Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook atkal ķezā – ASV norit kriminālizmeklēšana par privātuma pārkāpumiem

    Jaunākie raksti

    ASV uzsākta kriminālizmeklēšana pret Facebook par pārkāpumiem, kas saistāmi ar lietotāju datu nodošanu un pārdošanu trešajām pusēm. Facebook varētu būt nodevis lietotāju datus (ne vienmēr ar lietotāju piekrišanu) vismaz 150 dažādiem uzņēmumiem, kuru skaitā ir arī Amazon, Apple, Microsoft, Sony, kā arī citi tehnoloģiju izstrādātāji un viedtālruņu ražotāji.

    Tiek uzskatīts, ka Facebook nodevis trešajām pusēm ļoti plašu informāciju par lietotāju draugiem, kontaktinformāciju, dažkārt arī privāto saraksti.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek norādīts, ka Facebook lielākoties ir pārtraucis šāda veida sadarbību pēdējo divu gadu laikā.

    Arī šajā izmeklēšanā izskanējis Cambridge Analytica vārds. Saistībā ar pagājušā gada pavasarī izskanējušo Cambridge Analytica datu noplūdes skandālu Eiropas Parlaments pieprasīja Eiropas Savienības iestādēm veikt pilnu Facebook auditu. Tiek plānots ieviest jaunus mērus, lai ar Facebook starpniecību mazinātu iespēju iejaukties vēlēšanu procesos visā pasaulē. Audita laikā izvērtēta datu aizsardzība un lietotāju datu drošība pēc skandāla saistībā ar noplūdušajiem 87 miljonu Facebook lietotāju datiem.

    Politisko konsultāciju uzņēmums Cambridge Analytica no iegūtajiem datiem spēja veidot scenārijus, kas ļāva 2016. gada ASV prezidenta vēlēšanās uzvarēt Donaldam Trampam. ASV saistībā ar Cambridge Analytica lietu vēl arvien norit izmeklēšana.

    Facebook jau šobrīd draud soda naudas vairāku miljardu dolāru apmērā, bet no kriminālapsūdzībām atpirkties nevarēs. Kādam var nākties pasēdēt.

    Avotsnytimes
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    15.03.2019 08:37

    Vot interesanti, ja Cukerbergs sēdēs cietumā, viņam piekļuve pie Facebook būs? :D

    Elvis Meisters
    15.03.2019 10:10
    Reply to  DMG

    Viņš nesēdēs cietumā. Tā kā nav pat ko štukot.

    Reklāma