Web Analytics
More
    Reklāma

    Mattel privātuma problēmu dēļ atceļ bērnu viedā skaļruņa iznākšanu

    Jaunākie raksti

    Populārais rotaļlietu ražotājs Mattel ir atcēlis bērniem paredzētā viedā skaļruņa Mattel Aristotle iznākšanu. Mattel Aristotle pamatā ir Microsoft Cortana programmatūra, kas tēlo digitālu aukli.

    Mattel Aristotle iznākšanu apturēja ASV valdības lēmums, kas balstīts uz bažām par digitālā asistenta privātuma iestatījumiem un drošību. Mattel esot jau jūlijā izlēmis neturpināt Mattel Aristotle izstrādi, bet par to paziņots tikai šobrīd. Mattel Aristotle vajadzēja sastāvēt no divām ierīcēm – kameras, ar kuru iespējams novērot bērnu, kā arī skaļruņa, kas spētu sarunāties ar bērnu.

    Reklāma

    Ziņa ir visai satraucoša, jo lielie tirgus spēlētāji (Amazon, Apple, Google, un Microsoft) arvien aktīvāk piedāvā digitālos asistentus mājokļiem, ievietojot tos pat cepeškrāsnīs. Par digitālo balss asistentu drošību pagaidām skaļu sūdzību nav, tomēr tīmeklim pieslēgtas tehnoloģijas vienmēr ir iespējams uzlauzt. Par Mattel Aristotle vājo vietu tiek uzskatīta komplektā esošā tīmekļa kamera, kas vismaz šobrīd netiek iekļauta Amazon, Apple, Google, un Microsoft asistentu ikdienas darbībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    11.10.2017 21:51

    Kretīniskākais saistībā ar lietu internetu tiešām ir ļoti zemais iekārtu drošības līmenis. Praktiski iznāk, ka šobrīd visas tiešsaistei paredzētās “lietas” kontrolē jebkurš, izņemot to īpašnieku. Vienīgais veids, kā ietekmēt ražotājus pievērst uzmanību drošībai, ir ignorēt “lietu interneta” bumu un attiecīgos dzelžus nepirkt. Vismaz kamēr pierādīs, ka tie ir pietiekami droši pret ielaušanos.

    No humora puses – atcerējos Simpsonu sēriju “Radio Bart”. Tā kāreiz iederās šajā tēmā. Kam gribas pasmieties, meklējiet YouTube.

    digitalk
    12.10.2017 08:40
    Reply to  Krotow

    ignorēt? drīzumā tu nevarēsi nopirkt kvalitatīvu lietu, kurā tas “viedums” nebūtu iestrādāts un neatslēdzams – ledusskapis, aptieciņa un pods zinās par tevi un tavu ģimeni vairāk nekā tavs ģimenes ārsts.

    Lapsinieks
    12.10.2017 08:51
    Reply to  digitalk

    tieši tā – fig nopirksi 60 collu ekrānu bez smarta funkcijas.

    Krotow
    12.10.2017 17:12
    Reply to  Lapsinieks

    Gandrīz vai jāsāk priecāties, ka manā istabā 60″ ekrānu ir jēga izmantot tikai kā fototapeti. Vismaz pašlaik “viedos” TV vēl iespējams darbināt, pie interneta neslēdzot – tas iepriecina.

    Reklāma