Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa pret pašdarbību – nebūs nekādas saziņas šifrēšanas apiešanas!

    Jaunākie raksti

    Pēdējās dienās izskanējušas vairākas skaļas ziņas par Vācijas, Lielbritānijas un Francijas vēlmi uzspiest Facebook Messenger, WhatsApp un citiem saziņas servisiem veidot pieejas, kas ļautu valstu valdībām izspiegot visu saraksti, kaut arī tā tiek dēvēta par šifrētu.

    Eiropas Parlaments nācis klajā ar paziņojumu, ka datu šifrēšana ir vēlama un visos iespējamos gadījumos to būtu jāaktivizē. Turklāt dalībvalstīm nebūs nekādas teikšanas tiesības, kas ļautu pieprasīt Facebook Messenger, WhatsApp un citiem saziņas servisiem atvērt pieejas šifrētam saturam. Eiropas Parlamenta paziņojumu gan vēl būs jāpadara par likumu, kura tapšanas ceļā var daudzi skaļie paziņojumi mainīties.

    Reklāma

    ASV arī izskanējušas dažādas versijas par datu šifrēšanas ierobežošanu, lai būtu iespējams novērst dažādus draudus. Ja Eiropa ar jaunu likumu mudina uz šifrēšanas izmantošanu, bet ASV pēc kāda laika nosaka šifrēšanas apiešanas nepieciešamību, var rasties pamatīga nesaprašanās starp visām iesaistītajām pusēm.

    Ziņojām, ka Vācija plāno ieviest jaunus nosacījumus, kas ļaus tiesībsargājošām iestādēm ne tikai spiegot privāto saziņu, bet pat noņemt pirkstu nospiedumus jau sešgadīgiem bērniem. Vācija vēlēsies spiegot arī populārākajās saziņas lietotnēs WhatsApp un Signal, kas izmanto šifrēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma