Lielais pārsteigums. Huawei Mate10 Lite apskats.

46

“Liels” ar trīskāršu nozīmi. Liels ekrāns un liels pārsteigums – cik mazā korpusā ietilpst šis lielais ekrāns. Un arī liels pārsteigums – cik tas raiti strādā. Un paskatoties cenu, rodas jautājums – where is the catch?

Kā jau pēdējos gados ierasts, Huawei katram savam flagmanim izlaiž tā Lite versiju, kas cenšas iekarot pircēju sirdis un makus vidējā cenu segmentā. Protams, vislielāko ažiotāžu rada flagmaņi – to specifikācijas, fotokameras veikums vai papagaiļu skaits vienmēr ir izraisījis karstus strīdus. Vidējais cenu segments nodrošina pārdošanas apjomus un peļņu. Huawei nekad nav slēpis savas ambīcijas kļūt par vadošo viedtālruņu izstrādātāju un ražotāju. Un izskatās, ka Mate 10 Lite ir ieplānots kā nopietns ierocis šo ambīciju īstenošanai.

Tas uzreiz piesaista uzmanību ar savu lielo ekrānu – cenu kategorijā +/- 300 eiro tas pagaidām ir vienīgais daudz maz oficiāli (Ķīnas veikalus neapskatot) pieejamais tālrunis ar 2:1 proporcijas ekrānu. Un diviem kameru pāriem – gan galvenajai, gan pašiņu kamerai ir divu objektīvu sistēmas.

Ķeramies vērsim pie ragiem un skatāmies – how it delivers.

Svarīgākie tehniskie parametri

  • Vienlaidus alumīnija korpuss
  • 5,9 collu IPS LCD ekrāns ar 2:1 malu proporciju un 1080×2160 pikseļu izšķirtspēju, 409 ppi
  • 16 + 2 Mp galvenā un 13 + 2 Mp pašiņu kamera
  • 64 Gb galvenā krātuve un 4 Gb operatīvā atmiņa
  • Android 7 operētājsistēma ar EMUI 5.1 lietotāja saskarni
  • 3340 mAh lietotājam nenomaināms akumulators
  • Divas simkartes vai viena simkarte un mikro SD līdz 256 Gb
  • Pirkstu nospieduma lasītājs
  • 3,5 audio izeja
  • 156,2 x 75,2 x 7,5 mm; 164 gr.
  • Cena no 280 – 360 eiro

Things we lost in fire… jeb, kā tajā Paula dziesmā: „Varēja būt, bet nebij”

  • Nav 5 GHz WiFi atbalsta, NFC
  • Mikro USB bez ātrās uzlādes

Izskats un uzbūve

Kā jau pēdējos gados ierasts, viss nepieciešamais atrodams atturīgā baltā kastē, kuru nu jau tradicionāli rotā uzraksts Huawei design. Kastē atrodams pats tālrunis, standarta lādētājs ar kabeli, austiņas, caurspīdīgs plastmasas ietvars un adata simkartes atvilktnītes izņemšanai.

Īpaši nice touch ir aizsargietvara iekļaušana standarta komplektācijā – tomēr tas rada divējādas sajūtas – “es esmu lēts un uz tausti nepatīkams, bet tu mani pacietīsi, kamēr no internetbodes atnāks tavs smalkais ādas (koka, metāla, silikona) maciņš”. Tas ir ne tikai nepatīkams uz tausti, bet arī jau trešajā dienā uz tā parādījās pamatīgas švīkas.

Uz testu atceļojušais tālrunis ir zelta krāsā ar baltu priekšējo rāmi ap ekrānu. Klasiski sievišķīgais. Man tēmēts. Vai tas ir Prestige Gold? Vārds Prestige alumīniju nepadara par zeltu, mārketinga speciālisti! Vēl pieejami melnā un zilā krāsā ieturēti tālruņi ar tikpat pompoziem nosaukumiem… Manuprāt, visizteiksmīgākais ir tieši tumši zilais tālruņa noformējums. OK, Aurora Blue.

