Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon Alexa digitālais asistents palīdzēs neizniekot pārtiku

    Jaunākie raksti

    Kamēr daudzviet pasaulē valda bads, ASV ik gadu atkritumos nonāk 40% iegādātās pārtikas. Aprēķināts, ka miskastē ik gadu tiek izmesta pārtika 218 miljardu ASV dolāru vērtībā, un tas viss ir tikai tāpēc, ka veikalā pārtika izskatās vilinoši, bet mājās ne vienmēr pietiek laiks un gribēšana plānoto pagatavot.

    ASV uzsākta Save The Food kampaņa, kuras mērķis ir sasniegt dzirdīgas ausis, lai samazinātu nejēdzīgos pārtikas tēriņus un pārtikas izmešanu. Restorāni ir atbildīgi par milzīgiem ēdiena izmešanas apjomiem. Restorāni ASV izmet divas līdz četras reizes vairāk pārtiku, nekā visi lielveikali un vairumtirgotāji kopā.

    Reklāma

    Mājsaimniecībām talkā nāks Amazon digitālais asistents Alexa, kas ieteiks labāko ēdiena uzglabāšanu, pastāstīs kā pareizi atkausēt produktus, vai termiņš uz iepakojuma ir pārtikas gala termiņš, vai arī tas tikai parāda minimālo ieteicamo izmantošanas termiņu. Alexa ieteiks receptes, lai izmantotu mājās esošos produktus.

    Apvienoto Nāciju Organizācija norāda, ka ir plāns līdz 2030. gadam samazināt neizlietotās pārtikas apjomus uz pusi. Izmestā pārtika ASV vien rada siltumnīcas efektu, kas būtu pielīdzināms 37 miljoniem automašīnu.

    https://www.youtube.com/watch?v=2k4FJySKUQg

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    18.08.2017 14:32

    Neticu, ka Amazon Alexa digitālais asistents kaut cik vērā ņemami palīdzēs neizniekot pārtiku :)

    Reklāma