Web Analytics
More
    Reklāma

    Bose izveido aktīvo skaņas slāpēšanas sistēmu automašīnām

    Jaunākie raksti

    Bose vēlas piedāvāt automašīnu ražotājiem to pašu iespēju slāpēt skaņas, kas jau pieejama Bose austiņās. Bose QuietComfort tehnoloģija mērīs mašīnas vibrācijas un skaņas, lai tās dzēstu ar iebūvēto automašīnas akustisko sistēmu.

    Bose QuietComfort tehnoloģija visvairāk noderēs elektriskajās automašīnās, kas pašas par sevi ir klusas, bet attiecīgi apkārtējās vides skaņas ir jūtamas daudz vairāk. Lai panāktu fizisku trokšņu samazināšanu, tiek izmantotas speciālas riepas un papildus skaņas izolācija automašīnas arkās un citviet. Bet tas noved pie papildu izmaksām un palielināta auto svara.

    Reklāma

    Bose QuietComfort tehnoloģijas algoritms izmanto akselerometrus un mikrofonus, lai noteiktu ārējās vides un arī salona trokšņus. Šobrīd norit aktīva sadarbība ar autoražotājiem, lai Bose QuietComfort tehnoloģija nonāktu automašīnās jau 2021. gadā.

    Avotsyoutube
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LAN
    16.01.2019 11:50

    Interesanti, ka nereti ražotāji izdomā atskaņot caur auto skaļruņiem dzinēja skaņu, kas pieļauju, ir vairāk domāts ofisa planktonam un cilvēkiem, kuru ikdienā/darbā nav daudz trokšņu un vibrāciju.

    KKTK
    16.01.2019 12:35

    Operatīvo transportu nedzirdēs, nelielu sadursmi ar citu satiksmes arī nedzirdēs! Kurli un akli (jo priekšā planšete un rokā telefons) – tāda mums tā rožainā nākotne…
    Es šādu trokšņu slāpēšanu pieļautu aizmugurējiem beņķiem, bez maz tikai busiem. Auto vadītājam viss ir jādzird un jājūt. Citādi braukās te pa pilsētu ar iestrēgušu stirnu radiatorā.

    Kursors.lv
    16.01.2019 12:38
    Reply to  KKTK

    Ja parastajās austiņās jau gadiem ir iespēja svarīgās skaņas “laist cauri”, tad tai nevajadzētu būt problēmai arī auto risinājumā.

    KKTK
    16.01.2019 14:55

    Nezināju, ka visiem operatīvajiem pasaulē ir vienādi skaņas toņi.

    Kursors.lv
    16.01.2019 15:30
    Reply to  KKTK

    Es neesmu baigi iedziļinājies, kā tieši austiņas atfiltrē, kuras skaņas laist cauri, bet imho tur ir kaut kāds know how. Tikko mums bija raksts par jaunajām Jabra Elite 85h, kas prot atpazīt 6000 skaņas https://kursors.lv/2019/01/07/jabra-bezvadu-austinas-elite-85h-pielagos-skanu-ar-maksliga-intelekta-palidzibu/

    x
    16.01.2019 12:39
    Reply to  KKTK

    robotvāģos, uz kuriem notiek virzība, labāk nedzirdēt kas notiek ārpusē – nepagūs sabīties kad virsū uztesīs alkoholiķis vai soctīklotājs, kam nav atņemtas tiesības un manuālais auto.

    Aigi
    17.01.2019 10:08

    Vispār jau kaut kas ļoti līdzīgs esot FORDam un stradājot diezgan labi.

    Reklāma