Ja paša tālruņa dizainu drīzāk var dēvēt par askētisku, tad izpildījuma kvalitāte ir nevainojama. Gandrīz visu priekšpusi aizņem ekrāns (precīzāk – 84% no virsmas laukuma), atstājot vien divas šauras malas kameras acīm, sensoriem un uzrakstam Huawei. Uz aizmugures izvietoti galvenās kameras objektīvu pāris un pirkstu nospieduma lasītājs. Kreisajā malā – sim kartes un SD kartes atvilktnīte, labajā – skaļuma regulēšanas un ekrāna bloķēšanas pogas. Kā jau ierasts, apakšējā mala atvēlēta skaļrunim, 3,5 audio izejai un micro usb ligzdai. Visas pogas spiežas precīzi, arī salaidumu vietas izpildītas nevainojami un tālruni ir ļoti patīkami turēt rokās. Neliels darvas piliens ir kameras acs, kas izbīdīta par 1 milimetru – te nu Huawei dārzā pamatīgs akmens – nevienam no pēdējo pāris gadu modeļiem nekas tāds nav novērots. Noliktavā aizķērušās lētākas un izmēros biezākas komponentes?

Ekrāns, akumulatora darbība

Tas protams, nav AMOLED, bet tāpēc tas nav blāvs, ar sliktu izšķirtspēju vai apveltīts ar sliktu redzamību saulē! Krāsas ir sulīgas, melnais ir patiesi melns, un ja nav laboratorijas apstākļi, lai salīdzinātu ar košākajiem AMOLED eksemplāriem, tad nekādām pretenzijām pret ekrānu nevajadzētu rasties. Katrā ziņā šī tipa IPS LCD ekrāniem piemīt teicama energoefektivitāte, kas dienas beigās pozitīvi atsaucās uz akumulatora darbības ilgumu.

Ar visu savu diezgan pamatīgā izmēra ekrānu tālrunis ir viegli noturams rokā un (lai gūtu ātru pirmo iespaidu) visās dimensijās, svaru ieskaitot, ir mazāks par plus izmēra iPhone. Arī piecpadsmitgadīgā meita bija sajūsmā – viņas smalkajām rokām neradās nekāda diskomforta sajūta darbojoties ar tālruni.

Ražotājs nav norādījis, kādu ekrāna stikla aizsargtehnoloģiju ir izmantojis, bet mana pieredze ar vidējās klases Huawei tālruņiem liecina, ka šie ekrāni nav tie uzņēmīgākie ne attiecībā pret skrambām, ne taukainiem pirkstu nospiedumiem. Es teiktu – normas robežās. Galu galā – gorilla glass varbūt arī ir īpaši “skrambu drošs”, bet tas arī ir diezgan trausls un negatīvi ietekmē kopējo cenu. Te iezīmējās Huawei pieeja – šur tur pa drusciņai nogriežam, atstājam spīdīgo papīriņu un še jums gandrīz konča!

Sadaļas par baterijas darbību rakstīšanu mani iztraucēja šis raksts. Sāku nopietni apdomāt objektivitāti un tādus faktorus, kā “jo tev ir dārgāks tālrunis, jo ilgāk ar to spēlējies”, „sievietes vispār lieto tālruni mazāk” un “tu vienkārši pārāk maz lieto modernās saziņas instrumentus, neraksti e-pastus un nemenedžē to do listes un kalendārus”.

