Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple daļēji pastāsta par autonomo automašīnu projektu

    Jaunākie raksti

    Apple ir pirmo reizi oficiāli parādījis pašbraucošu automašīnu izpētes dokumentāciju, kas ir visai liels pārsteigums, jo parasti Apple visus projektus tur slepenībā. Apple nekad nav plaši apspriedis mākslīgā intelekta un mašīnmācīšanās pētījumus.

    Apple pētījumā atklāta informācija par programmatūru VoxelNet, kas pārvērš sensoru informāciju par ceļa apstākļiem un šķēršļiem datoriem saprotamā informācijā. Ierasts, ka pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas paļaujas uz parastām kamerām, kas sniedz divdimensionālu informāciju. Tā tiek apvienota ar dziļumu mēroša LiDAR sensora informāciju. Pagaidām šāds kameru un sensoru aprīkojums nespēj izšķirt mazākus objektus.

    Apple pētījumā VoxelNet programmatūra ieguvusi daudzsološu ceļa informāciju par gājējiem un velosipēdistiem tikai no LiDAR piedāvātajiem datiem. Tiesa, pētījums veikts laboratorijā, nevis reālos apstākļos.

    Apple vadītājs Tims Kuks pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas jau paspējis nodēvēt par mākslīgā intelekta lielāko izaicinājumu (“the mother of all AI projects”). Apple ieguva tiesības izmēģināt pašbraucošu automašīnu tehnoloģijas Kalifornijā šī gada aprīlī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    **
    24.11.2017 01:10

    Intresanti ,cik precīzi patiesība tas strāda būs lidzīgi ,kā ar face id?

    Reklāma