Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo beidzot aptver – tīrs Android ir vislabākais Android

    Jaunākie raksti

    Lenovo savā vēstures grāmatā ir pāršķīris jaunu lapu – uzņēmums vairs neizmantos Android saskarnes pielāgojumus, vismaz ne esošajā dizaina un iespēju klāstā. Lenovo laidīs pensijā Vibe Pure vizuālo saskarni, tās vietā izmantos gandrīz nepielāgotu un tādējādi “tīru” Android.

    Tiek norādīts, ka papildiespējas nekur nepazudīs, Lenovo turpinās viedtālruņos uzstādīt Dolby Atmos skaņas uzlabošanas lietotnes un TheaterMax virtuālās realitātes platformu. Lenovo nācies atzīt, ka unikālu un ikdienā pielietojamu iespēju vietā vecā saskarne atnesa tikai ne visai glītus papildinājumus, nereti arī liekas lietotnes.

    Reklāma

    Arvien biežāk var novērot, ka ne pārāk lieli Android ražotāji nosliecas par labu tīras Android operētājsistēmas uzstādīšanai, kas atvieglo atjauninājumu nodrošināšanu nākotnē. Tieši šo ceļu iet Motorola un ar visai labiem panākumiem arī Nokia savos Nokia 5 un Nokia 6 modeļos.

    Pirmais Lenovo viedtālrunis ar jaunās filozofijas saskarni būs vēl neizziņotais Lenovo K8 Note modelis. Sagaidāms, ka K8 Note saņems 5.5 collu 1080p ekrānu, Mediatek MT6797 Helio X20 procesoru, 4 GB RAM un 64 GB atmiņu. Lenovo K8 Note cena varētu būt ap 300 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Skutelis
    07.08.2017 10:46

    Vispār šis ir diezgan diskutabls jautājums. No vienas puses ir tīrs un patukšs Android, ko esam raduši redzēt uz Nexus un līdzīgām ierīcēm. Un tad no otras puses ir visādā veidā un smaguma pakāpē pielāgoti Android, ko esam atskatījušies uz Samsung, LG, Huawei u.c. lielo ražotāju telefoniem. Manuprāt, ir jābūt abām iespējām. Pūristi un lētā gala ierīču lietotājiem noderēs pliks Android, bet būs cilvēki, kas gribēs izmantot arī pielāgotus Android palaidējus.

    Es pats joprojām izmantoju Galaxy S8+ un jāsaka, ka tur beidzot Android ir pielāgots gaumīgi un viss darbojas godam. Un var just, ka Samsung ir ieguldījis kaudzi naudas un zināšanu, lai to radītu. Ja man būtu jāizvēlas starp ierīci ar pliku Android un šādi labi izveidotiem uzlabojumiem es visdrīzāk izsvērtos par otro.

    Kristaps Lācis
    07.08.2017 11:16

    Vajadzētu varēt abus – nodrošina samsūng telefonam iespēju uzlikt samsūng launčeri – pie pirmās palaišanas izvēlies – tīru vai bloatu.
    Justsayin..

    Kristaps Skutelis
    07.08.2017 11:49

    Bez kaut kādu Eiropas Savienību vai tamlīdzīgu organizāciju dusmīgi pakratīta pirksta nekas tāds organiski nenotiks. Kāds Samsung vai citam ražotājam iemesls šādi traucēt savam biznesam?

    Kristaps Lācis
    07.08.2017 12:00

    Es personīgi pat izvēlētos samsung telefonu ar tīru andri. Man custom launčeri nepatīk kā suga. Tā ka manā gadījumā pat iegūtu, nevis traucētu.

    x
    07.08.2017 11:18

    nu, samsung vismaz arī izlaiž labojumus savam šķūningam, tā tomēr mazliet cita lieta.

    vai tad nevar tā – 1x ieslēdzot trubu, prasa vai atstāt tīru androidu un lietot uzreiz vai pagaidīt, kamēr atlidos arī mežģīnu biksītes?

    Krotow
    07.08.2017 15:27
    Reply to  x

    Ja vienīgi ES likumdošanā norādīs trubu ražotājiem, ja viņi vēlas tirgot savus aparātus šeit, obligāti nodrošināt iespēju neinstalēt pievienotos zvaniņus un bumbiņas ar izvēles ķeksi pēc factory reset vai tml. Citādi tur nekas nemainīsies.

    ivars
    07.08.2017 11:47

    Iespējams Lenovo veica pētījumu un noskaidroja, ka viņu ražoto telefonu mērķauditorijai nav svarīgi saskarsnes uzlabojumi. Un šajā brīdī vienā svaru kausā ir saskarsnes izveide ar visu tam sekojošo (programmētāji, dizaineri, testētāji, atjauninājumu izplatīšanas infrastruktūra) un otrajā svaru kausā ir funkcijas, kuras Lenovo mērķauditorijai nemaz nav tik svarīgas.

    Kristaps Skutelis
    07.08.2017 11:49
    Reply to  ivars

    Vai arī naudiņas pamaz.

    Janis
    07.08.2017 12:20

    Man savulaik bija uz laiku lietošanā GSMART ar tīru Android. Man nepatika. It sevišķi pēc Samsung lietošanas – viss likās kaut kā neparocīgi, neērti, neierasti. Pēc dažām dienām, protams, pierodi un viss atkal labi. Un, ja man būtu jāizvēlas tīru Android vai piemēram Samsung vai ASUS (ko lietoju šobrīd) ar pielāgotu saskarni, es noteikti neizvēlētos tīru Android.

    Krotow
    08.08.2017 17:15

    Nupat iedomājos ka ja ES noteikumos liks ražotājiem atļaut lietotājiem neinstalēt obligāto bloatu, eiroskeptiķu pulciņam pievienosies arī viena otra korporācija :D

    Reklāma