Lai vai kā – vidēji intensīvi darbojoties pa soc. tīkliem, klausoties mūziku, noskatoties pa kādam YouTube klipam un veicot nelielu skrējienu ar ieslēgtu SportsTracker, tālrunis bez uzlādes ir spējīgs nodzīvot divas dienas. Nedaudz kūtrākā režīmā arī visas trīs. Te gan būtu jāvelta uzmanība baterijas darbības optimizēšanai – Tālruņa pārvaldniekā ieteicams izveidot sarakstu, kurām lietotnēm ir atļauts darboties tad, kad tālruņa ekrāns ir bloķēts un kurām – nē. Protams, ja vien neesi atkarīgs no tūlītējas Instagram sirsniņas iečekošanas.

Sākumā sapīku, ka nav ātrās uzlādes (kas ir vidējās klases P10Lite – gandrīz gadu vecam modelim ar līdzīgu sākumcenu) bet ražotājs ir iemanījies nodrošināt pilnu uzlādi divarpus stundu laikā arī ar standarta lādētāju, kas ir ļoti pieņemams rādītājs.

Programmatūra

EMUI 5.1 uz Android 7.0 bāzes ir jau labi pārbaudīts un pierādījis risinājums. Lai neatkārtotos – lietotāja saskarsme nianses Artis aprakstījis Huawei P10 Lite apskatā – nekādu būtisku izmaiņu tur nav noticis.

Gadu gaitā Huawei ir diezgan nopietni piestrādājis pie EMUI uzlabošanas un izskatās, ka tiek ņemti vērā arī kritiskāki izteikumi: saskarsme ir moderna, funkcionāla un ikdienas lietošanā pārsteigumus sagādāt necenšas.

Lielākoties lietotāja saskarne ir gaumes jautājums – atsevišķiem modeļiem Huawei pamanās uzstādīt diezgan padrūmas vizuālās tēmas – tas atspoguļojās gan ekrāntapetēs, gan ikonu izskatā, tomēr tas ir viegli labojams, izvēloties savai gaumei tīkamāko no piedāvātā plašā tēmu klāsta.

Lai tiktu klāt simtiem vizuālo tēmu lietotnē Motīvi – būs jāizveido Huawei id konts. Tas varētu būt noderīgi, ja nepieciešams pārnest visus telefona datus un iestatījumus uz jaunu Huawei tālruni nākotnē. Lai cik tas nebūtu triviāli, tieši sākuma ekrāns un ikonas mums veido ikdienas iespaidu par savu tālruni.

Ražotājs sola Oreo un Emui 8 atjauninājumus tuvākajā laikā.

Veiktspēja

Tālrunis aprīkots ar Kirin 659 procesoru, kas dažādos apskatos un testos tiek salīdzināts ar vidējās klases etalonu – Snapdragon 625. Interesanta, bet neizprotama ir Huawei pieeja procesora sniegto iespēju piedāvājumā. Iepriekšējās paaudzes procesors Kirin 658 nodrošināja 5GHz WiFi, IR raidītāju, NFC un ātro uzlādi – kamēr Mate 10 Lite īpašniekiem tas iet secen. Toties Bluetooth standarts no 4.1 ir pacēlies uz 4.2, kas teorijā sola kvalitatīvāku pārraidi/skanējumu. Sajūta, ka kāds sēdējis un randomā ķeksējis ailītes – šito dosim, šito – nē. Iespējams, ka šis “griezums” ir tīšs uzstādījums, lai radītu zināmu distanci ar dārgāko radinieku – Mate 10 Pro.

Lai nu kā arī būtu – tālrunis darbojas bez mazākajām nosliecēm uz gausumu. Atļāvos pat tādu nesmalku joku, kā uzinstalēt kārtīgu porciju nekam nederīgas drazas – vīrusu meklētājus, optimizētājus, baterijas dakterus, failu pārlūkus, sen aizmirstus draugus, tinderus, ciklu kalendārus, dažādu portālu un saziņas aplikācijas – palaist tās fonā un mēģināt saklausīt skumju tālruņa nopūtu. Tomēr – nekā nebija. Maksimāli darbinot visu iespējamo tā arī neizdevās aizpildīt vairāk par pusi no 4 GB operatīvās atmiņas.

Pie intensīvas tālruņa darbības īpaša sasilšana netika novērota. Aukstos laika apstākļos (-10 grādi) traucējumi – izslēgšanās vai straujš akumulatora līmeņa kritums arī netika novērots.

Huawei nav pārāk aizrāvies ar nevajadzīgu lietotņu instalēšanu: pāris paša Huawei lietotnes, dažas spēles, Facebook un Instagram. No 64 Gb krātuves pieejami 48 Gb, kurus var papildināt ar 256 Gb atmiņas karti (noteikti vēlams izmantot vismaz class 10 atmiņas karti, citādi tālrunis ik pa brīdim rādīs paziņojumus, ka kartei ir zema līmeņa veiktspēja). Par papildus atmiņas karti varēsi aizmirst, ja izmantosi otru sim karti.

Pirkstu nospieduma sensors darbojas precīzi un zibenīgi. Tas atrodas ergonomiski pareizā vietā – nekāds papildus laiks adaptācijai man nebija nepieciešams. Kopš Samsung ir pārcēlis sensoru no priekšpuses uz aizmuguri, pieklusušas arī verbālās kaujas, kur tam būtu jāatrodas. Katram risinājumam ir savas priekšrocības. Protams, tā nav ideāla vieta brīdī, kad tālrunis atrodas auto turētājā, bet mēs tak nelietojam tālruni pie stūres, vai ne?

Zemāks WiFi standarts ikdienas lietošanā varbūt arī būs mazāk pamanāms, tomēr man izdevās atrast dažus “aklos punktus”, kur ierastā zona vairs netika uztverta. Cik tas aktuāli bezlimita mobilo datu pasaulē – jāizvērtē katram pašam.

Pie audio kvalitātes pieminēšanas vērts ir HiRes audio čips, kas skaņu apstrādā 24 bitu/192 kHz frekfencē – te noteikti nav veikti nekādi kompromisi, lai ar kvalitatīvām austiņām varētu baudītu teicamu skaņas kvalitāti. Tas man ir ļoti būtiski, jo mūziku pārsvarā klausos ar austiņām. Ar komplektā iekļautajām to gan izdarīt nevarēs – tās ir ar diezgan viduvēju skanējumu – drīzāk nodeva komplektācijai.

GPS nodrošina savienojumu ar A-GPS, GLONASS un BDS satelītu sistēmām. Atrašanās vieta tiek uztverta ātri un precīzi; geo tagging uzņemtajām fotogrāfijām arī ir precīzs. Sports tracker, kā arī HERE drive un WAZE navigāciju sistēmu darbībā nekādas aiztures vai maršruta neprecizitātes netika novērotas.

Kamera

Latvijas ziema ir nepateicīgs laiks, lai veiktu kameras testus. Gandrīz divu nedēļu laikā, kamēr tālrunis pabija manās rokās, saule izlīda no pelēkā drūmuma tikai pāris īsu brīžu.

Labā apgaismojumā galvenā kamera spēj uzņemt dabiskas un dzīvas fotogrāfijas ar ļoti pieņemamu detalizāciju un dinamisko diapazonu. Vairumā gadījumu nav nepieciešams pieslēgt HDR režīma palīdzību. Bet tiklīdz debesīs kāds ar lielo slēdzi izslēdz sauli, kamera strauji ceļ matricas jūtību, kā rezultātā bilžu kvalitāte sāk strauji rukt. Tipiska vidējā segmenta tālruņa kameras uzvedība. Neko neglābj divu objektīvu sistēma – te atšķirībā no vecākajiem brāļiem P10 un Mate10, otrs objektīvs kalpo tikai telpas dziļuma mērīšanai sintētiskā bokeh efekta veidošanai. (Mīlīši, mūs atkal drusku piečakarēja!)

