Web Analytics
More
    Reklāma

    Start(it) iecelta jauna vadītāja – Evija Goluba

    Jaunākie raksti

    Latvijas informācijas tehnoloģiju (IT) Izglītības fondam Start(it), kas ir izstrādājis bezmaksas materiālus datorikas un programmēšanas pamatu apguvei skolās, ir iecelta jauna vadītāja – Evija Goluba. Iepriekšējais fonda vadītājs Emīls Sjundjukovs ir pieņēmis jaunus izaicinājumus biznesā un turpmāk ieņems Start(it) tehniskā konsultanta amatu.

    E. Golubai ir maģistra grāds politoloģijā, studējusi Latvijā un Zviedrijā. Evijai ir vairāk nekā desmit gadu pieredze nevalstiskajā sektorā, arī šobrīd viņa ir padomes locekle Sabiedrībā par atklātību – Delna un valdes locekle Latvijas Debašu asociācijā (zināma kā “QUO tu domā?”). Tāpat Evija ir vairāk nekā piecus gadus darbojusies privātajā sektorā, kā arī strādājusi Zviedrijas vēstniecībā Latvijā par politisko jautājumu asistenti vēstniekam.

    Reklāma

    “Pēdējo gadu laikā man bija liels gods ar partneriem attīstīt Start(it). Rezultāti neizpalika – visā Latvijā ir palielinājusies skolēnu interese jēgpilni izmantot un apgūt datoriku, kā arī esam novērtēti starptautiskā līmenī – Start(it) tika nominēts prestižajai UNESCO Bahreinas karaļa Hamada Bin Isa Al Halifa informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) izglītības balvai. Šobrīd ir pienācis laiks jauniem sasniegumiem, tāpēc novēlu Evijai sekmes fonda vadībā,” uzsver E. Sjundjukovs.

    Līdz šim IT Izglītības fonds ir strādājis un joprojām strādā, lai Latvijas skolās tiktu mācīta datorika un programmēšanas pamati, lai bērni attīstītu loģisko domāšanu un jēgpilni izmantotu ierīces. No 2020.gada visās Latvijas skolās no 1. līdz 9.klasei bērni apgūs datoriku, kas ir pozitīvs signāls Latvijas kopējai ekonomiskai attīstībai.

    Paralēli datorikas apmācībām Start(it) attīstīs dažādus izglītojošus kursus ikvienam, kas vēlas uzzināt, kas ir 3D printēšana, robotika, mobilās lietotnes utt. Ieejot Start(it) mājas lapā un reģistrējoties sadaļā “Kursi”, ir iespēja apgūt trīs 4–5 lekciju video kursus. Pēc kursu apgūšanas ir iespēja nokārtot pārbaudes darbu un iegūt sertifikātu, kas apliecina zināšanu līmeni konkrētajā priekšmetā.

    “Kursu sadaļa regulāri tiks papildināta. Tuvākā pusgada laikā pievienosim kursu par mākslīgo intelektu. Mēs vēlamies sniegt ieskatu un izskaidrot mākslīgā intelekta iespējas, kā arī parādīt nākotnes darba tirgus profesijas un sniegt nepieciešamās iemaņas. Apmācības būs domātas ikvienam – arī tiem, kam matemātika nav stiprā puse,” norāda E. Goluba.

    Start(it) kursu sadaļa ir atvērta citiem uzņēmumiem – partneriem, kas vēlas būs daļa no IT Izglītības fonda un kopā veidot video apmācības par profesijām, kurās trūkst speciālistu, un kopumā sniegt ieguldījumu digitālo prasmju attīstībā. “Kopā mēs varam radīt saturu, kas ir saprotams, viegli uztverams un domāts dažādām mērķauditorijām. Digitālās prasmes ir vajadzīgas ikvienam, kas domā par profesijas maiņu vai vēlas apgūt ko jaunu,” piebilst E. Goluba.

    Vairākās Latvijas skolās jau ceturto mācību gadu paralēli citiem mācību priekšmetiem tiek pasniegta datorika, izmantojot Start(it) materiālus. Lielākā daļa aptaujāto informātikas skolotāju atzina, ka datorika pozitīvi ietekmē citu mācību priekšmetu apguvi – bērni ir vairāk motivēti apgūt jaunas prasmes, tiek veicināta kritiskā domāšana jēgpilnai programmatūras un ierīču izmantošanai.

    Start(it) ir sociāls izglītības projekts ar mērķi palielināt Latvijas skolēnu skaitu, kuri padziļināti apgūst informātiku. Start(it) bez maksas piedāvā apgūt datoriku un programmēšanas pamatus portālā www.startit.lv, kuru šobrīd lieto vairāk nekā 25 tūkst. skolotāju un skolēnu visā Latvijā. Start(IT) partneri ir Accenture, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Informātikas skolotāju asociācija, Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, VISC, Rīgas 22. vidusskola, MAK IT, Emergn, Latvijas Universitāte, Transporta un sakaru institūts, Baltic3D.eu un portāls Skolēns.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kājstarpe
    29.01.2019 15:11

    k(r)am pis ?

    Reklāma