Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiek pārdēvēti Wi-Fi standarti – tagad arī mirstīgie tos izpratīs

    Jaunākie raksti

    Ja katru dienu nebaksties gar savu MikroTik maršrutētāju, droši vien nebūsi pievērsis pārāk lielu uzmanību dažādiem Wi-Fi bezvadu tīmekļa standartiem, nosaukumiem un to niansēm. Iespējams, nedaudz pārspīlēju…

    Wi-Fi Alliance pārdēvējusi dažādos Wi-Fi standartus, piešķirot tiem vienkāršus numurus, lai lietotājs tos spētu ātri atšķirt. Faktiski numuri parāda Wi-Fi tehnoloģijas paaudzi – jo augstāks Wi-Fi numurs, jo ātrāks un modernāks Wi-Fi tīkls.

    Reklāma

    • Wi-Fi 6 atbilst ļoti modernajai un pagaidām reti izmantotajai 802.11ax tehnoloģijai;
    • Wi-Fi 5 ir aktuālais un nu jau visiem no izmaksu viedokļa pieejamais 802.11ac;
    • Wi-Fi 4 ir jau par novecojušu dēvējamais 802.11n standarts, ko mēs vēl arvien izmantojam visbiežāk (maršrutētāji lēti, bieži vien arī veci, labs pārklājums, bet konfliktē ar kaimiņa Wi-Fi, Bluetooth peli un mikroviļņu krāsni).

    Qualcomm, Intel, Broadcom, Aruba, Marvell un NETGEAR jau apstiprinājuši, ka pāries uz jauno numerāciju Wi-Fi ierīču iepakojumos un informācijas materiālos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    arcsin
    04.10.2018 13:44

    Ir zināms arī datums, no kura jaunās iekārtas tiks šādi marķētas?
    Neliels labojums rakstā – 802.11n standarts atbalsta gan 2.4 GHz, gan 5 GHz diapazonu, tāpēc ar tām mikroviļņu krāsnīm un bluetooth iekārtām saistībā ar 802.11n nav tik viennozīmīgi, jāskatās specifikācija.

    Reklāma