Vairāk bilžu var aplūkot instagram.com/madara_saule

Pro režīmā vai „Nakts kadrs” arī tumšajā diennakts laikā iespējams iegūt interesantas un pat kvalitatīvas fotogrāfijas, tomēr, tam būs nepieciešams improvizēts statīvs vai atbalsta punkts.

Kā saka fotogrāfs Andrejs Zavadskis – vislabākā kamera ir tā, kas vienmēr līdzi.

Divu lēcu sistēma… ja flagmaņos bokeh efektu vēl var izmantot atsevišķiem mākslinieciskiem efektiem, tad te ir pilnīga izgāšanās. Pat plikgalvainu statuju tā nespēj korekti atdalīt no fona. Ierakstot gūgles meklētājā “dual camera best bokeh samples” var atrast daudz piemēru, kur šī sintētiskā tehnoloģija ir spējusi radīt tiešām interesantu rezultātu. Diemžēl ētiski apsvērumi man neļauj publicēt cilvēku bildes ar efektiem, kas radušies Mate 10 Lite samocītajās smadzenēs. Kaut gan… palasot pāris Āzijas valstu tehnoloģiju portālus, cilvēku sajūsmai nav robežu.

Tas pats attiecās uz pašiņu kameru. Neizmantojot fona pludināšanas un „skaistuma” iestatījumus, tiek iegūtas pieņemamas fotogrāfijas, ko aizsūtīt vecmāmiņai vai ievietot sociālajos tīklos.

Ģimenē neesam nekādi dižie filmētāji, tomēr uz video kvalitāti lielā mērā attiecas tas pats, kas fotografēšanu: labā apgaismojumā video ir pieņemamā līmenī. Krāsas, detalizācija un asums ir pieņemams, ņemot vērā, ka kameras griesti ir 1080p@30fps.

Plusi

Ekrāns, ekrāns un vēlreiz ekrāns! Kvalitatīva uzbūve. Ilga akumulatora darbība. „64/4” – perfekta kombinācija – noteikti sekošanas vērta (kratu ar galvu citu zīmolu vidējā segmenta tālruņu virzienā)

Mīnusi

Nav ātrās uzlādes, NFC, IR raidītājs; kameras viduvējā veiktspēja zemāka apgaismojuma apstākļos.

Rezumē

Izmērs – tas ir pieraduma jautājums! Ja ekrāna proporcija ir nākotnes trends, tad pa īstam to var novērtēt aplūkojot video YouTube kanālā. It kā ērtajai divu lietotņu darbināšanai split screen režīmā man vēl īsti pamatojumu atrast neizdodas. Turklāt, ne visas lietotnes ir šādam režīmam optimizētas.

Mate 10 Lite – lielisks viedtālrunis, ja esi atkarīgs no YouTube video; ja tev nevajag NFC, neņem tālruni līdzi dušā un fotografē pārsvarā tikai labas gaismas apstākļos! Pretējā gadījumā savs lolojums būs tomēr jāmeklē jau citā cenu kategorijā.

Lielākajos internetveikalos cena jau noslīdējusi līdz 280, pie viena no populārākajiem sakaru operatoriem – 323 eiro.

Konkurenti

Kā jau minēju apskata sākumā, +/- 300 eiro cenu robežās būs grūti atrast tālruni ar šādas proporcijas gandrīz 6 collu ekrānu. Paša Huawei lauciņā ir joprojām teicamais P9 ar galvas tiesu pārāku kameru. Bet atmetot 2:1 ekrāna ideju, konkurenti sastāsies garā rindā un nežēlīgi grūstīsies ar elkoņiem.

P.S. Pēc divu nedēļu intensīvas lietošanas, atgriežoties pie ierastā P10 tālruņa ar 5,2 collu ekrānu, tas liekās pārsteidzoši mazs un ērts. Savā ziņā pat harmonisks!

