Web Analytics
More
    Reklāma

    Skolēni “Minecraft” vidē būvēs vīziju par nākotnes Latviju

    Jaunākie raksti

    Gatavojoties Baltijas valstu 100 gadu jubilejai, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skolēni starptautiskās kampaņas «Programmēšanas stunda» (Hour of Code) ietvaros iecienītajā Minecraft vidē izstrādās vīziju, kā viņu valsts varētu izskatīties tuvākā vai tālākā nākotnē. Nevalstiskās organizācijas Look at the World un uzņēmuma Microsoft organizētajam konkursam, kas norisināsies decembra sākumā, var pieteikties ikviens bērns vecumā no 5 līdz 18 gadiem.

    Pasaulē iecienītās kampaņas «Programmēšanas stunda» Baltijas sacensībām izvēlēta svētkiem atbilstoša tēma «Dzimšanas dienas dāvana – Tava nākotnes Igaunija, Latvija un Lietuva». Konkursa darbi būs kā dalībnieku veltījums savai valstij 100.dzimšanas dienā.

    Reklāma

    Veicot uzdevumu, bērniem dota pilnīga radošā brīvība. Viņi paši var izvēlēties, ielūkoties 5, 10 vai 100 gadu tālā nākotnē, veidot nākotnes ēkas, mašīnas, robotus, fermas vai jebkādas citas ainavas vai objektus Galvenie nosacījumi ir maksimāli izmantot Minecraft piedāvātās iespējas un radīt oriģinālu, paša izgudrotu darbu.

    «Datorspēles un virtuālā pasaule ir vides, kurās šodienas bērni jūtas ļoti komfortabli, tādēļ tās aizvien intensīvāk tiek izmantotas mācību procesā. Līdzšinējie «Programmēšanas stundas» pasākumi pierādījuši, ka Minecraft vide mācībām ir ļoti pateicīga. Tā atraisa bērnos radošumu, veicina stratēģisko domāšanu un plānošanu, kā arī māca sadarboties komandā, lai sasniegtu kopīgo mērķi. Bērni paši var izdomāt, ko grib izveidot un realizēt sapņus par Latviju nākotnē ar Minecraft būvēšanas blokiem,» stāsta Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa.

    “Mūsdienās bērni jau no divu gadu vecuma sāk strādāt ar viedierīcēm, bet programmēšana jau ir nākamais solis – izprast ne tikai tehnoloģiju lietošanu, bet arī to darbību. Šī izglītojošā kampaņa nodrošina gan programmēšanas pamatprincipu apguvi sev pazīstamā vidē, gan arī attīsta bērnu loģisko un algoritmisko domāšanu, kas turpmākajā dzīvē noderēs arī tiem jauniešiem, kuri savu karjeru tiešā veidā nesaistīs ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām, ” pārdomās dalās Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa.

    Savukārt Kultūras ministrijas valsts sekretārs Sandis Voldiņš uzsver, ka būvniecības datorspēle Minecraft aizrāvusi un iedvesmojusi radīt pilsētvides objektus un arī dizaina šedevrus ne vienu vien arhitektu, jaunu produktu un arī pakalpojumu izstrādātāju. “Ceram, ka šis mūsdienīgais, bērniem un jauniešiem interesantais jaunrades veids, kas turklāt māca sadarboties, ieklausīties vienam otrā un prast vienoties, strādājot komandā, ļaus Latvijas nākotnes būvētājiem valsts simtajā dzimšanas dienā uzdāvināt daudz unikālu, nākamajās simtgadēs uzbūvējamu vides objektu kā galvaspilsētai, tā ikvienam no Latvijas reģioniem.”

    Lai piedalītos konkursā, bērniem jāizveido līdz trīs dalībniekiem liela komanda un jāpiereģistrē to vietnē ej.uz/HOCpieteiksana. Vairāk informācijas var iegūt Microsoft Latvia Facebook lapā www.facebook.com/MSLatvia.

    Konkurss sāksies 2. decembrī, plkst. 10:00 un gatavos darbus jāiesniedz līdz 9. decembrim, plkst. 20:00. Lai piedalītos konkursā, nepieciešama licencēta Minecraft spēles versija. 12.decembrī darbus izvērtēs žūrija, kurā darbosies Kultūras ministrija Valsts sekretārs Sandis Voldiņš, Valsts izglītības satura centra vadītājs Guntars Catlaks, LIKTA prezidente Signe Bāliņa, Microsoft Latvia vadītāja Renāte Strazdiņa, Squalio valdes priekšsēdētājs Sandis Kolomenskis, dalībnieces no Microsoft Student Partner programmas Microsoft Latvia Maija Obrumāne un Helēna Zvirbule.

    13.decembrī katrā valstī tiks pasludināti nacionālā līmeņa uzvarētāji trīs vecuma grupās – no 5 līdz 11, no 12 līdz 15 un no 16 līdz 18 gadiem. Savukārt 15.decembrī tiks nosaukts Baltijas uzvarētājs katrā vecuma grupā.

    Starptautiskā «Hour of Code» akcija norisināsies no 2017. gada 4. decembra līdz 10. decembrim, un tajā piedalās vairāk nekā 100 miljoni dalībnieku visā pasaulē. «Hour of Code» ir stundu garš interaktīvs ievads programmēšanas pasaulē, kas interesantā veidā parāda, ka jebkurš var apgūt programmēšanas pamatus. Iniciatīvu aizsāka bezpeļņas organizācija Code.org, un tai ir pievienojušās vairāk kā 1000 partnerorganizācijas, tostarp Microsoft kā viens no vadošajiem partneriem, kā arī brīvprātīgie. Iniciatīva ir izpelnījusies lielu popularitāti – katru gadu pasākumos piedalās desmitiem miljonu cilvēku vairāk nekā 180 valstīs un 45 valodās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    **
    03.12.2017 11:12

    Es domāju,ka izskatīsies pēc tukša smilšu lauka…. 😞

    nr71
    03.12.2017 23:33

    Interesanti, bet saite uz pieteikšanos nav atverama (it kā galotnē trūkstot “s”, bet arī ar visu “s ” neizdodas) un FB lapā papildus info gandrīz nekāds. Varbūt jums pašiem ir precīzāka informācija?

    Kristaps Skutelis
    04.12.2017 22:09

    Rakstā no sākuma bija nepareiza saite, tagad salaboju. Sorry!

    Reklāma