Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā ar Waze lietotni varēs izsaukt palīdzību uz ceļa

    Jaunākie raksti

    Sagaidāms, ka drīzumā Waze lietotnes izmantotāji saņems atjauninājumu, kas ļaus nepieciešamības gadījumā izsaukt palīdzību uz ceļa. Waze palīdzība uz ceļa būs pieejama lielā daļā Eiropas sadarbībā ar Allianz Partners.

    Waze būs speciāla iebūvēta Roadside Help (SOS) poga, ar to varēsi izsaukt mehāniķi vai transportu, kas tevi un tavu salūzušo auto nogādās servisā vai mājās. Nenāksies ceļa malā nervozi meklēt pēc šādiem pakalpojumiem tīmeklī.

    Reklāma

    Sākotnēji Waze un Allianz Partners sāks sadarbību Grieķijā un Itālijā, pēcāk šajā gadā tā būs pieejama arī citās Eiropas Savienības valstīs. Tāpat šī iespēja būs Īrijā, Krievijā un Turcijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    05.07.2018 09:36

    Jau tagad ir tāda poga! Tik nebrauc serviss, bet palīdz atsaucīgi wazeri! :)

    As
    05.07.2018 09:56

    Interesanti,vai ir kādam pieredze par palīdzības izsaukšanu no citiem wazeriem? Viendien,braucot uz darbu pamanīju šādu saucienu pēc palīdzības,bet tā kā steidzos,atļāvos ignorēt,pie tam cilvēks nebija norādījis,ko vajag- pumpi,trosi,piepīpētāja vadus vai ko. Visādi citādi fīča šķita laba, un kāddien varbūt es arī palīdzētu kādam.
    Noderētu ātrās palīdzības un CP izsaukšanai nākotnē. Zinu,ka tam ir speciāls app,bet kāds,nezinu un būtu speciāli jāmeklē. Waze LV tik populāra,ka varētu lietot to.

    Kristaps Skutelis
    05.07.2018 09:59
    Reply to  As

    Jā, ātrajiem un CP ir cits app un to sauc par telefona aplikāciju :)

    fail
    05.07.2018 10:30

    To sauc par viedtālruņa lietotni, ja jau tik ļoti gribās citus labot.

    Kristaps Skutelis
    05.07.2018 10:39
    Reply to  fail

    Var teikt arī tā, jā.

    Ralfs
    05.07.2018 13:27
    Reply to  fail

    To sauc par viedtālruņa lietotni…Atvainojos ,protams. Kurš to tā sauc?Viedtālrunis…Laikam vecums neļauj saprast-Latv.val.tāda nafff.Tas pac vecais telefons. Lietotne…viss iepriekšējais + jūs savu meiteni,sievu arī tā sauktu?:))

    a
    07.07.2018 12:21
    Reply to  Ralfs

    Gan viedtālrunis, gan lietotne ir oficiāli termini latviešu valodā. Ja tādu nav, tad kāpēc akadēmisko terminu datubāzē termini.lza.lv tādi ir?

    Ralfs
    05.07.2018 12:17
    Reply to  As

    Domāju ka Waze iet pareizu ceļu.Piekritīšu Tev – arī man nav zināmas alternatīvas progas no mūsējiem.Nu ko- mūsējie zaudē-kā parasti.Tādās lietās jābūt maksimāli vienkāršam.To varu teikt ar 30 gadu pažarnieka-glābēja stāžu

    digitalk
    05.07.2018 14:33
    Reply to  Ralfs

    klasiskais čīkstulis ar zemu pašvērtējumu. Waze pagaidām 112 dienestus nesauc, bet jau “mūsējie zaudē kā parasti”. darbā arī tāpat “ai, viss stāvs jau deg, ko tur dzēst, mēs jau nevaram”?

    Ralfs
    05.07.2018 15:43
    Reply to  digitalk

    Negribu jau nolaisties delfu līmenī,ko redzu jauneklī ar košo frizūru,bet ja kādreiz sapratīsiet par ko ir raksts-vēlāk koments-tad vabūt veltīsiet savu laiku tiešām kaut kam vērtīgam savā dzīvē un nepapildināsiet jau tā esošo “mūsējo” neveiksmju sēriju -arī tukši iebilstot,bez jēgas.Pārlasiet vēlreiz sevis rakstīto un varbūt kaut ko sapratīsiet vēlāk.Paldies!

    digitalk
    05.07.2018 16:26
    Reply to  Ralfs

    man šajā vecajā bildē ir 43, Baltais Tēv, bet tāpēc es pie katras izdevības nečīkstu “kā parasti”.

