Web Analytics
More
    Reklāma

    Paroļu uzglabāšanas lietotne LastPass turpinās sadarboties ar Android

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš ziņojām, ka Google grasās no Play lietotņu veikala izņemt tās lietotnes, kas nepamatoti izmanto Accessibility Services. Accessibility Services turpmāk varēs izmantot tikai tās lietotnes, kas tiešām paredzētas, lai palīdzētu cilvēkiem ar kādām īpašām vajadzībām.

    Populārās paroļu uzglabāšanas lietotnes LastPass izstrādātājs nācis klajā ar paziņojumu, ka Android lietotnes iespējas netiks izmainītas. Šobrīd LastPass veic pārrunas ar Google, lai nodrošinātu pilnas lietotnes iespējas klientiem arī turpmāk. Google jau šobrīd strādājot pie ilgtermiņa risinājuma, lai lietotņu izstrādātājiem ļautu turpināt izmantot Accessibility Services vai piedāvāt līdzvērtīgus risinājumus nākotnē.

    Reklāma

    Android 8.0 Oreo operētājsistēma jau šobrīd piedāvā Google pieņemamu veidu, kas ļauj izstrādātājiem veidot paroļu automātisku aizpildīšanu bez Accessibility Services izmantošanas. Te gan ir viena niecīga nianse – Oreo operētājsistēmas versija šobrīd uzstādīta tikai 0.3% no aktīvajām Android viedierīcēm.

    Lietotnes izmanto Accessibility Services, lai automatizētu to darbību, Accessibility Services ļauj lietotnēm parādīt logus pār citām lietotnēm. Uz Accessibility Services iespēju izmantošanu paļaujas LastPass, Tasker, Cerberus, Universal Copy, Greenify un neskaitāmas citas.

    Pagaidām citi lietotņu izstrādāji nav skaidrojuši savu nostāju un nākotnes plānus, kad Google liegs tiem pieeju Accessibility Services.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma