Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung pievienojas bērnu izsekošanas ierīču ražotājiem ar Connect Tag

    Jaunākie raksti

    Samsung tikko izziņojis Connect Tag, kas ir neliela izsekošanas ierīce. Ar to paredzēts sekot līdzi bērna, seniora vai kāda cita ģimenes locekļa atrašanās vietai. Connect Tag ir nodēvēts par Lietu Interneta daļu, tas izmanto nevis Bluetooth LE, kā vairums līdzīgu ierīču, bet gan pārraides tehnoloģiju NB-IoT, Cat.M1 (angliski – narrowband network technology).

    NB-IoT ir mobilo sakaru standarts, kas izmanto niecīgu datu un enerģijas patēriņu, vienlaikus nodrošinot pārsūtīto datu šifrēšanu. Samsung Connect Tag ir arī GPS, Wi-Fi un Cell ID pozicionēšanas iespējas.

    Reklāma

    Samsung Connect Tag ir 4.21 x 1.19 centimetrus liels, tam ir IP68 mitruma un putekļu noturība. Ar Connect Tag iespējams vadīt Samsung mājas ierīces, piemēram, ieslēgt gaismu, kad ar Connect Tag atrodies tās tuvumā, vai izslēgt televizoru, kad dodies prom no mājas. Tāpat tiek piedāvāta jau zināmā bērnu izsekošana ar iespēju paziņot, kad bērns ieiet un iznāk no skolas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    17.10.2017 10:49

    Ja cena būs pieņemama, pielietojums ir samērā plašs. Kaut vai dārgu mantu izsekošanai/atrašanai (velosipēdi, motocikli, foto/video tehnika utt.).

    Krotow
    17.10.2017 13:35

    Svars, savienojuma veids ar viedtālruni, papildus izmaksas (abonēšanas maksa trekera servisam), trieciennoturība – atkal aizmirsās?

    Pēc 15-20 gadiem gaidām jauna tipa krimināllietas kur bērni apsūdzēs savus vecākus izspiegošanā. Jaunie advokāti jau klusām berzē rokas.

    x
    17.10.2017 13:49
    Reply to  Krotow

    no mierizlīguma teksta – mēs attiesāsim $$ no meidžoriem par mūsu izspiegošanu un tad kompensēsim jums par bērnībā pārciesto)

    Krotow
    17.10.2017 14:03
    Reply to  x

    Nuja – pie reizes iekļaujot shēmu, kā apslaukt valsti par palielu ciparu.

    Reklāma