Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV lems par klēpjdatoru ienešanas liegumu lidojumos no Eiropas

    Jaunākie raksti

    ASV Iekšzemes drošības departaments (Department of Homeland Security) pieļauj iespēju, ka drīzumā lidojumos no Eiropas uz ASV nevarēs lidmašīnu salonos ienest klēpjdatorus. Šāds ierobežojums jau ir spēkā ceļotājiem no Āfrikas un Tuviem un Vidējiem Austrumiem.

    Pagaidām Iekšzemes drošības departaments lēmumu par klēpjdatoru ienešanas liegumu nav pieņēmis, norit konsultācijas ar Eiropas drošības dienestiem un lielākajām lidostām par šī lieguma ieviešanu. Liegums ienest lielāka izmēra elektroniskas ierīces lidmašīnās saistāms ar pieaugošajiem terorisma draudiem.

    Reklāma

    Tiek uzskatīts, ka pastāv iespēja biezākā planšetdatorā vai klēpjdatorā ievietot spridzekli, kas pēcāk tiek manuāli detonēts jau lidojuma laikā. Jau iepriekš tika ziņots, ka lidostu drošības dienesti varētu pieprasīt ceļotājiem ieslēgt un uzrādīt pilnībā strādājošas viedierīces un citu elektroniku, lai pārliecinātos, ka tajās netiek slēptas sprāgstvielas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ezis
    11.05.2017 10:08

    Mums uz to vajag draudzīgi atbildēt, aizliedzot to pašu no ASV.)

    KKTK
    11.05.2017 10:16

    Sensonos laikos foto kameru un laptopu man ir prasīts ieslēgt – aizmirsu kur. Bet Eiropas iekšienē ceļojot…
    Tā kā nekas jauns vispār.

    Skābene
    11.05.2017 11:03

    Saprotu, ka tas attieksies tikai uz tiešajiem reisiem, bet ja lidos caur Kanādu, tad varēs ņemt salonā. Pa lielam, var jau ieviest abpusējo laipnību, bet no otras puses, tas jeņķis, kas atlidos uz eiropu ar laptopu salonā, mājās tāpat brauks ar laptopu bagāžā!
    Man gan datoru vai spoguļkameru likt bagāžā negribētos, jo liela iespēja , ka tehnika pēc lidojuma būs nelietojama!

    x
    11.05.2017 11:27
    Reply to  Skābene

    tā lieliski darbosies….tiesa, var gadīties, ka cita cilvēka rokās))

    Skābene
    11.05.2017 12:51
    Reply to  x

    Nav izslēgts arī tas, ka pieaugs kājas! :)

    Lapsinieks
    11.05.2017 14:05

    nez – kāda būs kritēriju robežšķirtne. tātad, ar datoru un planšeti var paveikt reroraktu, bet ar liela izmēra telefonu nevar? tas pats attiekšoties uz planšetēm… a ja strādājoša nokia 3310 – tur tak var iestumt lielāku c3 kluci nekā plānā ultrabukā. marazms karoč.

    x
    11.05.2017 17:35
    Reply to  Lapsinieks

    idejiskie iestums spridzekli kluča vietā un nekādu laptopu līdzi neņems, jo atgriešanās no misijas tāpat nav iespējama

    Krotow
    11.05.2017 19:29
    Reply to  x

    Nevajag pat nonākt līdz klucim. Pietiek saēsties “mantu” kapsulās, kas vēderā pēc stundas izšķīst, reaģē ar skābi un eksplodē. Tā var iekšā daudz vairāk mantas iedabūt. Pieredzi var pasmelties no “kokas” vedējiem.

    Skābene
    12.05.2017 08:42
    Reply to  Krotow

    Vispār jau tas viss ir fufelis, jo tehniku laiž caur skaneriem. Jeņķi izlases kārtībā taisa arī uztriepes, lai pārbaudītu caur analizatoru, vai nav sprāgstvielu molekulas uztriepēs. Šito brīnumu esmu manīji arī Rīgas lidostā. Tā kā tas nav drošības jautājums, bet politisks jautājums, jo dažām valstīm ir noteikts saizliegums politisku iemeslu dēļ, bet citām nav. Demokrātija paģēr pret visiem izturēties vienādi, tāpēc arī domā, kā iziet no situācijas! Kaut gan ja atcerās krievu avioreisu, kas nogāzās Ēģiptē, tad spridzeklis bija nododamajā bagāžā!

    x
    12.05.2017 08:57
    Reply to  Skābene

    pat ņemot vērā Ēģiptes vietējo specifiku, nedomāju ka buNbu ielika koferī un tupo nodeva bagāžā, drīzāk bija savs cilvēks/i lidostā.
    un pret saviem cilvēkiem jebkurās struktūrās nav pasargāta neviena valsts….

    Reklāma