Ierīces vērtējums
Dizains & uzbūve
8
Ekrāns
9
Kamera
6
Veiktspēja
7
Programmatūra
7
Akumulators
9
lielais-parsteigums-huawei-mate10-lite-apskats+/- 300 eiro cenu robežās būs grūti atrast tālruni ar šādas proporcijas gandrīz 6 collu ekrānu. Paša Huawei lauciņā ir joprojām teicamais P9 ar galvas tiesu pārāku kameru. Bet atmetot 2:1 ekrāna ideju, konkurenti sastāsies garā rindā un nežēlīgi grūstīsies ar elkoņiem.
Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
46 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments
Falks
13.02.2018 11:21

Paldies par apskatu, tāda dzīvīga valodiņa, atsvaidzinoši.

madarasaule
13.02.2018 11:33
Reply to  Falks

Paldies!

x
13.02.2018 19:42
Reply to  madarasaule

saskarsme ir komunikācijas process, emui ir lietotāja saskarne. lūdzu!

Andris Rode
13.02.2018 11:54

Ļoti forši aprakstīts, nav tik sausi kā dažiem citiem. Paldies.

madarasaule
14.02.2018 10:43
Reply to  Andris Rode

Paldies!

17.02.2018 10:24
Reply to  Andris Rode

Dazi citi vismaz cenšas nejaukt gigabaitu GB ar gigabitu Gb.

Lapsinieks
17.02.2018 12:23
Reply to  Artis Ābols

Būs Saulei jāmācās no labākajiem!

Andris Rode
17.02.2018 18:44
Reply to  Artis Ābols

Nebija jau uz Tevi tēmēts, vispār visi kursoristi dikti ok raksta. Ķer labāk cepumu :D

Lapsinieks
17.02.2018 20:28
Reply to  Andris Rode

Uz Kristapu?

Andris Rode
17.02.2018 20:41
Reply to  Lapsinieks

Adresāts nav sasniedzams :D

digitalk
17.02.2018 22:09
Reply to  Artis Ābols

GB vs Gb ir reti strādājošs dzīvē mākslīgs “noteikums”, tāpat kā GB vs GiB. tāpēc centies vai necenties, bet cilvēki Gb skatās pēc konteksta.

19.02.2018 19:44
Reply to  digitalk

Man cērt acī.

x
20.02.2018 09:08
Reply to  Artis Ābols

sen jau bija laiks valodniekiem ieviest masām saprotamu apzīmējumu, kaut gigus, lai cilvēkiem neizdeg smadzeņu šūnas atšķirot GB no Gb.
senā no indijas ietceļojusī tauta nevar tik dāsni šķiesties ar genofondu dēļ viena anglosakšu ieviesta apzīmējuma.

x
13.02.2018 12:25

par mīnusiem – kam vajadzīgs IR raidītājs telefonā? reizi gadā īrētos apartamentos ieslēgt kondicionieri, kam pulti aiznesuši līdzi iepriekšējie viesi? jeb tiešām kāds mājās izmanto 300 eiro pultis, es domāju, izņemot pedantiskus vientuļniekus kam pultis nekad nekrīt zemē, tās netiek aplietas vai paspertas zem dīvāna?

Lapsinieks
13.02.2018 12:29
Reply to  x

man viens paziņa izmanto jaunā projektā iebraukšanai teritorijā barjeras pacelšanai. tas tā – piemēram.

x
13.02.2018 12:47
Reply to  Lapsinieks

ooops…odnako. man jau likās ka tagad tam izmanto čipu bamperī kas piebraucot atver vārtus/barjeru. pults joprojām ērtāka, ja bieži mainās auto.

