Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Pay oficiāli sāk darboties Vācijā

    Jaunākie raksti

    Gandrīz neticami, bet tikai šobrīd Vācijā uzsācis darboties Apple Pay maksājumu serviss. Apple Pay mobilo maksājumu sistēmai var pievienot savas debetkartes un kredītkartes.

    Apple norāda, ka Apple Pay šobrīd pieejams American Express un Maestro karšu lietotājiem, Boon, Bunq, Comdirect, Deutsche Bank, Edenred, Fidor Bank, Hanseatic Bank, HypoVereinsbank, N26, O2 Banking un VIMPay klientiem.

    Apple Pay atbalsta sekojoši veikali: Bershka, Adidas, Aldi, Aral, Cigo, Kaufland, Media Markt, McDonald’s. Sagaidāms, ka drīzumā Apple Pay maksājumus piedāvās arī citas lielās veikalu ķēdes un tirgotāji.

    Apple Pay šobrīd pieejams ASV, Lielbritānijā, Austrālijā, Beļģijā, Kanādā, Ķīnā, Singapūrā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Krievijā, Brazīlijā, Jaunzēlandē, Kazahstānā, Polijā, Īrijā, Šveicē, Japānā un Ukrainā.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andris
    12.12.2018 11:21

    Kad Latvijā plānots?

    12.12.2018 12:24
    Reply to  Andris

    Kad kāda no šeit pārstāvētajām bankām vienosies ar Apple par tādu lietu. Domāju, ka dažu gadu laikā tas notiks.

    Agris
    12.12.2018 15:12

    Pa šiem gadiem apple jau būs aizgājis pa skuju taku kā nokla

    12.12.2018 15:29
    Reply to  Agris

    Vot, neizskatās. Kā man atzina pat viena te ļoti populāra fintech uzņēmuma cilvēki, tad Apple ar savu Apple Pay ir izdarījuši nenormāli krutu lietu un reāli var diktēt noteikumus bankām.

    KKTK
    12.12.2018 16:01

    Un tad pēc bankām vēl vajadzēs to hipsterveikalu, kas izdomā, ka tas viņiem ir svarīgi…

    12.12.2018 16:11
    Reply to  KKTK

    Paga, tu domā, ka ar Apple Pay var maksāt tikai kaut kādos īpašos veikalos? :)

    KKTK
    12.12.2018 17:29

    Palasīju grāmatiņu :) OK, ja strādā NFC kartes, tad “likely able to accept Apple Pay”. Pirmajiem veikaliem ASV nu noteikti tik gludi negāja :)

    x
    12.12.2018 11:44

    vai kāds var paskaidrot nfc telefonā priekšrocības? ja es maķītī pie kases maksāju, man ir jāizvelk laukā telefons un jātuvina terminālim – vai tas ir ērtāk par kartes tuvināšanu? ja no rokām izkrīt karte, tai nekas nenotiek, atšķirībā no telefona (un eur15 uzkoda izmaksā pāris simtus).

    manā sapratnē ieguvēji ir vienīgi tie, kas ikdienā staigā ar telefonu rokā, vai ir vēl citi apsvērumi?
    droši vien kautko palaižu garām, jo vai tiešām ir izdomāta jauna sistēma bez būtiskiem ieguvumiem salīdzinājumā ar mūžseno bankas karti.

    12.12.2018 12:24
    Reply to  x

    Protams, ka ērtāk. Telefons taču rokā ir 24/7.

    wils
    12.12.2018 16:28

    Apple Watch gadījumā pat iPhons nav jāvelk no kabatas ārā.

    Klāvs
    12.12.2018 12:58
    Reply to  x

    Var izmantot reizē ar atlaižu kartēm, piemēram, Rimī karti, to pat vairs nevajag nēsāt līdzi (runa, pa aplikāciju). Daudz ātrāk, kā vilkt divas kartes no maka ārā, vai liekas kartes turēt makā, kas spiež kabatu.
    Telefona nfc labāk ķer jau no 10cm attāluma un nekļūdīgāk.
    Pa telefona izkrišanu no rokām nav ko satraukties, tiem kam tas krīt no rokām ārā, būs jau sadauzīts un tad jau vēl viens kritiens neko daudz nemainīs vai arī droši iesaiņots.

    Jupe
    12.12.2018 17:44
    Reply to  Klāvs

    pag pag pag, cik ir atlaižu kartes ar nfc? kaut kā nezinu nevienu… mans rimi karte ir tikai novelkamā lenta, tad kā viņu var izmantot kopā ar telefonu?

    Maris Laudams
    12.12.2018 23:17
    Reply to  Jupe

    Telefons atlaižu kartes svītrkodu parāda uz ekrāna, ko var noskenēt ar veikala skeneri.

    Klāvs
    13.12.2018 12:33
    Reply to  Jupe

    Mans rimi karti apmaini uz tādu pašu nfc karti (laikam bez maksas), novelc telefonā Rimi aplikāciju, piereģistrē to karti aplikācijā un pēc tam var nolikt plauktā.
    Citas atlaižu kartes pagaidām nezinu, kas tā darbojas, tā pēc arī lielu daļu neizmantoju, jo neredzu jēgu nēsāt līdzi katru dienu, ja retāk kā reizi nedēļā izmanto. Protam būtu ērti ja arī citi domātu pa līdzīgiem risinājumiem, būtu ērtāk, bet ne katram savu aplikāciju, kaut ko vienotu.

    x
    12.12.2018 18:29
    Reply to  Klāvs

    mjā, ja varētu visas kartes apvienot, tad tas ir arguments. realitātē tas pagaidām ir liels zoodārzs. pēdējais teikums ir asprātīgs, bet joprojām nespēju iedomāties sevi ikreiz vicinot telefonu tur, kur pietiek ar karti – bankas, lojalitātes vai abonementa.

    aptuveni kā es neredzu jēgu izmantot telefonu kā pastāvīgu pulti – ķīnietis par pāris $ dara to pašu un nokrišanas gadījumā (pultij tas ir neizbēgami) nav nekādas skādes. ok, noīrētā namiņā kurā nozaudēta pults, var iztikt, bet ikdienā – nu ne tak. pulkstenis kā bankas kartes aizvietotājs – jā, telefons – nē.

    mājas automatizācija? manuprāt, tāpēc jau tā būtu automatizācija ka man nevajag lēkāt apkārt ar telefonu rokā – lai viss darbojas savā vaļā.

    bet lasot “Telefons taču rokā ir 24/7” atceros rakstus par atkarībām))

    Klāvs
    13.12.2018 12:45
    Reply to  x

    pa pulti piekrītu, fiziski daudz ērtāk, bet pa pulksteni tā, personīgi nepatīk nēsāt un daļēji dublēt telefona funkcijas, lieki apkrauties ar gadžetiem.

    Kaspars Baradach
    12.12.2018 14:10
    Reply to  x

    nfc var izmantot ļoti dažadi. sākot no marķieriem mājās-auto beizdot ar dažnedažādiem slēdžiem ar kuriem var automatizēt mājas komunikacijas. jautājums tikai vai ir vēlēšanas

    12.12.2018 14:21

    Ha ha, ne iPhone gadījumā :)

    Maris Laudams
    12.12.2018 23:11

    Regulāri izmantoju android pay (tagad saucas Google pay) gan uz sava telefona, gan uz smartwatch. Maksāt ar smartwatch gan nav tik “kruta” kā izklausās, ir jāatver app (tā gan ir ātrajā izvēlnē) un roka ir stulbi jaizloka.
    Telefonam neviena karte nestāv klāt. Telefona izvilkšana no kabatas ir atstrādāta līdz nemaņai, bet karte vēl jāizņem no maka.
    Tikai tie, kuri to nav pamēģinājuši var runāt muļķības par to, ka ar karti ir ērtāk.
    Lielbritānijā Android Pay ir limits maksājuma apjomam £30, bet Apple Pay limits ir atcelts.
    Grieķijā sistēma ir vēl labāka. Ja tiek pārsniegts limits, tad tik un tā var izmantot Android Pay, bet papildus jāievada pin kods.

    Maris Laudams
    12.12.2018 23:21
    Reply to  Maris Laudams

    Un neviens garāmejot nevar noskenēt telefonu, atšķirībā no kartes.

    x
    13.12.2018 09:13
    Reply to  Maris Laudams

    telefona noskanēšanai blakus nav jāatrodas, tas gan

    Nauris
    13.12.2018 00:02

    Prezīci uzrakstīts! Neticami, jo Vācijā vēl joprojām ir liela tendence iztukšot bankomātus un naudu glabāt mājās, kā arī pārsteidzoši maz vietās var norēķināties ar bezskaidru naudu – “cash is king”. Vismaz beidzot arvien biežāk iespējams norēķināties ar kartēm bez minimālā 10€ limita un arī ne tikai ar Maestro vai EC/Giro (Vācijai specifiska karšu sistēma), bet arī MasterCard un VISA.

    Gan nekādi nevaru saprast – dzirdēts, ka Vācijā cilvēki ļoti satraucas par privātumu, tādēļ dod priekšroku skaidrai naudai. Bet par kādu privātumu var būt runa, ja visu iedzīvotāju uzvārdi tiek izlikti uz ielas (domofoni ar uzvārdiem, dzīvokļi netiek numurēti)… xD

    x
    13.12.2018 00:21
    Reply to  Nauris

    viena lieta ir zināt, kur dzīvo herr skutel, un cita – ko viņš ikdienā pērk, apmeklē, kur kā pārvietojas utt.
    globāli tas viens pīpis, bet ieradumu spēks ir liels – piem. arī pie mums daudzi pa pilsētu gasē milzu degvielas kapsētās, kaut nekāda racionāla izskaidrojuma tam nav.

    Skābene
    13.12.2018 09:08
    Reply to  Nauris

    Vecajā eiropā ar karšu norēķiniem ir diezgan bēdīgi, ja arī ir iespēja maksāt, tad pārsvarā ir minimālais pirkuma apjoms 20 vai 30 eur. Pieļauju, ka banku komisijas ir palielas. Pie mums minimālie pirkuma limiti ir tikai lauku bodītēs! Tas arī izskaidro visai lielo bezskaidras naudas norēķinu popularitāti. Bet vācietis ir sarēķinājis, ka čaukstošais tomēr lētāk.

    Maris Laudams
    13.12.2018 09:32
    Reply to  Skābene

    Tad Lielbritānija nav vecajā Eiropā

    Jānis Freimanis
    13.12.2018 13:31

    Nez, esmu pamēģinājis maksāšanu ar telefonu, it kā jau ērti, bet personīgi nejūtu lielu ieguvumu. Tā kā telefonu visu laiku rokā neturu, pat kustību skaits sanāk tas pats, kas paņemot karti. :D Kādreiz vēl gadās tā, ka kādā veikalā bezkontakta norēķini pēkšņi nestrādā un tad, ja ir tikai telefons, nāksies pirkumus atstāt. Tāpat telefons var izlādēties. Līdz brīdim, kad maku varēs atstāt mājās vēl tāls ceļš ejams. Un tāpat es telefonu nenēsāju apkārt ne rokā ne kabatā (ar mūsdienu telefonu izmēriem nav ērti), tāpat būtu jāvelk laukā no somas. Ērtāk būtu maksāt ar pulksteni, vai arī aproci. Ja nemaldos Citadelei ir maksājumu aproce ar NFC čipu.

    Reklāma