    p.s. Balto Tēvu iemīļotākais izteiciens: “Ko tad nu mēs, mēs jau maza tautiņa, mēs neko nevaram…” Bieži tas tiek saīsināts līdz: “Ko tad nu mēs…”, kurš tad tiek iestarpināts katrā teikumā vismaz vienreiz. Var tikt pavadīts ar kādu grūši pūšot no sarainajiem ģīmjiem noraustu asariņu. Vēl Baltajiem Tēviem patīk raudulīgi noteikt: “Mūsu mazā zemīte…”

    Ralfs
    05.07.2018 16:57
    Reply to  digitalk

    Paldies!Redzu ka Jūs joprojām neko neesat sapratis.Tieši tāpēc mēs esam,kur esam.Pārlasiet manis augstāk minēto.Uz Jūsu piemēru pamācīšu savu 10 gadīgo mazdēlu.Vairāk Jums neatbildēšu,jo cienu sevi.Vēlu Jums veiksmi!

    digitalk
    05.07.2018 17:49
    Reply to  Ralfs

    nu ja, kā parasti vainīgi ir visi, izņemot tevi.

    Astro
    05.07.2018 20:52
    Reply to  digitalk

    Nu, jā, kā parasti, vienmēr jābūt kādam vainīgajam… ;-)

    Astro
    05.07.2018 20:49
    Reply to  digitalk

    Kāds čīkstulis, kāds vērtējums? :-) Vecis saka kā ir. Ja tev tas nepatīk, tas nenozīmē, ka viņam nav taisnība.

    y
    06.07.2018 15:27
    Reply to  Astro

    Vīrīņš saka to, ko redz sev apkārt!
    Tādi ir tie “mūsējie”. Katrā ziņā man apkārt nav tādu cilvēku, kuri kaut, ko nevar un čikst, kā mazas meitenes pirms nevainības zaudēšanas. Vismaz es cenšos tādus cilvēkus “turēt” pa gabalu. Ja jau “mūsējie” neko nevar, tad varbūt šis vīrelis varētu parādīt “mūsejiem” to pareizo ceļu, nevis tukši pinkšķēt komentāros?
    Vel smieklīga ir viņa pekšņā attieksmes maiņa, nu kādēl, kad sanāk “auzas” ir jācenšas tēlot tas, kas neesi? – “Jūs”, “paldies”, “vēlu Jums veiksmi” un tml. draza, tad jau varēji uzreiz veidot uzrunu šadā stilā!?
    Kaut, kāds kompleksaisn tipiņš tas “mūsējais” – nu ja, kā parasti :D

    Astro
    07.07.2018 11:35
    Reply to  y

    O, mazas meitenes, čīkstēšana, nevainības zaudēšana… :-)
    Izklausās ļoti “vīrišķīgi”!
    Īstenībā meitenes, sievietes ar savu apņēmību un gribasspēku sen jau rullē un ir tikušas tālāk par mums, tā teikt, stipro dzimumu. Parādi man kādu veci, kurš māk sakarīgi domāt un izteikties bez stostīšanās! Nāksies pameklēt! Tāpat kā nāksies pameklēt sievietes bez augstākās izglītības. ;-)
    Vīrišķība ir uzklausīt un atzīt citu viedokli, ja tas ir argumentēts. Tas ir grūtāk, nekā tukši dižoties uz mazu meiteņu fona! Tas vienk ir gļēvi!

    KKTK
    09.07.2018 14:33
    Reply to  digitalk

    Problēma nav ar izsaukšanu, problēma ir ar precīzām koordinātēm. Nesen paziņas uz sev nezināma ceļa ieraudzīja grāvī dzīvu bet paralizētu cilvēku. Ātrie ilgi riņķī apkārt braukāja līdz, izdevās tālumā pār laukiem ieraudzīt riņķojošus ātros. Būtu ērti iespēja nosūtīt koordinātas, ierastos 2x ātrāk.

    05.07.2018 17:22

    Noderīga funkcija. Būtu labi, ja pats varētu noseivot izvēlētos pakalpojumu sniedzējus, lai nebrauc uzreiz pats dārgākais variants.

    Edmunds
    13.07.2018 16:43

    Vai kāds var ieviest skaidrību, kā ar to Vāzi īsti ir ? Ārzemēs ( arī te pat leišmalē) braucot nekur neesmu manījis brīdinājumus par paliciju vai pārvirtojamiem radariem. Daudz ārzemēs izmantojis vāzi neesmu, bet tajās reizēs, kad ieslēdzu, tādu brīdinākumu nav un pats arī nevaru uzlikt .

    Reklāma