Lapsinieks
13.02.2018 13:00
Reply to  x

jā, tad ja projekta attīstītājs neuzliek vislētāko ķīniešu barjeru

Skābene
13.02.2018 15:04
Reply to  x

Ir cilvēki, kam patīk ar vienu pulti ieslēgt televizoru, ar otru pulti TV uztvērēju vai satelīta dekoderi, tad ar trešo pulti ieslēgt resīveri, ar ceturto aktīvo subvooferi, ar piekto multimedia kasti, ar sesto CD/DVD atskaņotāju, ar septīto kondicionieri uttt.
Un tad ir cilvēki, kam patīk ar vienu klikšķi ieslēgt uzreiz TV, Dekoderi un Resīveri vienlaicīgi!
Nu kaut kā tā!

x
13.02.2018 15:59
Reply to  Skābene

šādi cilvēki nopērk universālo pulti bez 5+ stikla ekrāna, kam uzglūn zirneklis un ar noblīvētām pogām un/vai neplīstošu tačpadu? nē nu ok, cilvēki ir dažādi un to ieradumi atšķiras.

Lapsinieks
13.02.2018 16:05
Reply to  x

nemāci Skābeni dzīvot!

Skābene
14.02.2018 09:35
Reply to  Lapsinieks

Beidzot, tu tomēr kaut ko sāc saprast! :D

Noris
13.02.2018 18:56
Reply to  x

Nu pats labi saproti, ka nepērk jau IR dēļ. Bet, ja alternatīva ir 180 eur par TV pulti ar nedaudz knapāku 5,5″ ekrānu, snapdragon 625 un 3Gb ram – kāpēc ne?

x
13.02.2018 19:40
Reply to  Noris

tad kāpēc pieminēt pie mīnusiem….man varbūt pietrūkst ka nav iebūvēts el. skrūvjgriezis, pierasts ka ir līdzi un te pēkšņi nav.

digitalk
13.02.2018 19:49
Reply to  x

tāpēc, ka citiem aparātiem no populāriem brendiem ir (arī Mate 10 un 10 Pro), šim nav.

x
13.02.2018 20:28
Reply to  digitalk

nu, citiem ir bloats jau no kastes – vai tas ir iemesls to gribēt?

digitalk
13.02.2018 23:20
Reply to  x

cilvēkam lasot apskatu ir jāzin, kas iztrūkst no standarta fīčām, tāpēc šādam sarakstam šeit arī vieta.

geksis
14.02.2018 02:00
Reply to  digitalk

no populārajiem? huawei, lg, xiaomi, panasonic (izrādas viņi vēl ražo tālruņus). Lūk populārākie ražotāji, kuru pēdējā gada laikā ražotajās iekārtās ir IR. Samsung, HTC kopš 2015 gada vairs neliek IR. Nokia – 2009. Sony – 2013. Ābolam, googlei, Blackbery, Cat, vispār nekad nav bijis.
tai pašā laikā nākošajā aprakstā https://kursors.lv/2018/02/14/samsung-galaxy-a8-2018-apskats/ šāds mīnus nav konstatēts

digitalk
14.02.2018 03:48
Reply to  geksis

lūdzu, izlaboju, vari pašapmierināti malstīt bezjēgu tālāk.

:-)
23.02.2018 22:08
Reply to  Skābene

trāpīgi teikts,
tāpēc kā universālo pulti izmantoju pavecu LG flagmani, visa tehnika funkcionē ideāli, ir viens mīnuss – bieži jālādē :D

Krotow
13.02.2018 21:26
Reply to  x

Vari nesmieties, taču vajadzība pēc IR vadības lietām, kam pultis aizmirsušās vai nedarbojas, gadās biežāk, kā vari iedomāties. Čipi bamperī velk uz to, ka to barjeru drīz taisīs vaļā visi pasaku pasaules varoņi, kuri prot apieties ar datoru un RFID skaneri.

x
13.02.2018 22:21
Reply to  Krotow

par to arī konkurss – pastāsti, kā izmanto trubu kā pulti! vienmēr interesanti uzzināt ko jaunu.

