Web Analytics
More
    Reklāma

    Šonedēļ Valmierā notiks papildinātās un virtuālās realitātes hakatons

    Jaunākie raksti

    Šonedēļ, 28.-30. aprīlī Vidzemes Augstskolā norisināsies pirmais Papildinātās un Virtuālās Realitātes Hakatons Latvijā, ko rīko Overly sadarbībā ar Anatomy Next un Vidzemes Augstskolu (ViA).

    Hakatons ir 48 stundu pasākums ar mērķi pulcēt cilvēkus ar dažādām pieredzēm, lai radītu jaunus produktus vai risinājums. Iesaistīties aicināti programmētāji, grafiskie dizaineri, 3D mākslinieki, vizionāri un visi, kuriem interesē papildinātās un virtuālās realitātes tehnoloģijas.

    Reklāma

    Dalībniekiem būs iespēja strādāt ar pieredzējušo un starptautiski pazīstamo mentoru Trondu Nilsenu no Sietlas – papildinātās un virtuālās realitātes tehnoloģiju pasaules epicentra. Kā mentori piedalīsies arī Ainārs Kļaviņš un Gatis Zvejnieks (Overly), Arnis Cīrulis (Assoc. Prof. VIA VR/AR Lab), Reinis Znotiņš (Anatomy Next), Kaspars Auzarējs-Auzers (Accenture), Rainer Selvet (World3D), Artem Batogovsky (VRNet.io), Tsutomu Komori (BENE ASIA CAPITAL) un Margrave Technologies dibinātājs Richard Bailey. Labākās idejas autori saņems arī balvu no Accenture 500 eiro apmērā.

    Overly līdzdibinātājs Gatis Zvejnieks: “Papildinātā un virtuālā realitāte ir tehnoloģija, kura jau tuvāko gadu laikā kļūs par cilvēku ikdienu. Mēs zinām, ka iespējas ir teju neizsmeļamas. Tāpēc gribam iedrošināt jaunos tehnoloģiju entuziastus un uzņēmējus likt kopā savus prātus un idejas, lai radītu arvien jaunas, unikālas tehnoloģijas.”

    Dalībniekiem būs pieejams Google Tango (Lenovo Phab 2 Pro), Microsoft Hololens, HTC Vive, Oculus Rift, Samsung GearVR, Xbox Kinect Windows un citas tehnoloģijas.

    Pasākumu atbalsta: Overly, Anatomy Next, Vidzemes Augstskola, Accenture, Digital Freedom Festival, ASV vēstniecība Latvijā, Swedbank, Valmieras pilsētas pašvaldība un Valmiermuižas alus darītava.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma