starp citu, par testētāju karjeras izaugsmi labi aprakstīts šajā bloga ierakstā. Un nevajadzētu aizmirst arī par netehniskajām iemaņām, tās lieti noder, ja vēlies veiksmīgi darboties IT jomā.

    5. IT darbs arī Ventspilī, Liepājā un Daugavpilī

    Ne visi alkst pēc lielpilsētas kņadas un tāpēc TestDevLab reģionālo biroju darbinieki augstu novērtē iespēju strādāt savā iemīļotajā pilsētā. Vēsturiski senākais TestDevLab birojs atrodas Ventspils centrā un tā divos stāvos strādā vairāki desmiti darbinieki. Pirms gada uzņēmums atvēra biroju Liepājā un nesen arī Daugavpilī. Ir padomāts par to, lai darbs pie tehnoloģiski interesantiem projektiem būtu pieejams no visiem birojiem. Piemēram, Liepājas birojā notiek darbs pie interesanta virtuālās realitātes risinājuma testēšanas.

    TestDevLab Liepājas birojs

    6. Pēc labi padarīta darba laiks ballītei!

    Uzņēmumā ir jauns kolektīvs, tāpēc būs viegli saprasties gan darba laikā, gan interesanti pavadīt laiku kopīgos pasākumos un vērienīgās ballītēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aigarsdz
    27.03.2019 17:40

    Pietrūkst vien iespējas strādāt attālināti 🙂

    Reklāma