pats atzīšos – kad nobeidzās samsunga ir pults, nopirku pa 2.50 kopiju kas izskatās ka kalpos ilgāk par oriģinālo, wifi pultij arī viena poga nobeidzās – to gan nepirkšu. nav man lielas ticības korejiešu štellēm)

wils
13.02.2018 15:18

Akmens Huawei dārziņā – kāpēc nosaukt vienu un to pašu modeli 5 dažādos veidos?
Huawei Mate 10 Lite citos tirgos pazīstams kā Huawei Nova 2i (Malaizija), Huawei Maimang 6 (Ķīna), Huawei Honor 9i (Indija), Huawei G10 (vairākās valstīs). Pēc 2 gadiem atrast vajadzīgu rezerves daļu varētu būt gana jautri.

Lapsinieks
13.02.2018 15:28
Reply to  wils

da labi. kuru tas baigi rausta? ja man bodē stāvētu plauktā blakus 4 vienādi telefoni ar dažādiem nosaukumiem – varētu satraukties. ir tomēr arī mazas nianses teh.specenēs un komplektācijās. un baigi tad jāpēta – it sevišķi āzijā cilvēki ir ļoti aizspriedumaini attiecībā uz cipariem un nosaukumiem

Lelde
13.02.2018 21:20

Man ir Mate 10 lite un viņam ir FM radio, bet paslēpts :D

madarasaule
13.02.2018 23:04
Reply to  Lelde

Tiešām… palūgšu Kristapam izlabot.

digitalk
13.02.2018 23:24
Reply to  madarasaule

pirms labot, derētu noskaidrot, kā to FM ieslēdz. ja kārtējo reizi ar appu par naudu un bez garantijām, vai telefona rūtošanu un ķimerēšanos, tad tas ir jāpiemin ar treknu disklaimeri.

madarasaule
13.02.2018 23:29
Reply to  digitalk

Nē, ir “dzimtā” lietotne. Piespraudu ausis – tiešām strādā.

martins jankausks
24.02.2018 17:55
Reply to  Lelde

vidzetos pats pirmais ir fm radio . kad nopirku bija zel jo bites majas lapa ari rakstits ka nav ,bet biju patikami parsteigts ka aku likt vidzetus uz ekrana ,pat garigais uzlabojas

Virtuālais Gebelss
15.02.2018 09:01

Divas nedēļas atpakaļ nomira Note 4, nācās skatīt jaunu telefonu. Salonā ļoti uzstājīgi gribēja piespiest pirkt Samsung Galaxy S8, bet palasot info un pēc sajūtām rokā, izvēle krita uz Huawei Mate 10 Lite. Esmu ļoti apmierināts ar telefonu, lai neteiktu vairāk. Vienīgi šim modelim nav komplektā aizsargmaciņš, tikai plēve stiklam, bet salonā prast plastmasas vāciņš maksā 9,90Eur, kurš alliexpress ir pa 1 EUR.

madarasaule
15.02.2018 17:04

Jācer, ka nebūs vilšanās! S8 tomēr ir klasi, ja ne divas, augstāks.

Virtuālais Gebelss
16.02.2018 09:06
Reply to  madarasaule

Ne miņas no vilšanās, lietoju jau nedēļu.

Ivars
20.02.2018 09:39

Labs apraksts un labi uzrakstīts. Ja tikai nākošreiz varētu tikt vaļā no tiem angļu iespraudumiem, kuri tur īsti nav vajadzīgi, tad būs vēl labāk !

Mārcis Paņēvics
02.03.2018 12:48

Tieši mate lite interesē vairāk nekā pro dēļ 3,5mm štekera un sd slota.

Raitis Muižnieks
03.03.2018 11:25

Fm radio ir telefonam!!

madarasaule
03.03.2018 19:30

Jā, šo lūdzu Kristapam palabot, laikam ne visās vietās salabojās…

Kristaps Skutelis
03.03.2018 20:09
Reply to  madarasaule

Darīts. Paldies!