Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon digitālais asistents Alexa gandrīz nemaz netiek izmantots pirkumu veikšanai

    Jaunākie raksti

    Amazon ir spējis pārdot vairākus miljonus Echo ierīču, kurās dzīvo digitālais balss asistents Alexa. Galvenais Alexa asistenta radīšanas iemesls bija atvieglot un paātrināt pirkumu veikšanu Amazon.

    Amazon vēl nav izdevies pieradināt pircējus izmantot digitālo asistentu pirkumu veikšanai tīmeklī. Tiek lēsts, ka pasaulē ir 50 miljoni viedierīču, kurās uzstādīts Alexa balss asistents, bet ar ierīces palīdzīgu gandrīz nekad netiek veikti pirkumi. Vēl sliktāk – ja kāds tomēr sadūšojies veikt pirkumu ar balss asistenta starpniecību, turpmāki pirkumi vairs neseko.

    Reklāma

    The Information lēš, ka tikai 2% Amazon Alexa lietotāju veikuši pirkumu Amazon ar asistenta palīdzīgu. Pirkumus biežāk veicot Amazon Echo īpašnieki. 90% gadījumu atkārtoti pirkumi ar Alexa starpniecību turpmāk nav sekojuši. Alexa piedāvā izsekot visus Amazon veiktos pirkumus un aktuālos piedāvājums, šo iespēju izmantojot aptuveni 20% Amazon Echo īpašnieku.

    Nav arī nekāds pārsteigums, jo Amazon pārdod miljoniem dažādu preču. Balss asistents nespēj nodrošināt preču atlasi, salīdzināšanu un vizuālu preces parādīšanu pircējam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.08.2018 14:08

    Aļoha pat aliņu no veikala nespēj atnest – kam tad tādu vajag?

    Klāvs
    08.08.2018 14:39

    Kā viņi to iedomājušies :D kā vispār kaut ko var nopirkt vizuāli neredzot.

    08.08.2018 15:09
    Reply to  Klāvs

    Emm, es īsti nealkstu redzēt piena paku, kaķu barību vai smiltiņas, veļas mazgāšanas pulveri un vēl tūkstošiem mantu pirms to pirkuma :) Hei, ja es zinu džinsu/apavu/krekla modeli, ko gribu valkāt, man to arī nav jāredz pirms piesaku gadžetam veikt pirkumu.

    Klāvs
    09.08.2018 15:40

    Izskatās ka tādu cilvēku ir maz, kas precīzi zina, ko vēlas, zina produktus nosaukumus, prot salīdzināt un izdarīt izvēli. Otrs, ir ļoti zemas prasības pret produktu. Trešais, produktu klāsts nepārtraukti mainās, arī apģērba modeļi un dizains. Pielietojumu Alexai redzu tikai, lai pasūtītu jau groziņā saliktās preces algas dienā.

    09.08.2018 15:56
    Reply to  Klāvs

    Kaut kā tā varētu būt, jā.

    viesturs
    28.09.2018 11:46

    Kāda jēga rakstīt par produktu, ja pie mums legāli nevar nopirkt?

    29.09.2018 20:30
    Reply to  viesturs

    Informatīvos nolūkos mēdzam rakstīt arī par produktiem un pakalpojumiem, kas vēl nav pie mums pieejami. Ar laiku te būs nopērkami un lietojami arī Alexa produkti un uz to brīdi labāk būt par tiem informētiem.

    Reklāma