Web Analytics
More
    Reklāma

    Pasaules veselības organizācija: atkarība no spēlēm ir slimība

    Jaunākie raksti

    Pasaules veselības organizācija ir iekļāvusi datorspēļu atkarību savā slimību klasifikatorā. Tādējādi tavi sīkie izlēcieni, nakts vidū dzenājot kādu dullo FPS vai MMORPG, ir tas pats, kas drusku pakrekšķēt pēc saldējuma kastes izēšanas. Bet ne vienmēr!

    Kādas ir populārākās slimības izpausmes? Nespēja kontrolēt spēlēšanas biežumu un ilgumu. Tāpat datorspēles var nomākt citas vēlmes un ikdienas darbus, piemēram, mazgāšanos.

    Reklāma

    Ja datorspēļu atkarība ieilgst, tā var negatīvi ietekmēt arī apkārtējos – ģimeni, radus, draugus. Vienlaikus Pasaules veselības organizācija norāda, ka īstena atkarība no spēlēm ir ļoti reta parādība. Drīzāk tas, ko tu gribētu nodēvēt par atkarību, ir dēvējams par izlaidību un slinkumu.

    Pasaules veselības organizācija ir Apvienoto Nāciju Organizācijas specializēta aģentūra, tā dibināta 1948. gada 7. aprīlī. Pasaules Veselības organizācijas mērķis ir veicināt iespējami augstāku veselības līmeni. Veselība Pasaules veselības organizācijas Konstitūcijā ir definēta ne tikai kā slimības vai vārguma neesamība, bet kā pilnīga fiziska, garīga un sociālā labklājība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Yan Jet
    19.06.2018 13:55

    hmm izklaide ir definējama kā atkarība? nezkādēļ par tiem, kas katru nedēļu iet uz kino neesmu dzirdējis neko par atkarībām, par tiem kam austiņās mūzika skan 24/7 arī nevienam nav atkarības.
    bet geimeri, redz, ir tie atkarībnieki…

    Kartupelis3
    19.06.2018 14:19
    Reply to  Yan Jet

    es ar gribēju sākt sašust, bet tur jaut it kā korekti nodalīts – tā arī rakstīts, ka tikai tad atkarība, kad nespēj tiešām kontrolēt un tādā līmenī tas tie ir reti gadījumi (spēlēšana pati par sevi nav nodēvējama par retu izplatību). Es domāju, ka priekš spēlēm labāk šāds formulējums, kas faktiski pasaka, ka spēlēšana pati par sevi NAV slimība vai pat kaut kas slikts, nekā šādas klasifikācijas nebūtu… Kā jau te rakstīs – būtu labi, ja bišķi precīzāk varētu nodefinēt, kur ir tās robežas vai robežas sākums…

    madarasaule
    19.06.2018 14:26
    Reply to  Kartupelis3

    Vislabāk tā robeža ir redzama uz bērniem – kad palūdz nolikt tālruni/planšeti, lai izdarītu ………………….., sākās psihošana, kliegšana un neadekvāta uzvedība. Pieaugušajiem šāda atkarība no spēlēm, protams, ir daudz retāka un smagāka parādība.

    Kartupelis3
    19.06.2018 14:33
    Reply to  madarasaule

    Manējie mēdz līdzīgi rīkoties ejot gulēt…

    aa, tur vēl – par to traucēšanu ģimenei.. ģimenei katrā ziņā visvairāk traucē tāds mans laika pavadīšanas veids kā darbs – vienmēr izjauc ģimenes plānus – vajag kaut kā iekvalificēt..

    Jēkabs Balodis
    19.06.2018 22:36
    Reply to  Kartupelis3

    Darbaholisms?

    Skābebene
    20.06.2018 08:11
    Reply to  madarasaule

    Pieaugušie spēlē vienroci vai pokeru internetā! Un nereti aizņemās piķi ar tekstu, rīt vinnēšu, tad atdošu! :)

    Kartupelis3
    20.06.2018 10:10
    Reply to  Skābebene

    domāju, ka šis ir vēl citā kategorijā kā domāts šeit.

    Reklāma