Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ar iRobot Roomba palīdzību uzlabos viedo mājas ierīču darbību

    Jaunākie raksti

    Google un iRobot metušies uz vienu roku, lai nākotnē uzlabotu un precizētu viedo mājas ierīču darbību, kā arī vienkāršotu dažādu ierīču vadību ar balsi. Jau šobrīd iRobot Roomba i7+ spēj ar iebūvētu zemas izšķirtspējas kameru un iebūvētajiem sensoriem veidot dzīvokļa vai mājas karti. Mājokļa kartes izveide pēcāk palīdz vadīt Roomba i7+ ar balss komandām.

    Google ar iRobot palīdzību arī vēlas veidot iekštelpu karti, lai atvieglotu viedo mājas ierīču darbību un pārvaldību. Google plāno automatizēt dažādu mājas ierīču izvietojuma noteikšanu, viedajām ierīcēm varēs automātiski ieprogrammēt to atrašanās vietu. Roomba identificēs, piemēram, visas virtuves ierīces – viedo apgaismojumu, ledusskapi, cepeškrāsni, kafija automātu u.tml. Pēcāk tev atliks vien Google digitālajam asistentam uzsaukt “start making coffee in the kitchen”, lai pēc mirkļa būtu baudāma svaiga kafija.

    Reklāma

    Google norāda, ka šādā veidā būs iespējams izveidot ne tikai viedu, bet pat saprātīgu mājokļa ekosistēmu. Vienlaikus uzsvērts, ka jaunā iespēja netiks izmantota mērķēto reklāmu radīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma