Web Analytics
More
    Reklāma

    Sākusies pieteikšanās Igaunijas – Latvijas pirmsakcelerācijas programmai

    Jaunākie raksti

    Izsludināta pieteikšanās jau trešajai ‘EstLat-Accelerate’ pirmsakcelerācijas programmai. Potenciālajam dalībniekam ir vajadzīga tikai vēlme pārbaudīt savu ideju dzīvē. Par visu pārējo parūpēsies programmas veidotāji. Dalība – bez maksas. Pieteikšanās līdz 26. oktobrim šeit. Uzņemti tiks seši Latvijas un seši Igaunijas jaunuzņēmumi. Pēc šīs pirmsakcelerācijas programmas absolvēšanas idejas autors būs gatavs turpināt darbu pie savas idejas, meklēt investoru vai pieteikties citā akcelerācijas programmā.

    “‘Est-Lat’ bija pirmā akcelerācijas programma manā mūžā,” saka Mārtiņš Balodis, pavasara pirmakcelerācijas programmas iesaukuma uzvarētājs. Viņš ir izstrādājis rīku ‘WebScraper’, kas nodrošina iespēju automātiski iegūt dažādus datus no daudzām mājas lapām internetā. “Pieteicos, jo redzēju reklāmu. Lielākajai daļai dalībnieku bija jautājums, vai iet prom no darba un pievērsties savai idejai. Es jau šo soli biju spēris. Mani piesaistīja tas, ka ‘Est-Lat’ nebija tik intensīva programma kā citiem – man nevajadzēja tai veltīt uzmanību nepārtraukti vairākus mēnešus. Bija jāpiedalās klātienē tikai dažas reizes, un šis formāts man bija piemērots. Iesaku pieteikties visiem, kam ir idejas. Vismaz mēģināt iesniegt savu pieteikumu kaut vai tikai tā iemesla dēļ, ka, ja tiec uzņemts, tas nozīmē, ka Tavai idejai un Tev pašam ir potenciāls.”

    Reklāma

    ‘Est-Lat’ pirmsakcelerācijas programma sāksies ar mentoringa akadēmiju Tartu 8. novembrī. Šī programma ir unikāla ar to, ka katrai idejai tiek piemeklēts vispiemērotākais mentors, kurš palīdzēs fokusēties uz svarīgāko visas pirmsakcelerācijas programmas gaitā. Tāpēc arī mentoru saraksts vēl nav zināms.

    Vēl šogad tiks organizētas divas kopīga darba jeb “workshop” dienas – 30. novembrī Rīgā un 13. decembrī Tartu. Programmas noslēgums paredzēts 2019. gada sākumā – 10. janvārī Rīgā un 24. janvārī Tartu, kad visi dalībnieki paveikto atrādīs investoriem.

    Galvenās tēmas, kas tiks apskatītas mācību ietvaros, ir jaunuzņēmuma veidošana, produkta atbilstība tirgum, ievads mārketingā un zīmola stratēģijā, apmācības prezentēšanas mākslā, kā arī tiks trenētas citas svarīgas iemaņas, kas nepieciešamas biznesa uzsācējam.

    Apmācības vadīs un mentoringa atbalstu nodrošinās gan vietējie, gan ārzemju eksperti. Viņu vidū iepriekš ir bijuši, piemēram, Džonatans Hovards (Jonathan Howard) – eksperts ar milzīgu pieredzi mārketingā un stāstu veidošanā, strādājis tādās aģentūrās Londonā kā ‘Saatchi & Saatchi’ un ‘Abbott Mead Vickers BBDO’. Par prototipēšanu ir stāstījis Amids Moradganjehs (Amid Moradganjeh), kurš strādā kā neatkarīgais dizaineris paralēli asociētā profesora darbam Igaunijas Mākslas akadēmijā. Savukārt, prezentācijas treniņus ir vadījis Gļebs Maltsevs (Gleb Maltsev) – šīs prasmes no viņa apguvuši daudzi tagad jau atpazīstami Baltijas valstu jaunuzņēmumi.

    Mentoru vidū ir bijuši arī Latvijā zināmi jaunuzņēmumu ekosistēmas virzītājspēki, piemēram Latvijas Startup asociācijas ‘Startin.lv’ vadītāja Egita Poļanska, vairāku jaunuzņēmumu un arī kopstrādes vietas ‘TechHub Riga’ līdzdibinātājs Ernests Štāls, kā arī veiksmīgu Latvijas jaunuzņēmumu pārstāvji ar starptautisku pieredzi – Sandris Kondrāts (‘Anatomy Next’) un Raimonds Kulbergs (‘Funderful’). Iespējams, kāds no viņiem piepulcēsies arī jaunā iesaukuma mentoru sastāvam, taču, kā jau minēts, galīgais mentoru sastāvs ir atkarīgs no atlasītajiem jaunuzņēmumiem.

    ‘EstLat-Accelerate’ projekts ir daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas ‘Interreg Estonia – Latvia’. Projekta partnerības pilsētas ir Rīga un Tartu. Tās abas pārstāv pieci partneri, vietējo jaunuzņēmumu kopienas veidotāji – Latvijas Startup uzņēmumu asociācija ‘Startin.lv’, ‘TechHub Riga’, ‘Tartu Universitāte’, fonds ‘Garage48’ un ‘Baltijas Inovāciju Aģentūra’.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma