Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky piedāvā programmatūras izejas kodu, lai pierādītu savu nevainīgumu

    Jaunākie raksti

    Pēc pagājušās nedēļas satraucošajām ziņām par iespējamu Kaspersky Lab sadarbību ar Krievijas valdību, uzņēmums nācis klajā ar piedāvājumu nodot ASV valdībai programmatūras izejas kodus, lai būtu iespējams pārbaudīt, vai Kaspersky Lab nodod informāciju kādam citam.

    Pagaidām nav zināms, vai Amerikas Savienoto Valstu Senāts būs gatavs pieņemt šādu piedāvājumu. Iepriekš tika uzskatīts, ka Kaspersky Lab programmatūrai nevar uzticēties, to nedrīkst izmantot kritiskās ASV infrastruktūrās. Izmeklēšanā iesaistīts arī ASV Federālais izmeklēšanas birojs, kas jau esot nopratinājis vismaz 12 ASV dzīvojošus Kaspersky Lab darbiniekus.

    Reklāma

    Kaspersky Lab ir pilnībā noliedzis jebkādas formas sadarbību ar Krievijas valdību vai citām trešajām personām.

    Kaspersky Lab ir pasaulē lielākais informācijas drošības jomā strādājošais privātuzņēmums un viens no visstraujāk augošajiem aizsardzības risinājumu piegādātājiem. Uzņēmums ir viens no četriem nozīmīgākajiem galiekārtu lietotāju IT drošības risinājumu ražotājiem pasaulē. Kopš 1997. gada Kaspersky Lab rada inovatīvus un efektīvus aizsardzības risinājumus un pakalpojumus lielām korporācijām, maziem un vidējiem uzņēmumiem, kā arī mājas lietotājiem. Kaspersky Lab ir starptautisks uzņēmums, kas darbojas gandrīz 200 pasaules valstīs un teritorijās; tā tehnoloģijas aizsargā vairāk nekā 400 miljonu lietotāju visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    04.07.2017 12:29

    Te ir vēl viens interesants moments. Kasperskis nupat intervijā atzina, ka viņam ir uzmākušies ar netīru darbiņu piedāvājumiem valdību līmenī (some unnamed governments had tried to nudge him toward hacking) un viņš nav ielaidies sarunās. Kaspersky Lab jau maijā ir nopublicēja oficiālu paziņojumu, ka uzņēmums nekad nav sniedzis un nesniegs palīdzību nevienai valdībai datorspiegošanā. Varbūt tas arī ir īstais iemesls, kā to nosauca drošības eksperts Džefrijs Kars savā atvērtajā vēstulē industrijas profiem (https://medium.com/@jeffreycarr/open-letter-to-all-information-security-professionals-7e7e262bb754), raganu medībām ASV? Kurš vēl no IT smagsvariem ir gatavs līdzīgam oficiālam paziņojumam, ka “the company has never helped, nor will help, any government in the world with its cyberespionage efforts”?

    x
    04.07.2017 12:55
    Reply to  nabadanga

    kurš ko saka, nav pārāk būtiski….jāskatās uz darbiem.

    nabadanga
    04.07.2017 13:36
    Reply to  x

    Precīzi, jāskatās uz darbiem! ASV paši atzīst, ka pierādījumu Kaspersky Lab darbiem Kremļa labā nav. Ir tikai bažas. Toties ir desmitiem valsts līmeņa spiegošanas un pat sabotāžas, piemēram, Stuxnet, kampaņu, kuru atklāšanā Kaspersky Lab ir ielikusi savu darbu. Te tās var aplūkot https://apt.securelist.com/. Lielu daļu no tām eksperti saista ar Krieviju, piemēram Red October, CloudAtlas, Miniduke, CosmicDuke, Epic Turla, Black Energy un citas. Bet ir arī ar ASV izcelsmi saisītas, piemēram, slavenais Equation, pēc kuras publiskošanas Kaspersky Lab virzienā tika raidītas divas melnā PR kampaņas. Vēl vajag darbus? Es domāju, ka darbu novērtējumu var lieliski redzēt šeit http://www.antivirus.lv/testi/kaspersky-lab-sanem-vairak-par-pusi-visu-av-test-gada-apbalvojumu/.

    Krotow
    04.07.2017 18:38

    Nabiņ, tam, ko savulaik izdarīja boļševiki, Staļina rokaspuiši un viņu komandētie “atbrīvotāji”, nav noilguma. Tāpat kā tam, ko izdarīja nacisti. Kasperskis ir mācījies pie čekistiem, līdz ar ko “iezīmēts”. No tā ne viņš, ne viņa bizness nenomazgāsies nekad. Labs čekists ir miris čekists. Tāpēc te nav ko muti dzesēt.

    nabadanga
    06.07.2017 11:01
    Reply to  Krotow

    Krotow, tu ar vieglu roku karini leiblus un tiesā cilvēkus, pat nepazīstot viņus. Ko tādi darīja Staļina laikos, ir labi zināms… Tavi palātas biedri no citurienes mēdz saukt latviešus par nacistiem tikai tāpēc, ka mēs esam latvieši. Esmu sajutis to pats uz savas ādas un tas ir pretīgi.

    Reklāma