Web Analytics
More
    Reklāma

    Deutsche Telekom uzsāk 5G testus Berlīnē

    Jaunākie raksti

    Lielākais Vācijas mobilo sakaru operators Deutsche Telekom ir uzsācis 5G mobilo datu pārraides testus Berlīnē. Pie 5G tehnoloģiju izstrādes darbojas Intel, Huawei, Ericsson un Nokia, bet Deutsche Telekom vismaz šobrīd par partneri izvēlējies Huawei.

    Protams, jāsaprot, ka 5G standarta izstrāde vēl nav pabeigta, tāpēc par komerciālu 5G pielietojumu ir vēl pāragri runāt. Šobrīd Berlīnē tiek testēts 5G sakaru tīkls 3.7 GHz spektrā, bet neviens nevar apgalvot, ka ap 2022. gadu tieši šāds 5G tīkls būs pieejams komercrežīmā.

    Reklāma

    Testos Deutsche Telekom ir ieguvis 2 Gbps pārraides ātrumus apstākļos, kas dēvējami drīzāk par reāliem, nevis par sterilos laboratorijas apstākļos iegūtiem. Kas vēl patīkamāk, 5G sakaru tīkls nodrošinājis 3 milisekunžu latentumu (angliski – latency). Salīdzinājumam – esošais 4G reālos apstākļos vidēji nodrošina aptuveni 12 līdz 20 milisekunžu latentumu.

    Deutsche Telekom uzsver, ka 5G standartu izstrādes pirmā kārta noslēgsies 2018. gadā, tad arī uzņēmums plānos nākamos soļus. Pagaidām testi iespējami tikai 3.7 GHz spektrā, 3.6 GHz un mmWave spektru izsoles vēl nav notikušas, jo sakaru operatori vēlas iegūt licences spektru izmantošanai uz mūžu, kamēr regulators izsolei gatavo 15 gadu licences.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Remarx
    13.11.2017 21:39

    Ja šādas augstas frekvences tad nu vakars uz ezera. Jau 2,5Ghz frekvenču diapazons sagādā lielas raizes Piemēram biežāka mūra siena un signāls jau nespēj iziet tai cauri, ieiesi bišķi dziļāk mežā un atkal tas pats, un ja vēl uzlīst lietus tad būsiet bez zonā. Interesanti kam tik augstas frekvences ir vajadzīgas ja to spēj aizēnot pat būtiski cilvēka ķermenis. 3,6/3,7 gigaherci nav risinājums, ļoti kaprīzs diapazons. Jo augstāka frekvence jo mazāk šķēršļu drīkst būt tā ceļā, starp raidītāju un uztvērēju.

    Skābene
    14.11.2017 08:36
    Reply to  Remarx

    Citas frekvences iespējams fiziski jau ir aizņemtas! ;)

    Reklāma