Web Analytics
More
    Reklāma

    Varavīksnenes skenera atbalsts beidzot tiks iebūvēts Android

    Jaunākie raksti

    Vai kāds vēl atceras, cik ilgi Google nebija spējusi iebūvēt Android operētājsistēmā pirkstu nospiedumu nolasītāja atbalstu? Google spēja iebūvēt pirkstu nospiedumu nolasītāja atbalstu tikai Android 6.0 Marshmallow operētājsistēmā, kas kļuva pieejama 2015. gada oktobrī. Piemēram, Samsung Galaxy S5 viedtālrunim bija izveidota speciāla programmatūra, kas atbalstīja pirkstu nospiedumu nolasītāju.

    Apple Touch ID lieliski darbojas iPhone kopš 2013. gada. Pirmais modelis ar pirkstu nospiedumu nolasītāju bija iPhone 5S.

    Reklāma

    Pāris Android viedtālruņos (OnePlus 5T un Honor 7X) jau šobrīd iebūvēta sejas atpazīšana Face Unlock, bet tikai Samsung izdevies izvietot varavīksnenes skeneri savos flagmaņos. Pirmais Android viedtālrunis ar varavīksnenes skeneri bija Samsung Galaxy Note7, kas gan pie pircējiem tā arī īsti nenonāca. Šobrīd varavīksnenes skeneris atrodams Samsung Galaxy S8/S8+ un Galaxy Note8. Pavisam drīz būs varavīksnenes skeneris atnāks kopā ar Samsung Galaxy S9/S9+.

    Sagaidāms, ka Google sarosīsies un varavīksnenes skenera atbalstu iebūvēs Android P operētājsistēmā, kuras izziņošana gaidāma pēc pāris mēnešiem. Diemžēl Android P operētājsistēmā iebūvētais varavīksnenes skenera atbalsts nesadarbosies ar esošajiem varavīksnenes nolasītājiem viedtālruņos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dzintars Mellups
    02.03.2018 10:43

    One Plus 5 arī ir Face Unlock

    x
    02.03.2018 11:46

    šobrīd telefonos ir tikai viena ūberfīča – paša rokām ātri nomaināma baterija, kas zem slodzes tur nedēļu, tiesa, nav skaidrs, kāpēc to mainīt.

    Reklāma