Web Analytics
More
    Reklāma

    Tele2: par aptuveni 70% audzis mobilā interneta patēriņš Latvijas reģionos

    Jaunākie raksti

    Kā liecina mobilo sakaru operatora “Tele2” apkopotie dati, gada laikā ievērojami audzis patērētais mobilo datu apjoms Latvijas pilsētās un novados. Vidēji Latvijā tas audzis par teju 70%, savukārt Rīgā pieaugums ir zem vidējā rādītāja un ir 56%. Straujākais mobilā interneta datu pieaugums novērojams Saulkrastos, kur tas palielinājies par 180%.

    “Tele2” apkopojis aktīvākos Latvijas novadus, kuros mobilā interneta patēriņš gada laikā piedzīvojis straujāko kāpumu. Starp līderiem, kur mobilā interneta lietojums attīstījies īpaši strauji, ir Saulkrastu (180% pieaugums), Krimuldas (+158%) un Kocēnu (+153%) novadi, salīdzinot ar aizvadīto gadu. Reģionu griezumā visstraujākais pieaugums ir Vidzemē – 77%.

    “Mobilo datu straujais patēriņa pieaugums skaidrojams ar moderno tehnoloģiju, infrastruktūras un pakalpojumu attīstību, sabiedrības kopējo digitalizāciju un ar to saistīto pieprasījumu pēc mobilajiem datiem un kvalitatīva interneta. Turklāt mobilais internets daudzās mājsaimniecībās ir kļuvis par galveno mājas internetu. Absolūtos skaitļos Rīga, protams, ir pirmajā vietā pēc kopējā mobilo datu patēriņa, taču iepriecina fakts, ka gada laikā tieši reģionos notikusi straujākā attīstība mobilā interneta lietošanā, kas liecina par iedzīvotāju paradumu maiņu un arvien lielāku interneta pārklājumu visā Latvijas teritorijā,” stāsta “Tele2” komercdirektors Raivo Rosts. “Interesanti, ka viens no izskaidrojumiem straujam mobilā interneta pieaugumam Saulkrastos ir siltā vasara un rudens. Proti, ļoti daudz cilvēku atvaļinājuma laiku un brīvdienas pavadīja pludmalē un pie dabas, patērējot arī internetu. Savukārt Vidzemes reģiona un Valmieras apkārtnes mobilā interneta pieaugumu viennozīmīgi var izskaidrot ar šīs puses ekonomikas attīstības tendencēm. ”

    Latvijas iedzīvotāju paradumu maiņu apstiprina arī fakts, ka ir stabila tendence samazināties sms ziņu skaita – par aptuveni 14% gadā. Proti, cilvēki saziņai arvien vairāk izmanto citus ziņu sūtīšanas rīkus – aplikācijas, izmantojot interneta pieslēgumu, piemēram, WhatsApp un Messenger.

    Apzinoties, ka internets ir kļuvis par izglītības, darba un sociālās dzīves sastāvdaļu, no šodienas mēneša garumā “Tele2” veic īpašu interneta jaudas testu –  ikvienam klientam dodot iespēju izmantot neierobežotu interneta apjomu. Testa rezultāts ļaus saprast, kuras ir tās vietas Latvijā, kur ir lielākais izaugsmes potenciāls un nepieciešams  vēl vairāk palielināt mobilā tīkla kapacitāti.

    Uzņēmums turpina attīstīt tīkla infrastruktūru un palielināt tīkla kapacitāti visā Latvijas teritorijā – šogad ir uzbūvētas 42 jaunas bāzes stacijas visā Latvijā un līdz gada beigām plānots uzbūvēt vēl 18.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldons
    23.10.2018 23:14

    Biežāk piešķirsiet extra gb, vairāk celsies patētriņš 😂

    Reklāma