Web Analytics
More
    Reklāma

    Kodi pirātiskie spraudņi sāk strauji pārtraukt darbību

    Jaunākie raksti

    Kodi mājas izklaidei paredzētā programmatūra ir kļuvusi par visai populāri pirātisma perēkli. Vispopulārākais pirātiska satura patērēšanas veids ir Kodi programmatūras uzstādīšana relatīvi lētā Amazon Fire TV Stick ierīcē, kas ļauj pēcāk ērti skatīties filmas un seriālus bez maksas.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka skaistie laiki būs garām, jo Kodi pirātisko spraudņu izveidotāji arvien biežāk tiek iesūdzēti tiesās, kas licis jau vairākiem izstrādātājiem izņemt spraudņus no apgrozības. ZemTV un Phoenix spraudņu izstrādātāji jau saskārušies ar tiesvedībām ASV. Vairāki televīzijas kanāli vēlas par pārkāpumiem no spraudņu izstrādātājiem saņemt vismaz 150 000 dolāru par katru pārkāpumu, ko tiesa atzīs par pamatotu.

    Arī šaipus lielajam dīķim autortiesību aizstāvji aktīvi darbojas, lai padarītu pirātu dzīvi mazāk rožainu. Eiropas Savienības Tiesa lēmusi, ka pilnībā gatavu pirātisma straumēšanas ierīču pārdošana ar uzstādītu Kodi un spraudņiem ir aizliegta. Pārdevējs var saņemt līdz pat 10 gadu cietumsodu.

    Daudzviet pasaulē Amazon Fire TV Stick iegāde no Amazon nemaz nebija pieejama, jo ierīces izpirka vairumā, tās aprīkoja ar Kodi programmatūru un pēcāk pārdeva eBay par gandrīz trīskāršu cenu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    09.06.2017 09:56

    Interesanti, vai tas attiecas arī uz ķīniešiem, kas līdz šim ir likuši mīksto visādām amerikāņu un eiropiešu autortiesībām!? Ķīnas tiesas arī neraujas aizstāvēt bagātos rietumu kapitālistus!

    Krotow
    09.06.2017 12:27
    Reply to  Skābene

    Ķīnai pietiek savu kapitālistu – gan “balto” gan “pelēko” gan “melno”. Un ar pirātismu cīnās arī Ķīnā. Tiesa, ne tika aktīvi, kā rietumos.

    Brīvā stuffa gribētājiem jāatcerās, ka par brīvu ir tikai siers paši ziniet kur. Lai iemācās vismaz ar torentiem apieties.

    **
    10.06.2017 16:53
    Reply to  Krotow

    To aizmirsi pašu galveno mazāk procentos kļust pirātisms, jo dargākas kļūst dziesmas,aplikācijas utt…

    Krotow
    12.06.2017 19:19
    Reply to  **

    Ir tāds teiciens “Ja esi bezkaunīgs, nepārkāp robežu” (krievu valodā analogs ir vēl īsāks un sulīgāks). Acīmredzot spraudņi pirātisko materiālu ielādei kādam likās par daudz.

    Smecernieks
    10.06.2017 11:48

    Pēc manas pieredzes tie spraudņi jau sen vairāk nestrādā, nekā strādā, sevišķi populārākie.

    Reklāma