Web Analytics
More
    Reklāma

    Nopietna ievainojamība liek Google atslēgt Android TV iespējas

    Jaunākie raksti

    Android TV operētājsistēmā atklāta nopietna ievainojamība, kas ļauj svešiniekiem redzēt citu cilvēku Google Photos izvietotās fotogrāfijas. Tīmeklī pieejami vairāki ievainojuma skaidrojumi, bet sausais atlikums ir tāds, ka mājinieki un pat svešinieki var ar Google Home lietotni redzēt ne tikai savas Google Photos fotogrāfijas, bet arī citu, pilnīgi nesaistītu cilvēku Google Photos izvietoto saturu.

    Google nācies Android TV atslēgt Google Photos albumu apskati.

    Reklāma

    Tiek norādīts, ka kļūda piemeklējusi televizoru ar Android 7.0 operētājsistēmu un 2017. gada decembra Google kļūdu labojumiem. Šobrīd Google atslēgusi Google Photos un Google Assistant darbību visos Android TV operētājsistēmas televizoros.

    Pie mums pazīstamākie televizoru ražotāji, kas izmanto Android TV:

    • HiSense
    • Philips
    • Sharp
    • Sony
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    05.03.2019 10:16

    Android TV gadījumā pamatā neizmanto LMT un LTC bunduļi?

    svimart
    05.03.2019 21:12
    Reply to  Man Patīk

    LMT Izmanto, LTC nav manīts..

    Krotow
    05.03.2019 23:18

    Mhm, pērciet vien smartfonus televizora formātā. Labi vēl ka tikai zog foto, Vizio pirms 2 gadiem tika pieķerts, burtiski izspiegojot TV lietotājus (tikai reklāmas apzināšanas nolūkā, taču tā jau ticēsim).

    Mārtiņš
    07.03.2019 19:45

    Hm, vai tad Google Photos fotogrāfijas neglabājas serveros internetā? Ja kāda programma spēj tikt klāt pie svešām fotogrāfijām “mākonī”, tad tā jau nav problēma iekš OS, bet gan servera pusē. Ja aizsardzība pret “svešajiem” nav serverī, tad tikpat labi kāds varētu ar tīkla spiegošanas rīku noskenēt, ko tad tas Android TV tādu nepareizu darīja, un pēc atkārtot tos pašus servera pieprasījumus no savas programmas un tikt klāt pie svešajiem foto, pat ja Android TV OS tas caurums būs aizslēgts. Protams, gan jau Google par šo būs padomājusi un aizlāpījusi visus caurumus, taču nav skaidrs, kāpēc šis caurums tiek pasniegts kā klienta puses programmatūras (Android TV OS) problēma, nevis servera puses (Google Photos) problēma.

    x
    08.03.2019 00:06
    Reply to  Mārtiņš

    acīmredzot, šaize tur ir pārāk plaša, lai pietiktu ar maģisko pieskārienu googles serveriem (visdrīzāk, problēma ir konceptuāla, nevis viens nepareizs simbols) un šobrīd atslēgt klienta (tv) piekļuvi ir ātrākais veids kā reaģēt, lai iegūtu laiku labojumam. un ja problēma ir tv osā, tad cik laika vajag lai izplatītu labojumus? nu, tāpēc pagaidām serveru galā atslēdz tv piekļuvi bildēm un kam tur vēl.

    Reklāma