Web Analytics
More
    Reklāma

    19 starptautiski jaunuzņēmumi uzsāk akselerāciju Startup Wise Guys Rīgas programmās

    Jaunākie raksti

    Šodien, 5. martā, Rīgā uzsāk darbību divas vienlaicīgas jaunuzņēmumu akselerācijas programmas, ko vada Eiropas vadošais B2B (bizness-biznesam) jaunuzņēmumu akselerators Startup Wise Guys (SWG). Kā iemeslu vēlmei braukt attīstīt biznesu Rīgā jaunuzņēmumi minēja izdevīgo ģeogrāfisko dislokāciju, Fintech nozares attīstību, pieeju Eiropas Savienības tirgum, Baltijas kā digitāli ļoti attīstītas ekosistēmas slavu, kā arī SWG akseleratora ilggadējo un veiksmīgo investīciju pieredzi.

    Sīvajā atlasē no vairāk nekā 250 pieteikumiem, izvēlēti 19 jaunuzņēmumi – 10 no tiem B2B programmai un 9 jaunajai finanšu tehnoloģiju programmai Wise Guys Fintech, ko atbalsta un pie sevis uzņem Swedbank. Pieteikšanās procesā visaktīvākie bija latvieši, igauņi un ukraiņi, kam seko jaunuzņēmumi no ASV un Indijas. Akseleratorā visvairāk uzņemtas komandas no Ukrainas – kopā 5, tāpat uzņemtas 2 komandas no Igaunija, un 2 Latvijas jaunuzņēmumi. Pirmo reizi SWG vēsturē programmā tikuši jaunuzņēmumi no Krievijas, Zviedrijas, Singapūras un Čehijas. Līdzās 3 mēnešu intensīvai akseleratora programmai ar vairāk nekā 100 mentoriem no visas pasaules, jaunuzņēmumi saņem 20 000 eiro invesīciju biznesa attīstībai.

    Reklāma

    B2B programmā uzņemti

    OROCON (Latvija), BLOKNOTAPP (Ukraina), LOVAT (Krievija), SIMPORTER (ASV), XENN.IO (Turcija), HIVE (Krievija), POMODONEAPP (Lietuva), TSEKK (Igaunija), PIBOX (Ukraina), SMARTVENT (Igaunija).

    Wise Guys Fintech programmā uzņemti

    CAFEPAY (Latvija), CURRENCII (Armēnija), FULLY VERIFIED (Honkonga), JETBEEP (Ukraina), PIGGYMIND (Singapūra), PRIMA PLATBA (Čehija),

    SUREBERRY (Ukraina), PAYQIN (Zviedrija), COINYPAY (Ukraina).

    “Kā jaunuzņēmums no ASV, protams, varējām izvēlēties kādu akseleratora programmu tuvāk mājām. Tomēr mūs ieinteresēja Startup Wise Guys līdzšinējais veikums, attīstot SaaS (software as a service) jaunuzņēmumus. Darbojamies globālā tirgū un akselerācija Rīgā mums ir ļoti piemērota, jo lielākā daļa mūsu programmētāju ir no Austrumeiropas,” komentē Timotijs Hols uzņēmuma Simporter vadītājs.

    “Esam dzirdējuši par Latvijas potenciālu kļūt starptautiskam Fintech “hub” un vēlamies būt daļa no tā,” saka jaunuzņēmējs Vahagns Grigorjans no Armēnijas jaunuzņēmuma Currencii.

    Startup Wise Guys līdz šim jau novadījis 2 akseleratora programmas Latvijā, kuras beiguši un investīciju saņēmuši 18 jaunuzņēmumi, to skaitā arī Latvijas veiksmes stāsts Anatomy Next.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma