Web Analytics
More
    Reklāma

    E-pasta robots atbildēs uz visām “Nigērijas prinču” vēstulēm

    Jaunākie raksti

    Nevienam nav noslēpums, ka internets ir pārpildīts ar neskaitāmiem krāpniekiem, kuri vēlas ar e-pastu sarakstes starpniecību iegūt uzticību un izkrāpt dažus simtus eiro. Ik pa laikam tiek lasīts par saraksti ar kārtējo “Nigērijas princi” izklaides nolūkos, tomēr tagad vari šo nodarbi uzticēt čata robotam.

    Jaunzēlandē bāzēts tiešsaistes drošības uzņēmumus Netsafe izstrādājis rīku Re:scam, kas ar mākslīgā intelekta veidotu saraksti nokaitinās krāpniekus līdz baltkvēlei. Re:scam bots pārņems saraksti, lai pamatīgi patērētu krāpnieka laiku.

    Reklāma

    Lai izmantotu Re:scam rīku, atliek vien e-pasta saraksti pārsūtīt (Forward) uz me@rescam.org. Re:scam pārņems saraksti, kuru čata robots var turpināt bezgalīgi, atbildot uz krāpnieka vēstulēm ar visādām muļķībām. Čata botam ir vairākas “personības”, tas sarakstē pieļauj gramatikas kļūdas, lai krāpnieks tik ātri nesaprot, ka pēdējās desmit vēstules radījis mākslīgais intelekts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    10.11.2017 13:41

    nu nez… sarakstīties var būt ļoti aizraujoši! http://ilaarijs.blogspot.com/search/label/scambaiting#axzz1ToONQKCQ

    as
    10.11.2017 13:53

    Ilarijs malacis, lai arī neredzu visus viņa rakstus (?) bet arī spamrobota ideja nav peļama! Pats esmu sarakstījies ar čali ukrainā, kas manis pārdotu lietu vēlējās iegūt, maksājot caur paypal, bet beigās viss pasīka

    digitalk
    10.11.2017 16:58
    Reply to  as

    manis pārdotu lietu vēlējās iegūt, maksājot caur paypal – pagaidām pēc scama neizklausās…

    x
    10.11.2017 17:31
    Reply to  digitalk

    If you don’t receive the item that you ordered, or it shows up significantly different from its description, you may qualify for Purchase Protection, and we’ll reimburse you for the full purchase price plus any original shipping costs, subject to terms and limitations.

    ir gana ķēmu, kuri apguvuši peipala hakus – vai nu sūtījums nav saņemts vai prece neatbilst aprakstam/uzdotajam stāvoklim. tad vēl atgriešanas triks. info ir par šo.

    daudzi pārdevēji cenšas neizmantot paypalu tieši šo iemeslu dēļ – var i preci zaudēt, i bez naudas palikt.

    digitalk
    11.11.2017 11:44
    Reply to  x

    ko tad pārdevēji izmanto, kas vienlaicīgi arī pircējus aizsargā? kredkartēm takš arī līdzīga politika – vari noprotestēt maksājumu bankā.

    bombelats
    11.11.2017 17:30
    Reply to  digitalk

    Arī tirgoju auto, un pircējs bija tjipa jūrā uz kuģa ar limitētiem sakariem un tml. bla bla bla. Samaksai vajadzēja notikt caur PP. Tur triks slēpās ar viltotām PP lapām, bet sīkumos vairs neatminos kā konkrēti.

    Jānis
    10.11.2017 14:25

    ”Nigērijas prinči” gan jau arī robotu pierunās iemaksāt summu par dokumentu noformēšanu lai mantotu minjonus no onkuļa Sema, kurš ir attāls Tavs radinieks!

    x
    10.11.2017 17:22

    aha, jauna veida pretspama rīki – negantais bots kaitinās, kamēr spameris uzsprāgs, jautrais bots sūtīs jokus, kurus lasot spameris mirs no smiešanās. nu, protams.

    Ivars Indāns
    10.11.2017 22:35

    Nez, kas notiek, ja spamrobotam pārsūta kādu normālu e-pastu?
    Varētu būt interesanti (tikai nezinu, kuram) :)

    KKTK
    11.11.2017 13:42

    Interesanti, vai var pasekot tai sarakstei? Varbūt tur iznāk kāds labs lasāmgabals? Pirmo jau nosūtīju :D

    11.11.2017 14:36

    comment image

    Reklāma